Ζητούνται ...λογικοί και αξιοπρεπείς μουσικοί
18/06/2014 15:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζητούνται ...λογικοί και αξιοπρεπείς μουσικοί

Καινά δαιμόνια ακόμη και για αχαρτογράφητες περιοχές όπως η Τέχνη Μουσική εισάγουν τα σαΐνια της ΝΕΡΙΤ τα οποία ζητούν με προκήρυξη «λογικά» και «αξιοπρεπή» μουσικά σύνολα για τον νέο φορέα. Μέχρι να ανακαλύψει κανείς τι ακριβώς σημαίνει “λογικός” και “αξιοπρεπής” μουσικός, πληροφορείται ότι η ΝΕΡΙΤ επιθυμεί να προσλάβει τρία μουσικά σύνολα, ενημέρωση που καταγράφεται σε έγγραφο της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ & Τηλεόραση ΑΕ, που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υφυπουργό στον πρωθυπουργό και υφυπουργό Μέσων Ενημέρωσης Σοφία Βούλτεψη.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται, «ο καθορισμός των μουσικών που θα απαρτίζουν τα μουσικά σύνολα γίνεται βάσει των ελαχίστων απαιτήσεων για μια αξιοπρεπή παρουσία αυτών σε σχέση με τους επιδιωκόμενους σκοπούς».

Προβλέπονται 70 μουσικοί για τη συμφωνική ορχήστρα και, όπως επισημαίνεται, «ο αριθμός αυτός δεν είναι από τους μεγαλύτερους αναφορικά με τη διεθνή πραγματικότητα. Όμως, υπάρχουν και μεγάλες ορχήστρες με αυτό τον αριθμό όπως η PHILARMONIA ORCHESTRA (72 μουσικοί)». Προβλέπεται επίσης «χορωδιακό σύνολο 30 χορωδών που είναι ένα λογικό μέγεθος χορωδίας, όχι μεγάλης αλλά αποτελεσματικής». Αναφέρεται ενδεικτικά ότι «το χορωδιακό σύνολο The singers του BBC έχει 21 χορωδούς».

Η ορχήστρα ποικίλης μουσικής προβλέπεται να αποτελείται από 10 άτομα, «η λογική εδώ έχει να κάνει με ρεπερτόριο Jazz (5 άτομα), ελληνικής μουσικής (5-6 άτομα) και ελαφράς (8-10 άτομα). «Φυσικά η δυνατότητα διεύρυνσης των συνόλων θα εξαρτηθεί και από την εν γένει οικονομική δυνατότητα του οργανισμού» αναφέρεται στο έγγραφο της ΝΕΡΙΤ.

Γίνεται επίσης γνωστό ότι η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την έγκριση πρόσληψης για τους μουσικούς της συμφωνικής ορχήστρας έχει ήδη εκδοθεί και αυτές τις ημέρες (27 έως 31 Μαΐου) γίνονται οι ακροάσεις. Το αίτημα για ΠΥΣ για τα υπόλοιπα σύνολα έχει ήδη ετοιμαστεί από το νομικό τμήμα της ΝΕΡΙΤ. Οι μουσικοί που θα επιλεγούν θα υπογράψουν σύμβαση έργου για 150 συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα με μια προοπτική περίπου τριών ετών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης, για τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ με την οποία έχει επισημάνει ότι τα Μουσικά Σύνολα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχουν πανευρωπαϊκά ιδιαίτερη αξία, καθώς συνδέονται με τη ραδιοτηλεοπτική επικοινωνία και την πολιτιστική προσφορά του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και ασκούν συστηματική ηχογραφική δραστηριότητα, με κύριο αντικείμενο την εθνική μουσική δημιουργία.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.