Δραματική έκκληση από τις Εφημερίδες της Περιφέρειας για παραμονή της χώρας στο ευρώ
29/06/2015 19:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δραματική έκκληση από τις Εφημερίδες της Περιφέρειας για παραμονή της χώρας στο ευρώ

Σε αναστολή έκδοσης προχωρούν αρκετές εφημερίδες της χώρας που αδυνατούν να προμηθευτούν πρώτες ύλες αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Αχαιός πρόεδρος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

Παρέμβαση για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων με ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Αχαιό πρόεδρο Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο και απευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση και ιδίως προς τους βουλευτές της περιφέρειας.

Η ΕΙΗΕΕ τονίζει τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τις περιφερειακές εφημερίδες η επιστροφή σε καθεστώς «εθνικού νομίσματος» ενώ παράλληλα στην ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί την δυσχερή θέση στην οποία έχουν ήδη περιέλθει αρκετές εφημερίδες της χώρας που αδυνατούν να προμηθευτούν πρώτες ύλες και κατ`επέκταση εξαναγκάζονται σε αναστολή έκδοσης λόγω «ανωτέρας βίας» με το κλείσιμο των τραπεζών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ι.Η.Ε.Ε.

«Οι στιγμές που περνάμε ως κλάδος είναι δραματικές!

Η Διοίκηση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι σε επικοινωνία με θεσμικούς παράγοντες.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από κάθε γωνιά της Ελλάδος από μέλη μας δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δυσοίωνα αφού ήδη αρκετές επιχειρήσεις αδυνατούν να προμηθευτούν πρώτες ύλες και όσο περνάνε οι μέρες η κατάσταση θα επιδεινώνεται, καθιστώντας αδύνατη την έκδοση των εφημερίδων μας. Η αργία των τραπεζών συνιστά «ανωτέρα βία» σύμφωνα και με τη σχετική διάταξη του νόμου περί μη έκδοσης εντύπων.

Εάν υπάρξει θετική εξέλιξη και η χώρα μας παραμείνει στο ευρώ ασφαλώς μπορούμε να ελπίζουμε και στην επιβίωσή μας. Σε περίπτωση εθνικού νομίσματος με την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού για την προμήθεια πρώτων υλών (χαρτί, μελάνι τσίγκους) που εισάγονται η εφημερίδα με τη σημερινή της μορφή θα καταστεί ένα πολύ ακριβό προϊόν με δραματικές συνέπειες για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Τύπου της περιφέρειας.

Η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη αποτελεί το μόνο δρόμο για την πατρίδα και στην εθνική αυτή προσπάθεια οφείλουν όλοι να συμπορευτούν, έξω από προσωπικά, κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα.

Για το ΔΣ

ο Πρόεδρος

Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος»

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.