Καλύτερη διαφήμιση στον Σταύρο Θεοδωράκη δεν θα μπορούσε να κάνει η ανακρίτρια που απαγόρευσε την εκπομπή για το Φαρμακονήσι
14/02/2014 08:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλύτερη διαφήμιση στον Σταύρο Θεοδωράκη δεν θα μπορούσε να κάνει η ανακρίτρια που απαγόρευσε την εκπομπή για το Φαρμακονήσι

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτά που εκπροσωπεί ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης και κυρίως το "πολυπολιτισμικό" στυλάκι του. Όμως άλλο αυτό και άλλο η απαγόρευση της ελευθερίας έκφρασης

Μια απίστευτη για τα δικαστικά χρονικά και τα δημοκρατικά ήθη της χώρας - και όμως αληθινή δικαστική απαγόρευση – εξέδωσε χθες το βράδυ η ανακρίτρια της Κω, Αντιγόνη Σταμολέκα ζητώντας επί της ουσίας να μη μεταδοθεί την ερχόμενη Τρίτη η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη με τίτλο «Έρευνα στο νησί των ναυαγών» και θέμα την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Πιο συγκεκριμένα, η ανακρίτρια της Κω και πρωτοδίκης, με έγγραφό της προς το κανάλι υποδοχής, το Mega, ζητεί να σταματήσει ακόμη και η μετάδοση του διαφημιστικού τρέιλερ, με το αιτιολογικό ότι «θα παραβιασθεί η μυστικότητα της ανάκρισης». Μάλιστα ζητεί να μην γίνει η μετάδοσή της ούτε σε live streaming από το Διαδίκτυο.


Η δικαστική λειτουργός αναφέρει στο έγγραφό της ότι εφόσον η εκπομπή αναφέρεται «σε διενεργηθείσες και σε μέλλουσες ανακριτικές πράξεις» ή «εκθέτει περιστατικά και παρουσιάζει έγγραφα, απεικονίσεις οιουδήποτε είδους ή ακόμη και πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται με την υπόθεση και συνδράμουν στην εκτέλεση του ανακριτικού έργου καθ’ οιονδήποτε τρόπο, δεν πρέπει να μεταδοθεί μέχρις ότου περατωθεί η διεξαγόμενη κύρια ανάκριση».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega την Πέμπτη το βράδυ ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι έχει ήδη μιλήσει με πρόσωπα που έζησαν την τραγωδία από διαφορετικές θέσεις, όπως με έναν μετανάστη που σώθηκε και έναν δύτη που βούτηξε στο ναυάγιο.

Η εκπομπή «Έρευνα στο νησί των ναυαγών» βρίσκεται ήδη στο στάδιο του μοντάζ και από το Mega ανακοινώθηκε ότι θα προβληθεί κανονικά την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου στις 23.30.

Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι που στοίχισε τη ζωή σε 11 μετανάστες, ξεκίνησε από τους «Πρωταγωνιστές», λίγο μετά τη βύθιση του τουρκικού σκάφους «Conzuru», στις 20 Ιανουαρίου. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει ότι έχει μιλήσει με μετανάστες που διασώθηκαν καθώς επίσης και με άντρες του Λιμενικού που επέβαιναν εκείνο το βράδυ στο διασωστικό σκάφος. Στο πλαίσιο της επίμαχης εκπομπής επισκέφθηκε τη Λέρο, το Φαρμακονήσι καθώς και τον τόπο του ναυαγίου για συνομιλίες με ψαράδες, φαντάρους αλλά και πολίτες που ζουν καθημερινά αντίστοιχα περιστατικά. Για την προσέγγιση των «επίμαχων περιοχών» ο δημοσιογράφος είχε πάρει άδειες από τις στρατιωτικές και λιμενικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.