ΕΡΤ: Ασφαλιστικά μέτρα για το διορισμό Τσακνή και Ταγματάρχη
20/05/2015 18:58
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΕΡΤ: Ασφαλιστικά μέτρα για το διορισμό Τσακνή και Ταγματάρχη

Ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ Γιώργος Κόκκας, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση, με την οποία ζητεί την έκδοση προσωρινής διαταγής και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να ανασταλεί η διαδικασία στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, για το διορισμό του Διονύση Τσακνή στη θέση του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ και του Λάμπη Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου της κρατικής τηλεόρασης.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ. Κόκκα, θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών αύριο το πρωί στις 11 π.μ..

Ειδικότερα, ο εν λόγω δικηγόρος ζητεί μεταξύ άλλων να ανασταλεί με προσωρινή διαταγή, η διαδικασία ακρόασης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της «νέας» Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., κ.κ. Τσακνή και Ταγματάρχη, (για τους οποίους ισχυρίζεται πως έχουν διοριστεί "αυθαίρετα χωρίς καμιά διαφάνεια, δημοσιότητα και δημοκρατική διαδικασία") μέχρι την έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί της συζητηθείσας την 7.3.2015 αίτησης ακύρωσης που έχει καταθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι από την Ολομέλεια του ΣτΕ, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά εκκρεμεί η έκδοση και άλλης δεύτερης απόφασης από διαφορετική σύνθεση και με άλλο πρόεδρο, επί της προσφυγής του κ. Κόκκα.

Ο κ. Κόκκας υποστηρίζει ότι υπάρχει άμεσος και κατεπείγων κίνδυνος, μόλις κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματική και παράνομη η παύση λειτουργίας της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., να «έχει εν τω μεταξύ προκληθεί αθεράπευτη βλάβη» στην κρατική ραδιοτηλεόραση, ενώ υποστηρίζει ότι υπάρχει συγκρουόμενο νομικό καθεστώς αναφορικά με την αντισυνταγματική και παράνομη μεταβίβαση της Ε.Ρ.Τ. στην Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ., τη λειτουργία της, την μεταβίβαση της περιουσία της, κ.λπ.

Ακόμη, ο εν λόγω δικηγόρος ζητεί από το Πρωτοδικείο να διαταχθεί η προσωρινή παροχή των υπηρεσιών του ως δικηγόρου στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., με τους μισθολογικούς και ασφαλιστικούς όρους της εργασιακής του σχέσης που ίσχυαν πριν αυτή κλείσει (13 Ιουνίου 2013).

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.