Επιτέλους εδέησε να παραιτηθεί ο Παντελής Καψής
14/04/2014 15:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιτέλους εδέησε να παραιτηθεί ο Παντελής Καψής

Μεγάλη απώλεια σήμερα για την κυβέρνηση. Ο πιο επιτυχημένος υπουργός των τελευταίων ετών, ο Παντελής Καψής υπέβαλε την παραίτησή του...

Μεγάλη απώλεια σήμερα για την κυβέρνηση. Ο πιο επιτυχημένος υπουργός των τελευταίων ετών, ο Παντελής Καψής υπέβαλε την παραίτησή του.

Αν και θα έπρεπε να έχει πάρει πόδι εδώ και μήνες -ας όψεται η συγκυβέρνηση- καθώς σύμφωνα με τις επιδόσεις του στην υπόθεση της ΕΡΤ όχι μόνο μένει μετεξεταστέος αλλά παίρνει συνολικά μηδέν.

Ανέλαβε να ανασυγκροτήσει τη Δημόσια Τηλεόραση κι ακόμη βλέπουμε ντοκιμαντέρ για τα κοάλα και μία – δύο ενημερωτικές εκπομπές που δε βλέπει κανείς. Μόνο η Αθλητική Κυριακή και κανένα ματσάκι του τσάμπιονς λιγκ και του μπάσκετ μας κάνουν να πατήσουμε το κουμπί που έχουμε αποθηκεύσει τη ΔΤ.

Ο απολογισμός του κ. Καψή είναι τραγικός. Τίποτε δεν έχει ολοκληρωθεί, πόλεμος έχει ξεσπάσει για τις επιλογές ενώ μία από τα ίδια συμβαίνουν. Καταγγελίες για αδιαφάνεια, μισθοί 3-4 χιλιάδες για μηδέν θεαματικότητες και κομματικές επιλογές.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Καψής θεωρεί εαυτόν επιτυχημένο και θέλει να πάει στην Ευρωβουλή με την Ελιά προκειμένου να δείξει στους Ευρωπαίους πώς να μην… κάνουν τίποτε. Η ανακοίνωση παραίτησης του Παντελή Καψή

Υπέβαλα σήμερα το πρωί την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό. Όπως είχα εξηγήσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση είχε ημερομηνία λήξης. Κι αυτό γιατί δεν νοείται ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που θα υπάγεται σε υπουργό της κυβέρνησης, και μάλιστα με αποκλειστική αρμοδιότητα την εποπτεία της.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από το κλείσιμο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ψήφισε έναν νέο νόμο για τη δημόσια τηλεόραση, ο οποίος –όπως έχει αναγνωρίσει και η EBU– εγγυάται με τον καλύτερο τρόπο τη θεσμική της ανεξαρτησία. Διορίστηκε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, το οποίο αποτελείται από υψηλού κύρους προσωπικότητες χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, το οποίο με τη σειρά του και με ανοικτές διαδικασίες επέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Παράλληλα βγήκε στον αέρα ο ενδιάμεσος φορέας, η Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, βάζοντας έτσι τέλος στο «μαύρο».

Ήδη η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τη συγκρότησή της. Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι έτοιμη να μεταδώσει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ ολοκληρώνεται η στελέχωσή της με διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Αμέσως μετά, εντός του Μαϊου, προβλέπεται να λειτουργήσει και το δεύτερο κανάλι, που θα έχει ισχυρό περιφερειακό χαρακτήρα με ειδησεογραφικό πρόγραμμα που θα παράγεται από τη διεύθυνση της Βόρειας Ελλάδας.

Η υπόθεση μιας πραγματικά ανεξάρτητης τηλεόρασης ωστόσο δεν σταματά εδώ. Υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί κουλτούρα και παράδοση ανεξαρτησίας τόσο στο στελεχιακό δυναμικό της όσο και στο πολιτικό μας σύστημα. Με αυτή την έννοια είναι ένας αγώνας διαρκής που μας αφορά όλους.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓΓΣ avatar
    ΓΓΣ 14/04/2014 19:37:05

    Αν χαθεί η μάχη για τον εκσυχρονισμό της ΝΕΡΙΤ θα χαθούν και οι μάχες των εκλογών (ευρωβουλής, δημοτικών, εθνικών). Η ΝΕΡΙΤ είναι το μόνο ραδιοτηλεοπτικό μέςο που μπορεί να στηρίξη την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας, αρκεί να μην σαμποτάρεται εκ των έσω...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.