Θέλουν να πιστέψουμε ότι το ΚΚΕ βρήκε έναν Άραβα από το πουθενά και πούλησε τον 902;
26/02/2014 14:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλουν να πιστέψουμε ότι το ΚΚΕ βρήκε έναν Άραβα από το πουθενά και πούλησε τον 902;

Τη μυστική συναλλαγή της νομενκλατούρας του ΚΚΕ που με μεθοδεύσεις τις οποίες θα ζήλευαν και οι αυτοκρατορικές αυλές του Βυζαντίου, ξεφορτώθηκε σε …αλλόθρησκης πολιτικής προσέγγισης επιχειρηματία το κανάλι του 902 TV, επιχειρεί να καλύψει άγνωστο για ποιους λόγους, η Γερουσία του ΕΣΡ. Ενώ και ο τελευταίος επιχειρηματίας «ανασκολοπίζεται» από το τραπεζικό σύστημα, τις οικονομικές διευθύνσεις των υπουργείων και τις Εφορίες για διάφορα παραστατικά, οφειλές και «πόθεν έσχες», ο ιδιοκτήτης του «Ε Channel» που αγόρασε το κανάλι του ΚΚΕ, παραμένει στο απυρόβλητο, δεν αποκαλύπτεται το όνομά του, ενώ και το ΚΚΕ ήσυχο έχει βάλει σε διακανονισμό το ποσόν των 3,5 εκατ. Ευρώ για να παίρνει τα λεφτουδάκια του από την πώληση μιας πανελλαδικής συχνότητας την οποία καρπώθηκε από το ελληνικό δημόσιο.

Ποιος είναι ο πραγματικός μέτοχος του καναλιού, Κύριος είδε. Ξέρουμε ποιοι είναι οι συγκάτοικοί του, στο κτίριο στο Περιστέρι, το οποίο στεγάζει επίσης το EXTRA 3. Όχι όμως και τον πραγματικό ιδιοκτήτη. Εκτός αν πιστέψουμε το ΕΣΡ που πραγματοποιώντας μια έρευνα μάλλον σε μάκρος (διήρκησε 6 μήνες) παρά σε βάθος αποδέχθηκε σιωπηλά τη δήλωση του πάλαι ιστορικού διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» και νυν εκπροσώπου της offshore εταιρείας, Σεραφείμ Φυντανίδη για το πρόσωπο του ιδιοκτήτη του E-TV, που δεν είναι άλλο από τον Doctor Khaled Hamvi, κάτοικο Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Θέλει λοιπόν το «περήφανο» ΕΣΡ να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ένας Άραβας κάπου στα ΗΑΕ ξύπνησε ένα πρωινό του Αυγούστου με το όνειρο να γίνει ιδιοκτήτης της “A-Horizon Media Ltd, μέτοχος της οποίας είναι η “Nalotia Ventures LTD” (ο Doctor Khaled Hamvi συμμετέχει με 94%, ο Σεραφείμ Φυντανίδης με 1% ενώ συγγενικά πρόσωπα του Άραβα με 4%).

Ίσως δεν είναι γνωστό, αλλά η “Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ” πουλήθηκε από το ΚΚΕ αντί τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ πλην όμως παρά την έρευνα μηνών που έκανε το ΕΣΡ με το κλιμάκιο των ειδικών επιστημόνων δεν κατέληξε στο αν ο επιχειρηματίας διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη μεταβίβαση. Το ΕΣΡ, με το επιχείρημα πως τα κεφάλαια του επενδυτή έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό αρκείται να δηλώσει «πως δεν οφείλει εκ του νόμου να ελέγξει τα μέσα χρηματοδότησης της αγοραπωλησίας».

Όμως για το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ζητήθηκαν άλλα στοιχεία πλην της υπεύθυνης δήλωσης του Σ. Φυντανίδη, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη, «Όποιος έχει κάνει τη δήλωση έχει την ευθύνη» - δηλαδή θα εγκαλέσουν τον Σ.Φυντανίδη - προσθέτοντας ότι “δεν έχει κανέναν λόγο να ρωτήσει αν είχε φορολογικό ή ποινικό μητρώο ο νέος ιδιοκτήτης, αλλά απλή υποχρέωση να προσδιορίσει απλώς το φυσικό πρόσωπο”.

Με αυτά και με τ’ άλλα το ΕΣΡ ενέκρινε την πώληση της “Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. ” και επί της ουσίας του δικαιώματος εκπομπής σε δημόσια συχνότητα, με μόνη διαφωνία εκείνη της αντιπροέδρου της ανεξάρτητης Αρχής, κυρίας Λίνας Αλεξίου, η οποία ως τώρα δεν ακόμη τοποθετηθεί. Μήπως θα έπρεπε, έτσι για την ιστορία, να τεκμηριώσει την αντίθεσή της;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.