05/07/2013 06:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάτι τρέχει (πάλι) με την “Ελευθεροτυπία”

Ανησυχητική η εξωστρέφεια την οποία επιδεικνύουν οι συμμέτοχοι της “Ελευθεροτυπίας”. Στην εφημερίδα του Νέου Κόσμου, πλην όσο και τόσο γενναίου κόσμου, μιας και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι (δίμηνο Μάιος-Ιούνιος) η πρόεδρος Μάνια Τεγοπούλου με εντολή του Δ.Σ. - λέει – καλεί

τους μετόχους σε έκτακτη γενική συνέλευση. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου (κατακαλόκαιρο) στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της εταιρείας  (Μίνωος 10-16, Νέος Κόσμος). Θέματα ημερήσιας διάταξης  θα είναι αυστηρά, η επικύρωση εκλογής αντικαταστατών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η μείωση των μελών του Δ.Σ., η εκλογή νέου Δ.Σ. ...Ισως, παρεμπιπτόντως να συζητηθεί και το πρόβλημα ρευστότητας. Πάντως αν δεν υπάρξει απαρτία η Συνέλευση θα επαναληφθεί, χωρίς άλλη ειδοποίηση, στις 2 Αυγούστου...

Εντωμεταξύ αύριο Παρασκευή 5 Ιουλίου και ώρα 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – συζήτηση των απλήρωτων εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (αίθουσα 3ου ορόφου). Στην ατζέντα της συνέλευσης θα συζητηθεί και το σχέδιο πολυμετοχοποίησης της “Ελευθεροτυπίας” μετά από σχετική πρόταση του εκδότη, Χάρη Οικονομόπουλου. Στην τελευταία σελίδα της “Κυριακάτικης δημοσιεύθηκε η πρόταση των εταιρειών “Τρίτη Όψη ΑΕ Εντύπων και Ηλεκτρονικών Εκδόσεων” και Navop LTD. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται  σε εργαζόμενους στην “Τρίτη Όψη” (όσοι σήμερα βγάζουν την “Ελευθεροτυπία”, σε πρώην εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος και σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ που έχουν δακόψει τη λειτουργία τους (βλέπε ΕΡΤ) αλλά και μικρομετόχους της Χ. Κ. Τεγόπουλος για την “αποδοχή δωρεάς μετοχών στην εταιρεία “Τρίτη Όψη”.

Στόχος είναι η μετατροπή της “Τρίτης Όψης” σε μια πολυμετοχική εταιρεία με επενδυτές και εργαζόμενους, η οποία και θα αναλάβει παράλληλα με την έκδοση της “Ελευθεροτυπίας” και της “Κυριακάτικης” την επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Κορωπί και την ανάπτυξη, δίπλα στο enet μιας διαδικτυακής τηλεόρασης. Σύμφωνα με όσα διατυπώνονται στην πρόταση:

 

-Η “Τρίτη Όψη” προχωράει σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 11 Ιουλίου με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπία», του www.enet.gr του enetEnglish, την επαναλειτουργία του πιεστηρίου και τη δημιουργία διαδυκτιακής τηλεόρασης. Το ποσό, που δεν θα καλυφθεί από τη Navop LTD θα διατεθεί, μέσα σε 45 μέρες σε επενδυτές.

 

-Ποσοστό 65% της Τρίτης Όψης θα είναι άμεσα διαθέσιμο από το βασικό μέτοχο NAVOP LTD, άνευ ανταλλάγματος

 

1. κατά 10% στους εργαζόμενους και συνεργάτες της Τρίτης Όψης

 

2.κατά 10% σε τέως εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος που δεν εργάζονται στην Τρίτη Όψη κατά 10% σε μικρομετόχους της  Χ.Κ. Τεγόπουλος

 

3. και  ως 35% σε πρώην εργαζόμενους ηλεκτρονικών ΜΜΕ  τα οποία διέκοψαν τη λειτουργία τους.

 

Η διαδικασία απόκτησης των δωρεάν μετοχών ξεκινάει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου. Ταυτόχρονα με  την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, η “Τρίτη Όψη” θα αποκτήσει το 20% της Χ. Κ. Τεγόπουλος χωρίς αντάλλαγμα.

 

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, και εφόσον καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα αποφασιστεί νέα αύξηση του, με είσοδο της Τρίτης Όψης σε χρηματιστηριακή  αγορά εντός ή έκτος ΕΕ, με σκοπό την εξυγίανση της Χ. Κ. Τεγόπουλος. Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη δεύτερη αύξηση θα προβλέπει τη μεταβίβαση ενός επιπλέον  ποσοστού 31% της Χ. Κ. Τεγόπουλος προς την Τρίτη Όψη, η οποία και θα έλεγχε πλέον το 51% της εκδοτικής εταιρείας.

 

Σημειώνεται πως “αν και η ιδιότητα του μετόχου δεν συνεπάγεται αυτομάτως την ιδιότητα εργαζόμενου ή αμειβόμενου συνεργάτη και δεν επηρεάζει ήδη υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες στα ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα του ομίου θα γίνονται κατά προτεραιότητα μεταξύ των μετόχων που θα διαθέτουν τα σχετικά επαγγελματικά προσόντα με όρους που θα επιτρέπουν τα πραγματοποιούμενα έσοδα και οι χρηματορροές τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.