ΕΡΤ: Το πρώτο χαράτσι του ΣΥΡΙΖΑ
27/02/2015 17:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΕΡΤ: Το πρώτο χαράτσι του ΣΥΡΙΖΑ

Η ελπίδα έρχεται, μαζί με τον λογαριασμό της...

Όσοι προεκλογικά μιλούσαμε για ένα κόμμα που δεν είχε (έχει) κανένα σχέδιο για τη χώρα και θα πορευτεί αναλόγως με το που θα πέφτουν οι κανονιές, με τις ιδεοληψίες και τα ρουσφέτια του, δεν μπορέσαμε να ακουστούμε επαρκώς, εν μέσω της παράκρουσης για «ελπίδα» και της γραφικότητας της έλλειψης χαρτιού υγείας και του Παντελίδη, που δεν θα έγραφε σουξέ με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα εξαντλήθηκαν τη μέρα των εκλογών, καθώς αφορούσαν μόνο την κατάληψη της εξουσίας. Αυτή ήλθε ευκολότερα από ότι ανέμεναν οι σύντροφοι, οι οποίοι αντί να κάτσουν αμέσως μετά να συντάξουν ένα πλάνο προτεραιοτήτων, επαναλάμβαναν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους με παρρησία δίνοντας μας διαβεβαιώσεις ότι θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα τους σε ποσοστό 100%.

Καλά τα λόγια, οι υποσχέσεις, τα λόγια του Παππά, αλλά έρχεται η στιγμή που η Κυβέρνηση πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντα της. Πρώτη κίνηση; Η ΕΡΤ φυσικά!

Ο Νίκος Παππάς, μόλις πριν λίγες ώρες, εξήγγειλε την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ, ώστε να επαναλειτουργήσει με την παλιά μορφή της. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα έρθει νομοσχέδιο που θα τα ορίζει όλα αυτά. Προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν όσοι είχαν απολυθεί.

Για να αποτελεί προτεραιότητα η λειτουργία της παλιάς ΕΡΤ μάλλον εντάσσεται στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης. Αλλά η λειτουργία δημόσιων δομών χρειάζεται πόρους, εκτός από περηφάνια.

Συμβολικά λοιπόν, η αύξηση του ανταποδοτικού τέλους αφορά όλους τους πολίτες. Δεν θα πληρώσουν οι ισχυροί, οι έχοντες και κατέχοντες, αλλά ο απλός κόσμος για να καμαρώνει τη δημόσια τηλεόραση του.

Και για το που θα βρεθούν χρήματα έχει πλέον άποψη η Κυβέρνηση.

Την εκτίμηση ότι λεφτά υπάρχουν κρυμμένα στα ψυγεία και τα σεντούκια, κάτω από τα παπλώματα, σε θυρίδες και σε άλλα ασύλληπτα μέρη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, είναι στο πλαίσιο της φορολογικής δικαιοσύνης, να εφαρμόσει την νομοθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Να δώσουν οι πολίτες τους φόρους, να αισθάνονται και αυτοί άνετα, να μαζέψουμε και εμείς χρήματα» πρόσθεσε ο κ. Μάρδας, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να δεσμεύσει θυρίδες.

«Δεν θα ανοίξουμε θυρίδες» εξήγησε και πρόσθεσε πως το υπουργείο επεξεργάζεται και σχετική ρύθμιση, ώστε να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία. Όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Μάρδας, το κράτος θα ζητήσει από όσους έχουν μαύρο χρήμα, να το δηλώσουν. Τόνισε πως κάποιος «θα το κάνει γιατί θέλει να απαλλαγεί από αυτό το άγχος και γιατί θέλει να επενδύσει τα χρήματα του».

Αν ήταν να θέλει κανείς να απαλλαγεί από το άγχος θα το είχε κάνει ήδη. Το άγχος όσων έχουν αδήλωτους πόρους είναι να μην τους πιάσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, κανένα άλλο.

Το να δοθούν κίνητρα για να δηλωθούν εισοδήματα και να πάψουν να είναι «μαύρα», είναι μια ιδέα που και στο παρελθόν είχε υλοποιηθεί με περιορισμένα αποτελέσματα. Θα περιμένουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, η οποία και στο σημείο αυτό διαφοροποιείται από όσα είχε εξαγγείλει στο παρελθόν.

Το ζήτημα όμως είναι ότι καλούν τους πολίτες να πληρώσουν για να υλοποιήσουν το «κάποτε επαναστατικό» πρόγραμμα τους.

Για την επιτυχή είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ, τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2014, τη φορολογία από τη δήλωση κρυφών εισοδημάτων, τη ρύθμιση των φανερών ληξιπρόθεσμων οφειλών και όλων των άλλων επιβαρύνσεων, η Κυβέρνηση θα χρειαστεί ένα κοινωνικό κίνημα: προτείνουμε το «με λένε Λόλα και τα πληρώνω όλα», καθώς παραπέμπει καταρχήν στο κοριτσάκι του παλιού αναγνωστικού και σε άλλες λιγότερο αθώες κορασίδες.

Το νέο «κόμμα Μπάαθ» καλεί τον λαό να σταματήσει να είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις του.

Η ελπίδα έρχεται, μαζί με τον λογαριασμό της...

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. това́рищ Θόδωρος avatar
  това́рищ Θόδωρος 27/02/2015 18:04:41

  Δεν συμφωνώ, σύντροφε Παππά. Γιατί να πληρώσω ξανά ανταποδοτικό τέλος ΕΡΤ? Γιατί δεν βάζουν τον κ@#$λο τους κάτω να ψάξουν να βρουν χρηματοδότηση απ' αλλού οι γενναία αμοιβώμενοι υπάλληλοι της? Για την ΕΡΤ της Ελλάδας μιλάμε. Όχι για την ΕΡΤ της Κούβας ή της Β. Κορέας! Έτσι δεν είναι?

 2. Hunter avatar
  Hunter 27/02/2015 19:55:11

  Ο Τσίπρας όταν ήταν αντιπολίτευση, ζητούσε δημοψήφισμα ακόμη και για τα πλακάκια στις τουαλέτες της Βουλής... Ας κάνει τώρα δημοψήφισμα, να δούμε πόσοι Έλληνες θέλουνε πάλι την ΕΡΤ, πόσοι Έλληνες θέλουνε να επαναπροσληφθούνε οι απολυμένοι (οι οποίοι σημειωτέον εισέπραξαν χοντρές αποζημιώσεις) και πόσοι Έλληνες θέλουνε να πληρώνουν ανταποδωτικό τέλος στο λογαριασμό της ΔΕΗ για αυτό... Ας κάνει δημοψήφισμα, να δούμε...

 3. Μάνια avatar
  Μάνια 27/02/2015 20:05:46

  Παρακαλώ όχι χαρατσι,,,ανταποδοτικό τέλος λέγεται! ΟΙ ανθρωποι είναι μανουλες στην προπαγανδα ,,,παρτε μαθημετα και πραξτε αναλογως Ξερουν οτι μιλανε σε εναν κατα πλειοψηφία αμμορφωτο λαο , που κολάει στις λέξεις, στο θεαθήναι, στο τίποτα , στο περιβλημα και οχι στη ουσία. Ως εκ τουτου θα πρεπει με τον ίδιο τροπο να τους φερεστε Τερμα οι ευγενειες, οι αβροτητες και οι καλοι τρόποι.

 4. Λιψ avatar
  Λιψ 27/02/2015 21:12:02

  Κύριε Παππά, επειδή πιστεύω πως για την ΕΡΤ πρέπει να καταβάλουν τέλος μόνο όσοι την παρακολουθούν, θα σας πρότεινα αυτό να επιβαρύνει μόνο όσους πολίτες δηλώσουν σε μία αρμόδια υπηρεσία ή σε μία ηλεκτρονική βάση ότι είναι τηλεθεατές της ΕΡΤ. Προσωπικά, δεν έχω δει την ΕΡΤ ή την ΝΕΡΙΤ τα τελευταία αρκετά χρόνια, έτσι και αλλιώς τηλεόραση βλέπω ελάχιστα, ταινίες κατεβάζω από ένα πολύ καλό πειρατικό ιστότοπο, δεν βρίσκω τον λόγο να πληρώνω "ανταποδοτικά τέλη" που δεν μου ανταποδίδουν απολύτως τίποτα... Με ελάχιστο σεβασμό, ένας ηλίθιος πολίτης.

 5. Στάθης Χ Χριστουλόπουλος avatar
  Στάθης Χ Χριστουλόπουλος 27/02/2015 22:01:08

  Πράγματι, η νέα κυβέρνηση διακρίνεται από παλαιοκομματική νοοτροπία, όπου η φαυλότητα, το ρουσφέτι και η προκλητική στήριξη των συν(α)τεχνιών επιστρέφει. Όταν μπορεί ξεφύγει από τον έλεγχο της τρόικα( συγνώμη, θεσμοί) φορολογεί άγρια προκειμένου να υποαπασχολεί στρατιές ημετέρων στο κρατικό- κομματικό κατάστημα που νεκρανασταίνει, της ΕΡΤ. Έτσι επαναπροσλαμβάνονται όλοι οι ρουσφετολογικά προσληφθέντες, οι οποίοι με το φαύλο διάταγμα Παυλόπουλου μονιμοποιήθηκαν, παρέχοντας μερική εργασία και απολαμβάνοντας προκλητικά προνόμια, έναντι των χιλιάδων νέων προσοντούχων παιδιών. Και ο λογαριασμός σε εμας! Πολιτικό θράσος! Αύριο, έχουν σειρά οι "επαναστάτες" της ΔΕΗ,στην ΕΥΔΑΠ, στην ΥΠΑ, στο Υπ. Οικονομικών κλπ. Αυτό θα πει δικαίωση των ΡΕΤΙΡΕ!

 6. kku avatar
  kku 01/03/2015 18:43:11

  Πολλά υποσχέθηκε με δανεικά λεφτά αυτά όμως δεν είναι σίγουρα, άρα η λύση είναι κάπου εδώ στους φορολογούμενους το θέμα είναι ότι ακόμη εξακολουθεί την προεκλογική ρητορική, ενώ μέχρι στιγμής είναι όλα μετέωρα.η συμφωνία που υπέγραψαν είναι η συνέχεια του μνημονίου είτε το παραδέχονται είτε όχι, το να ισχυρίζονται ότι είχαν επιτυχία είναι λίγο βιαστικό, οι εσωκοματικές αντιδράσεις δυσκολεύουν την κατάσταση, θάταν καλύτερα να περιοριστούν se έργα τα πολλά λόγια και θριαμβολογίες πριν από το ζητούμενο αποτέλεσμα είναι ανεύθυνο και επικυνδινο

 7. varriosgd avatar
  varriosgd 05/03/2015 13:16:01

  Πόσοι απο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σταματήσει να πληρώνουν το τέλος της ΕΡΤ; Μήπως ξέρει κάποιος:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.