11/09/2013 12:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοίτα ποιός μιλάει! Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το ΚΚΕ για την πωληση του 902 σε offshore

Μάχη χαρακωμάτων σήμερα στη Βουλή και βαρείς χαρακτηρισμοί εναντίον υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, με αφορμή την πωληση της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. (902 FM/TV) σε κυπριακή offshore. Πιο συγκεκριμένα, τα μεγάλα μαχαίρια βγήκαν ότι ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ) κατηγόρησε το ΚΚΕ για τη στάση του στο θέμα του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Νέο Λύκειο) αναφέροντας ότι δεν είναι δυνατόν να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ένα κόμμα που πούλησε σε off-shore τον «902» και απέλυσε εργαζομένους.

Αμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη ο οποίος αντέτεινε ότι το ΚΚΕ πούλησε τον «902» για να πληρώσει τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία χαρακτηρίζοντας αισχρό τον κ. Κεδίκογλου.

«Ο λαός δεν μας κρίνει από τα λόγια αλλά από τις πράξεις μας. Δεν μπορεί να διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας από την μια και από την άλλη να απολύετε εργαζόμενους. Δεν είστε θύμα αλλά θύτης. Εκμεταλλευτήκατε τον καπιταλισμό με τον πιο γκρίζο τρόπο. Πουλήσατε τον 902 σε off-shore, τον ιδιοκτήτη της οποίας ψάχνουμε στις Παρθένους Νήσους» ήταν οι αναφορές του κ. Κεδίκογλου που προκάλεσαν την άμεση και έντονη αντίδραση του κ. Παφίλη.

«Εμείς τον 902 τον πουλήσαμε νόμιμα για να πληρώσουμε τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τολμάτε εσείς του ΠΑΣΟΚ να μας εγκαλέσετε γιατί τον πουλήσαμε;» αντέδρασε ο κ. Παφίλης.

«Έχετε ακούσει κανέναν επιχειρηματία να πουλήσει επιχείρηση και τα λεφτά να τα δίνει στους εργαζόμενους; Έχετε το θράσος να μιλάτε εσείς για off-shore; Εσείς στο ΠΑΣΟΚ που είστε το βασίλειο διαφθοράς των off-shore; Εμείς όλα φανερά τα κάναμε. Τίποτα κρυφό δεν κάναμε. Είστε ανίκανος και αισχρός. Αν έχετε στοιχεία να τα καταθέσετε. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ με τις βαλίτσες να μιλά για ηθικό κύρος. Τα μισά σας στελέχη θα πάνε φυλακή».

Ο προεδρεύων του Σώματος, Γιάννης Δριβελέγκας, ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές «αισχρός και ανίκανος», ωστόσο ο κ. Παφίλης επέμεινε στην άποψή του.

«Όχι αυριανισμούς και χτυπήματα κάτω από μέση. Υφυπουργός είναι. Αν έχει στοιχεία να έρθει εδώ και να τα καταθέσει. Εμείς κάνουμε πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Δεν ανεχόμαστε αυτούς που συνδέθηκαν στο παρελθόν με τη μίζα και τη διαφθορά να μας κάνουν μαθήματα. Ντροπή. Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά. Είναι προκλητικός και αισχρός ο τρόπος του και θα απαντήσουμε ανάλογα» ανέφερε ο κ. Παφίλης.

«Δεν ξέρω ποιους έχει υπόψη του όταν μιλά για μίζες στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρω ότι χρησιμοποιήσατε τις πιο γκρίζες ζώνες του καπιταλισμού, κάπου στις Παρθένους Νήσους βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του 902. Βρέστε τους οπαδούς σας και ρωτήστε αν αυτή η πράξη σας συνάδει με την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ. Δεν έχετε το ηθικό πλεονέκτημα πια» ανταπάντησε ο κ. Κεδίκογλου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, από το έδρανο του, αποδοκίμασε τις αναφορές του κ. Κεδίκογλου για το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι είναι προσωπικές του απόψεις και δεν εκφράζουν το κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 11/09/2013 12:55:33

  Γιατί; Σε λίγο ποιός θα θυμάται την πολιτεία του Πασόκ και τα αμαρτήματά του; Θα εξαγνιστούν συγκυβερνώντας, αθωωμένοι, αγωνιζόμενοι, θυσιαζόμενοι για τη σωτηρία της πατρίδας! Εξ άλλου μας το λένε καθημερινά. Τη δική τους πολιτική ακολουθούν σήμερα οι χθεσιμοί αρνητές της! Το Πασόκ πρώτο είχε δει οτι δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την καταστροφή μας και βάλθηκε να μας σταυρώσει για να μας ...αναστήσει μετά και να δοξαστεί. Στην αρχή κάποιοι διαφώνησαν αλλά μετά, είδαν το δρόμο το σωστό.
  Ποιός λοιπόν έδωσε και δίνει θάρρος στο ....χωριάτη;

 2. Hawk avatar
  Hawk 11/09/2013 13:36:23

  Τα μπινελίκια τα ακούσαμε, μήπως να ακούσουμε και τα ονοματάκια των εις Παρθένους Νήσους ιδιοκτητών?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.