20/05/2013 19:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύο σενάρια στο γραφείο του Σταύρου Ψυχάρη

Για μεγάλη σφαγή των δημοσιογράφων κάνει λόγο το ένα από τα δύο σενάρια που επεξεργάζεται ο ΔΟΛ. Το πιο ήπιο σχέδιο προτείνει διατήρηση του δυναμικού των 900 εργαζομένων, εκ των οποίων οι 500 δημοσιογράφοι και επανένταξή τους μετά από επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό. Στην περίπτωση αυτή το newsroom θα είναι ενιαίο, ενώ οι συντάκτες υπουργείων θα απασχολούνται σε όλα τα Μέσα, αναλογικά και ψηφιακά. Όσοι περισσέψουν είτε θα αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο είτε θα παραμείνουν, σε θέσεις όμως που θα τους υποδείξει η διεύθυνση. Το αρνητικό σενάριο κάνει λόγο για σπάσιμο του Οργανισμού στα δύο, όχι απαραίτητα σε καλό και κακό. Σε αυτό θα βοηθήσει η δημόσια προσφορά για την εξαγορά του 7,9% που κατέχουν μικρομέτοχοι αντί του ποσού των 3,7 εκατ. Ευρώ, χρήματα που θα βάλει από την τσέπη του ο Σταύρος Ψυχάρης που πλέον απελεύθερος από τα βάρη του Χρηματιστηρίου, θα έχει τη δυνατότητα να δρομολογήσει μόνος του τις εξελίξεις.

Το Helioskiosk, που δεν έχει ακόμη νομική υπόσταση, όπως εξάλλου και η Psicharis Media Group, θα διατηρήσουν την αρμοδιότητα των Νέων Ψηφιακών Μέσων, όχι όμως και το εργασιακό κόστος που θα συνεχίσει να βαραίνει τον ΔΟΛ. Δεν είναι απίθανο, πολύ σύντομα στο Helioskiosk να “κρεμαστούν” και άλλα ψηφιακά Μέσα ή το περιεχόμενο άλλων εφημερίδων άλλων εκδοτικών Οργανισμών, οπότε η πολυδιαφημισμένη και αναμενόμενη συγχώνευση να αρχίσει από εκεί. Οπως δεν είναι απίθανο να δημιουργήσουν τις δικές τους ψηφιακές πλατφόρμες (κιόσκια) ο όμιλος Real (enikos.gr) ή η Καθημερινή (kathimerini.gr).

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Nik avatar
    Nik 21/05/2013 09:19:18

    Ακόμα συζητούν "αν" θα πάνε σε ψηφιακή έκδοση άλλα συγκροτήματα! Η καθυστέρηση σε όλο της το μεγαλείο. Είναι σαν να συζητούσαν πριν χίλια χρόνια αν θα πάνε στο χαρτί ή αν θα μείνουν στην χάραξη στην πέτρα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.