24/07/2013 17:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκεί που μας χρωστούσαν (οι Γερμανοί) μας πήραν και τον γάιδαρο

Με επικριτικό και ειρωνικό ύφος και με τίτλο «Η ΕΡΤ συνεχίζει να αναστατώνει την Ελλάδα» ασχολείται με τα τεκταινόμενα στη χώρα μας η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού «Den Spiegel» χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ «πειρατικό σταθμό». Το Spiegel on line, αφού χαρακτηρίσει περίπλοκη την αναζήτηση της μελλοντικής ελληνικής ραδιοτηλεόρασης περιγράφει τη διαδρομή του ενδιάμεσου φορέα «ΔΤ» από το ιδιωτικό στούντιο της Παιανίας στη Γενική Γραμματεία προβάλλοντας ταινίες - «κονσέρβες».

Αναφερόμενος στην καταργηθείσα ΕΡΤ ο συντάκτης του δημοσιεύματος επισημαίνει ότι το Ραδιομέγαρο έχει καλυφθεί με πανό των εργαζομένων και καταληψιών που  αρνούνται να δεχτούν το ότι ο πρωθυπουργός έκλεισε μονομερώς την ΕΡΤ – ως δήθεν «ναό της αμαρτίας» και δημόσιας σπατάλης. Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στη συνέντευξη στο “Spiegel” του υφυπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Π.Καψή ο οποίος αφού διαβεβαιώνει ότι «η σύνδεση κυβέρνησης και δημοσιογράφων θα σταματήσει», παραδέχεται ότι το νέο πρόγραμμα εκπέμπεται από την έδρα του υπουργείου του, επισημαίνοντας ότι ο λόγος της μυστικότητας είναι ότι «ορισμένοι συνδικαλιστές θέλουν να μας βγάλουν την πρίζα».

«Πώς ειδικά οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές θα σταματήσουν το ‘λάδωμα', που σφράγισε τους ίδιους επί δεκαετίες;», ρωτά το περιοδικό, για να λάβει «πληρωμένη» απάντηση από τον υφυπουργό: «Γι' αυτό έβαλαν εμένα», υποσχόμενος ότι δεν θα δεχτεί καμία επιρροή και θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία του νέου ιδρύματος, με ένα εποπτικό συμβούλιο κατά το πρότυπο του BBC.

Στην πρόσκληση του συντάκτη του ρεπορτάζ ανταποκρίθηκε και ο παρουσιαστής Φάνης Παπαθανασίου. Σε εκπομπή του ΑRD με τίτλο «Ο αγώνας για την ΕΡΤ είναι αγώνας για τη δημοκρατία» γίνεται αναφορά στο μεταβατικό σχήμα επισημαίνοντας ότι οι εγκαταστάσεις φυλάσσονται από την αστυνομία και πως το “ψευδο-υποκατάστατο προγράμματος”, συνίσταται σε εκπομπές με φολκλορικό χαρακτήρα, παρωχημένα ντοκιμαντέρ και ελληνικές ταινίες. Υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχουν δελτία ειδήσεων και μάλιστα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας ψηφίζεται ένα δραστικό πακέτο μέτρων λιτότητας που προβλέπει μαζικές απολύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/07/2013 17:55:36

  Απολύσανε όλους για να ξαναπροσλάβουν άλλους τόοσους περίπου.
  Και να δώσουν αποζημιώσεις στους παλιούς...
  Κατά τα άλλα εμείς είμαστε σοβαροί - και μας φταίνε οι ...Γερμανοί, που μας χρωστάνε απο πάνω.
  Το πραγματικό ζήτημα είναι ποιοί είναι αυτοί, που χρωστάνε στον ...Μιχάλη. Και στη Μιχαλού άλλα τόσα.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 24/07/2013 18:38:57

  Ἄς ξεχρεώσουνε τή Μιχαλοῦ καί γιά τό Μιχάλη τά βρίσκουμε...

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 24/07/2013 18:42:23

  Τούς ἔπιασε ὁ πόνος γιατί δέν βάζει δελτία εἰδήσεων νά μαθαίνουμε τά πακέτα λιτότητας πού ψηφίζονται; Δέν πειράζει,θά μᾶς τά λέει ὁ Σόμπλες..

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Κυθήριος 24/07/2013 19:11:47

   Είπαμε "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας"...

 4. anonymous avatar
  anonymous 24/07/2013 21:33:02

  Εγώ ψάχνω την αίτηση για να υποβάλω αίτηση πρόσληψης (εδώ γελάμε) και δεν τη βρίσκω. Θέλω δηλ. να πω ότι πρόκειται για τρελό δούλεμα.
  Εκεί που θεωρούσαμε ότι ξεφορτωθήκαμε τους εσωτερικάκηδες θα τους πληρώνουμε κι από πάνω. Γελοιότητες.

 5. Τέλλος Ἄγρας avatar
  Τέλλος Ἄγρας 24/07/2013 22:10:12

  Δυστυχῶς, ὁ εὐρωλιγουρισμός πού ἔχει ἐπιβληθεῖ στή δύσμοιρη χώρα μας ἀπὀ τόν 19αἰῶνα καί ἀφετέρου τά ἐνοχοποιητικά σύνδρομα, πού διακατέχουν τό μεγαλύτερο μέρος τῶν συμπολιτῶν μας, ἔχουν κυριολεκτικά νεκρώσει τά ἀντανακλαστικά ἐπιβίωσης τοῦ λαοῦ μας. Πῶς νά ξεσηκωθεί ὁ δόλιος ὁ λαός, πῶς νά ὀργανωθεῖ ὅταν σέ κάθε βῆμα πού πᾶει νά γίνει θά ξεπετιοῦνται ἄτομα τού τύπου Uncle Stgm? Ρέ ἄνθρωπε τοῦ θεοῦ, τί λές, θέλεις νά νιώσουμε τύψεις δηλαδή κι ἀπό πάνω πού μᾶς χρωστᾶνε? Αὐτἀ πού λες εἶναι παράλογα, καί φαίνονται ἀπό τό γεγονός ὄτι στήν ἐφαρμογή τους σέ/μᾶς βλάπτουν. Συγνώμη, δέν θέλω νά σοῦ κάνω ἐπίθεση. Ἔχω ἀγανακτήσει ὅμως καί θέλω νά σέ κάνω νά δεῖς τήν πραγματικότητα.

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 25/07/2013 01:38:36

  Γιατί; Που ακριβώς σφάλλω στο θέμα ΕΡΤ; Εξηγήστε μου, παρακαλώ.

  Αμφιβάλλετε ότι και πάλι οι συνήθεις φορολογούμενοι θα πληρώσουν τα "κερατιάτικα" μεταξύ διοριστών και διοριζόμενων; Τις συμφωνίες που ετοιμάζουν κάτω απο το τραπέζι;
  Μπορεί κάποιοι να είμαστε εκτός κομμάτων και αποτραβηγμένοι απο τα πελατειακά παιχνίδια, αλλά για αφελείς να μην μας περνά κανείς.
  Ενοχικά άς νοιώσουν αυτοί που παίζουν ακόμη και τώρα με την πολιτική πελατεία, και οι πελάτες τους.
  Φυσικά εμάς, τους πολλούς και μη πελάτες, βλάπτουν τα "παιχνίδια" τους. Το εμπεφώσαμε μια φορά ακόμη, με τα κόλπα περί την ΕΡΤ. Δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνουμε πελάτες.
  Δεν "τα φάγαμε μαζί". Δεν είμαστε συνένοχοι, και δεν έχουμε κοινά συμφέροντα. Άσε τον Πάγκαλο να λέει - ποιός νοιάζεται;

  • Kanaris avatar
   Kanaris @ Uncle Stgm 25/07/2013 09:06:08

   «Οι διορισμένοι αναξιοκρατικά από τρύπες και παράθυρα υπάλληλοι της ΕΡΤ τα τσούγκρισαν με τους ταγούς τους, οι οποίοι για τους δικούς τους (σίγουρα ανήθικους αν και ανομολόγητους) λόγους αποφάσισαν να τους πετάξουν στο δρόμο εν μια νυκτί- πιθανότατα για να φτιάξουν ένα "νέο" τερατούργημα αναξιοκρατίας, αφού μόνο για κάτι τέτοιο είναι ικανοί.
   Στον γάμο τους δεν ήμουν καλεσμένος (μαζί τα τρώγανε χωρίς εμένα χρόνια τώρα). Μην μου ζητάνε λοιπόν να πάω μάρτυρας υπέρ του ενός ή του άλλου τώρα στο διαζύγιο. Τους σιχαίνομαι αμφότερους και ας πάνε να πνιγούν όλοι μια αγκαλιά, Κεδίκογολου, συνδικάλες, ΠΝΠ και απεργίες, ποσώς με ενδιαφέρουν.
   Δεν με κάλεσαν στο γάμο, δεν θα πάω στο διαζύγιο.»
   ……
   Αγαπητέ Θείε, με το παραπάνω κείμενο απλά εκλαϊκεύω τα επιχειρήματα σου. Δυστυχώς δεν είναι δικό μου, πλην όμως με εκφράζει απόλυτα, με μόνη ίσως προσθήκη το ότι αν και δεν καλεστήκαμε στους «γάμους» τους, εμείς πληρώνουμε τα γ@μισι@τικ@.
   Το πραγματικά ενδιαφέρον πλήρες άρθρο μπορεί κανείς να το βρει στην ιστοσελίδα http://www.enkripto.com/2013/06/blog-post_5488.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.