21/11/2013 13:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοροϊδεύουν τον Πολίτη ότι δήθεν μπορεί να περιγράψει τον ιδανικό εργαζόμενο της ΝΕΡΙΤ, όταν η dream team έχει ήδη «κλειδώσει»

Την ίδια στιγμή που οι κολλητοί και πρώην πρασινοφρουροί της ΕΡΤ αλωνίζουν στη μεταβατική «ΔΤ» πιάνοντας ένα αναπαυτικό στασίδι για την επόμενη ημέρα της ΝΕΡΙΤ, η ομάδα Π.Καψή εισηγείται προς τους πολίτες να ανταποκριθούν στην ανοικτή δημόσια διαβούλευση μέσα από την ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/consultations/?p=1756 που θέτει η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. για την περιγραφή των απαιτούμενων προσόντων του προς πρόσληψη προσωπικού. Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά στον δημοσιογραφικό κλάδο με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο και να έχει ξεπεράσει το 45%, θα ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, λοιπόν, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν στον υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που φρόντισε να βολέψει αρκετούς δικούς του εντωμεταξύ, τι είδους εργαζομένους θα ήθελαν για τη ΝΕΡΙΤ.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση μάλιστα, «μέσα από τη διαβούλευση, οι πολίτες και οι συλλογικοί φορείς έχουν την δυνατότητα να συμβάλουν στην οριστικοποίηση των προσόντων για την πρόσληψη του προσωπικού, τα οποία να ανταποκρίνονται σε υψηλά διεθνή πρότυπα που ακολουθούν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς διεθνώς. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο η ΝΕΡΙΤ ανταποκρίνεται και σε ένα βασικό αίτημα των πολιτών, ποιες δηλαδή προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν όσοι θα υπηρετήσουν το δημοκρατικό αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.

Στην ιστοσελίδα τίθενται προς διαβούλευση τα απαραίτητα προσόντα των προς πρόσληψη υπαλλήλων που θα καλύψουν ειδικότητες εντός (διοίκησης – διαχείρισης, τεχνικούς, πληροφορική) και εκτός ΑΣΕΠ (καλλιτέχνες, δημοσιογράφους), βάσει των προβλεπομένων διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.

Και το αστείο συνεχίζεται: «Στόχος είναι να στελεχωθεί ένας νέος – από όλες τις απόψεις – δημόσιος φορέας, με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, μακριά από τις αγκυλώσεις και τα σκοτεινά σημεία του παρελθόντος, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι τον χρηματοδοτούν μέσω του ανταποδοτικού τέλους».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.