#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/12/2013 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είδες η ΔΕΗ; έχει λεφτά για να διαφημίζεται….Μπορεί ο μέσος καταναλωτής να μην έχει να πληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος και τα χαράτσια της ΔΕΗ ίσως και αρκετοί συμπολίτες μας να μην έχουν να πληρώσουν το ελάχιστο για να διαθέτουν ρεύμα και φως στο σπίτι τους. Αυτό δεν εμποδίζει τους διοικούντες να διαφημίζουν με θρασύτητα τα ανδραγαθήματα της ΔΕΗ με μήνυμα «Πάνω από τους αριθμούς υπάρχει πάντα ο άνθρωπος».

Στο τηλεοπτικό spot, που δημιούργησε η Bold Ogilvy & Mather, τα ψηφία του μετρητή της ΔΕΗ αλλάζουν και από αριθμοί γίνονται γράμματα, για να αντιληφθεί ο τηλεθεατής ότι αυτό που διαβάζει είναι ονόματα. Ονόματα ανθρώπων που επιβεβαιώνουν ότι η ΔΕΗ βλέπει τον κάθε άνθρωπο σαν μια ξεχωριστή περίπτωση. «Γι’ αυτό και συνεχίζει για τρίτη χρονιά να στηρίζει έμπρακτα όσους έχουν πραγματική ανάγκη, παρέχοντας έκπτωση έως και 42% στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, σε εναρμόνιση με την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, εξασφαλίζει σε αυτούς και σε όσους εντάσσονται στο Μητρώο Ευάλωτων Καταναλωτών την αδιάλειπτη παροχή ρεύματος όλο το χρόνο, προσφέροντας τη δυνατότητα ευνοϊκών διακανονισμών των οφειλών τους». Αυτό που δεν μας λέει η καμπάνια είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Ο προϋπολογισμός (μάλλον όχι) ή οι άλλοι καταναλωτές ρεύματος που ζουν στα πρόθυρα της φτώχειας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 17/12/2013 09:02:30

  Ε, ας στηρίξει ο πλούσιος λαός
  με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ
  τις διαφημιστικές
  γιατί έχουν και αναδουλειές τώρα...

 2. δημης avatar
  δημης 17/12/2013 09:27:28

  Γιατί όχι...
  Πληρώνουμε τα υποζύγια...

 3. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 17/12/2013 10:08:30

  Απορούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο; Μα φυσικά το ανθρώπινο πρόσωπο της επιχ/σης ΔΕΗ που τοποθετεί πάνω απ'όλα τον εξαθλιωμένο άνθρωπο...όπως και με τα κοινωνικά τ/γ.... !

  Ας θυμηθούμε , ενδεικτικά όταν καθημερινά διαλύονται οικογένειες και κάποιοι πλουτίζουν κ.κ. , σχετικά άρθρα αναρτημένα στο διαδίκτυο:
  α) Βήματος (οικονομία):ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2013 14:40
  ICAP: Βελτιωμένες επιδόσεις για 500 κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες
  Στην κορυφή της λίστας του 2012 βρίσκεται η ΔΕΗ.
  ...... Κορυφαία κερδοφόρα εταιρεία για το 2012 ανεδείχθη η Δ.Ε.Η Α.Ε. η οποία επανήλθε στην κορυφή επιτυγχάνοντας θεαματική βελτίωση των κερδών EBITDA (+52,2%), εκτοπίζοντας έτσι στη 2η θέση τον Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., λόγω υποχώρησης της κερδοφορίας του (μείωση κερδών EBITDA κατά 8,5%)."....." .
  Και επίσης άρθρο με :
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2013 08:00 |tanea.gr
  Οικονομία - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline
  H ΔΕΗ επέστρεψε στα κέρδη παρά τις υψηλές επισφάλειες
  Η ΔΕΗ κατέγραψε το 2012 κέρδη παρά τους απλήρωτους λογαριασμούς από νοικοκυριά και μεγάλες βιομηχανίες.

  Εκρηξη επισφαλειών το 2012 κατέγραψε η ΔΕΗ εξαιτίας των απλήρωτων λογαριασμών από νοικοκυριά και μεγάλες βιομηχανίες, ενώ κατάφερε να επιστρέψει σε κερδοφορία μετά τις ζημιές του 2011.
  Σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ, το 2012 παρουσίασε καθαρά κέρδη 30,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 148,9 εκατ. ευρώ το 2011. Τα δε κέρδη της προ φόρων ανήλθαν σε 95,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 85,8 εκατ. ευρώ το 2011. Η επιστροφή της ΔΕΗ σε κερδοφορία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συμφωνία ευνοϊκής τιμολόγησης που έκλεισε πέρυσι με τη ΔΕΠΑ, μέσω της οποίας ωφελήθηκε κατά 191,7 εκατ. ευρώ.
  Τα αποτελέσματα ωστόσο της ΔΕΗ αναδεικνύουν και το μέγεθος των επισφαλειών της. Πέρυσι οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ανήλθαν σε 337,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 113,5 εκατ. ευρώ (50,7%) σε σχέση με το 2011. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση των προβλέψεων για επισφάλειες από πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) κατά 85,3 εκατ. ευρώ, καθώς και στην αύξηση της πρόβλεψης κατά 85,9 εκατ. ευρώ για τη ΛΑΡΚΟ.
  Τον Νοέμβριο του 2012, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών ανέρχονταν σε 1,27 δισ. ευρώ.Το 2012, ο όμιλος εμφάνισε αύξηση εσόδων 8,6% στα 5,98 δισ. ευρώ λόγω των ανατιμήσεων στο ρεύμα και της επιστροφής πελατών στη χαμηλή τάση.
  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ".
  Αυξήσεις κερδοφορίας ....Ας διαθέσει λοιπόν από τα κέρδη της πάλι κερδισμένη είναι στο ασταθές και γεμάτο επισφάλειες οικονομικό περιβάλλον που ζούμε ....εδώ καθημερινά θρηνούμε απώλειες ανθρώπινων ζωών ...αυτό όμως δεν τους αφορά.

 4. Μυρμιδών avatar
  Μυρμιδών 18/12/2013 01:00:06

  Είναι εντελώς εξοργιστικό αυτό που κάνει η ΔΕΗ.
  Τι ακριβώς;
  Κάνει κοινωνική πολιτική στις πλάτες του λαού και του απλού καταναλωτή.
  Αν προσέξατε στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς από πέρυσι υπάρχει η ένδειξη ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ.
  Αν ένας καταναλωτής είναι κάτω από το όριο των 2000 κιλοβατώρων όλα καλά, οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι από 20 μέχρι 50 ευρώ ανάλογα με την κατανάλωση.
  Αν κάποιος κάνει το λάθος και ξεπεράσει το όριο των 2000 κιλοβατώρων επιεικώς την έχει βαμμένη.
  Πληρώνει το ρεύμα όλων των συνανθρώπων μας που είναι άνεργοι, η είναι πολύτεκνοι, η ανάπηροι κλπ… πληρώνει δηλαδή την κοινωνική πολιτική της ΔΕΗ!!!
  Πέρυσι και για το τετράμηνο Δεκέμβρης -Απρίλης μόλις και μετά βίας είχα 2070 κιλοβατώρες.
  Οι ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ήταν 250 ευρώ!!! για ρεύμα άξιας 200 ευρώ……………..!!!!!!!!!
  Ενώ δηλαδή για το ρεύμα που έκαψα έπρεπε να πληρώσω 200 ευρώ, πλήρωσα 200 το ρεύμα συν 250 ρυθμιζόμενες χρεώσεις, 450 , συν το χαράτσι, συν ΕΡΤ και ΔΗΜΟ 550 ευρώ!!!!
  Είναι επιεικώς απαράδεκτο το κράτος να κάνει κοινωνική πολιτική στις πλάτες του απλού καταναλωτή.
  Αν και είμαι ΑΝΕΡΓΟΣ δεν έκανα χρήση του δικαιώματος για ένταξη μου στο κοινωνικό τιμολόγιο αν και από ότι ρώτησα μου είπαν ότι ισχύει αν η τετραμηνιαία κατανάλωση είναι κάτω από το όριο των 2000 κιλοβατώρων!!!

  Με την υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης ή θα παγώσουμε και θα κάνουμε το σταυρό μας να βγάλουμε το χειμώνα ζωντανοί, αφού δεν γίνεται να μην αρρωστήσεις χωρίς θέρμανση, ή θα πάμε φυλακή την άνοιξη από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις της ΔΕΗ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.