Είναι τρελά αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα
04/07/2014 13:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι τρελά αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα

Έλεος! Ο Γ. Κουρής απαιτεί ... από τον πρωθυπουργό δικαίωση στο όνομα των... πολιτικών αγώνων του και των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων του

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα και δείχνουν ότι κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Χαρακτηριστική η περίπτωση του εκδότη Γιώργου Κουρή, του ανθρώπου που εξέθρεψε τον Αυριανισμό, την πιο άθλια δημοσιογραφία και παραπολική που γνώρισε ο τόπος. Ο άνθρωπος αυτός, γέννημα θρέμμα της πασοκαρίας του Ανδρέα που ήθελε τα στηρίγματα της 4ης εξουσίας και τα βρήκε στο πρόσωπο του «τρελού Κεφαλλονίτη».

Ο εκδότης της Αυριανής, που πλούτισε σε βάρος των εργαζόμενων, που χρωστά ακόμη της Μιχαλούς σε υπαλλήλους του, στο ΙΚΑ, στα δημοσιογραφικά ταμεία, σε φόρους, έχει το θράσος να στέλνει και επιστολές και να ζητά δικαίωση.

Απίστευτες καταστάσεις δηλαδή. Τίμιοι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες που δεν χρωστάνε ούτε ένα λεπτό πουθενά δεν έχουν τολμήσει ποτέ να απευθυνθούν στον πρωθυπουργό ή σε οποιονδήποτε άλλο και το κάνει ο Κουρής.

Και είναι απίστευτο να λέει στον Σαμαρά ότι στάθηκε δίπλα του λες και του χρωστάει χάρη. Και να απαιτεί κιόλας από τον πρωθυπουργό στο όνομα των... πολιτικών αγώνων και των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων που επικαλείται. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Διαβάστε την επιστολή για να καταλάβετε γιατί η χώρα αυτή πήγε πίσω.

Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ, με γνωρίζεις εδώ και 35 χρόνια και πάντοτε στάθηκα δίπλα σου, μολονότι ανήκαμε σε διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα! Ξέρεις καλά επίσης ότι σε ορισμένες περιπτώσεις σε βοήθησα πάρα πολύ… Και στάθηκα ακόμα πιο πολύ κοντά σου, όταν μαζί ήμασταν εναντίον του μνημονίου… Μετά εσύ άλλαξες, έγινες πρωθυπουργός και αναγκάστηκες να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς, εγώ, όμως, συνέχισα τον αγώνα εναντίον των μνημονίων, της τρόικας και των δανειστών. Και δυστυχώς η πορεία της χώρας και η δυστυχία του Λαού μας, δικαιώνει εμένα…

Όταν έμαθες στις 27 Μαρτίου 2013 ότι συνέλαβαν εμένα και τον Ανδρέα και μας κλείσανε φυλακή με την ψεύτικη κατηγορία ότι τάχατες πιέζαμε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ALTER να μην πληρώσει Φ.Μ.Υ – πώς ήταν δυνατόν να πληρώσει Φ.Μ.Υ, όταν το Κανάλι ένα χρόνο προηγουμένως είχε σταματήσει να πληρώνει και ήταν κλειστό λόγω της οικονομικής κρίσης, των συνεχών απεργιών των επισχέσεων και της λυσσώδους πολεμικής του Γιωργάκη, – μου τηλεφώνησαν πολλοί από τους στενούς συνεργάτες σου και αφού και οι ίδιοι εξέφρασαν την έκπληξή τους με διαβεβαίωσαν για το πόσο πολύ είχες στεναχωρηθεί και εσύ ο ίδιος…

Εμένα, με σαράντα χρόνια σκληρούς πολιτικούς αγώνες και φοβερές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, που έχουν μείνει στην ιστορία της χώρας, χάριν της Δημοκρατίας και του Λαού, δεν μπόρεσε ποτέ κανένας πολιτικός να με κλείσει μέσα, – μόνο επί Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν πήγα φαντάρος, με στείλανε για 1,5 χρόνο στην Μακρόνησο! – και δυστυχώς με συνέλαβαν και με έκλεισαν στη φυλακή για 48 μέρες επί πρωθυπουργίας σου, άδικα και παράνομα. Και αυτό το ήξερες και εσύ πολύ καλά, γιατί γνώριζες ότι εγώ στο ALTER ποτέ δεν άσκησα διοίκηση ή διαχείριση.

Είμαστε δε και εγώ και ο Ανδρέας ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ και ασφαλώς θα θυμάσαι ότι τη σύλληψη για χρέη στην εφορία, μη εκτελεστικών μελών σε Α.Ε., την καταδίκασε με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, το ΕΒΕΑ και όλες οι μεγάλες επαγγελματικές ενώσεις της χώρας, όπως επίσης γνωρίζεις πολύ καλά, ότι εγώ ποτέ δεν έκλεψα τίποτε, ποτέ δεν μπλέχτηκα σε σκάνδαλα, ποτέ δεν πήρα προμήθειες του δημοσίου και ποτέ δεν πήρα θαλασσοδάνεια. Ξέρεις επίσης, πρόεδρε, πόσα χρωστάνε οι άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις στις τράπεζες και ξέρεις επίσης πολύ καλά ότι εγώ δεν χρωστάω τίποτα. Ο,τι πέτυχα στη ζωή μου, το έκανα πάντοτε, μόνο με πολύ δουλειά, πολλές θυσίες και με εντιμότητα.

Στις 8 Ιανουαρίου 2014 εκδικάστηκε η υπόθεση αυτή στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων με Πρόεδρο της κυρία Ζωή Δημοπούλου, λαμπρή δικαστική λειτουργός, η οποία ανέβαλε τη δίκη και έδωσε εντολή στο Δημόσιο, που παρίστατο, να προσκομίσει την πραγματική οφειλή Φ.Μ.Υ. του ALTER. Δηλαδή, το κανάλι πλήρωσε τόσα για μισθοδοσία και άρα τόσος είναι ο Φ.Μ.Υ. που αναλογεί και όχι τόσα έπρεπε να πληρώσει το Κανάλι και δεν έχει σημασία, που ήταν κλειστό και δεν δούλευε, αλλά εγώ το… έντιμο κράτος, ζητάω να εισπράξω φόρους από μισθούς που δεν είχαν ποτέ καταβληθεί, γιατί το Κανάλι ήταν κλειστό και οι εργαζόμενοι βρίσκονταν συνεχώς σε απεργίες και επισχέσεις.

Και αντί το Δημόσιο να συμμορφωθεί με την εντολή του δικαστηρίου και να στείλει τα στοιχεία που ζήτησε, έστειλε ένα… κουρελόχαρτο του περιβόητου Θεοχάρη, που τον αποπέμψατε κακήν κακώς, με το οποίο, πριν ένα χρόνο αποφαινόταν ότι ο Φ.Μ.Υ. βαρύνει το σύνολο των αποδοχών είτε πληρωθήκανε είτε όχι, λες και το δικαστήριο είχε ανάγκη τον κ. Θεοχάρη να του ερμηνεύσει το νόμο και την νομολογία.

Νούμερα και ποσά ζητούσε το δικαστήριο και όχι τη νομική σοφία του πολύξερου και πολυπράγμονος κ. Γενικού!

Χθες έγινε ξανά η δίκη πάλι στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων με Πρόεδρο τον κ. Βενιζέλο Μουράτογλου, που θεωρείται επίσης από τους καλλίτερους δικαστές, ο οποίος με απόφασή του ανέβαλε τη δίκη και ζήτησε από τη ΔΟΥ να συμμορφωθεί με την προηγούμενη απόφαση και για να είναι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει διέταξε η όλη διαδικασία να γίνει, με επιμέλεια του εισαγγελέως και να στείλουν τα πραγματικά στοιχεία, τονίζοντας μάλιστα ότι και «το θέμα ακυρότητας του κατηγορητηρίου θα κριθεί από το επόμενο δικαστήριο».

Γιατί στα γράφω όλα αυτά κύριε πρωθυπουργέ, γιατί είμαι σίγουρος ότι έχω αδικηθεί και ζητώ, απαιτώ από τον πρωθυπουργό της χώρας μου και τον υπουργό της Δικαιοσύνης, να ερευνήσουν την υπόθεση και αν έχω δίκιο να μου το δώσουν. Και μην ξεχνάς, πρόεδρε, ότι ποτέ καμία χώρα στον κόσμο δεν έχασε από εφημερίδα που δεν φοβάται και γράφει την αλήθεια.

Και για να δεις κύριε πρωθυπουργέ πώς λειτουργούν οι κρατικές υπηρεσίες, σε πληροφορώ ότι στο ίδιο χθεσινό Δικαστήριο μια επιχείρηση που όφειλε στο Δημόσιο μαζί τις προσαυξήσεις, περίπου 100.000 ευρώ, τα πλήρωσε όλα εφάπαξ και αντί το Δημόσιο να τους συγχαρεί, εμφανίστηκαν οι δικηγόροι του Δημοσίου, δηλώνοντας πολιτική αγωγή για 80.000 ευρώ! Γιατί τάχατες το Δημόσιο υπέστη ηθική βλάβη! Βέβαια ο Δικαστής τους αθώωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα…

Μετά τιμής

Γιώργος Α. Κουρής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 04/07/2014 16:34:41

  Αυτό είναι που λέμε θράσος χιλίων πιθήκων .

 2. tk avatar
  tk 04/07/2014 18:57:13

  Το δικαστήριο τι λέει, αυτό είναι η ουσία, όλα τα άλλα είναι λόγια και δεν εξυπηρετούν τίποτα, επί της ουσίας.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 04/07/2014 19:53:36

  H φυλλάδα του, καθρέπτης του ψυχισμού του.

 4. Γιώργος avatar
  Γιώργος 05/07/2014 09:51:51

  Ότι πιο αισχρό γέννησε ποτέ ο τόπος. Ένας λόγος που σιχάθηκα τους δημοσιογράφους . Ο Αυριανισμός της κιτρινίλας ,με τα στημένα ρεπορτάζ , τα ψέματα και τον ξύλινο λαϊκίστικο λόγο του Γιαννόπουλου , του Γαργαλάκου κλπ. Τα ρεπορτάζ με ένα μικρό κομμάτι αλήθειας ( η μέθοδος της μισής αλήθειας) και τα υπόλοιπα ΠΡΟΚΑΤ και πασπαλισμένα με άφθονα λαϊκίστικο λόγο σύμφωνα με την Λαλιώτικη θεωρία κλπ. Τον αισχρό και αηδιαστικό λόγο του "αποδυτηριάκια '' του στο Φίλαθλο με τον οχετό των ύβρεων κλπ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.