11/07/2013 13:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα για τη ΝΕΡΙΤ

Σχεδόν απίθανο θεωρούν παράγοντες της αγοράς που διατηρούν στενές σχέσεις τόσο... με την πραγματικότητα όσο και με τα κέντρα εξουσίας, να λειτουργήσει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση  της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος είναι προφανής: Δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα για μια σειρά ενέργειες που προηγούνται εκ του νόμου αλλά και από την ίδια τη διαδικασία:

α) η παραλαβή, παράδοση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των γραφείων και εγκαταστάσεων του Ραδιομεγάρου και όπου στεγάζονταν υπηρεσίες της ΕΡΤ και βρίσκονται σε κατάληψη

β) πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης έως 2.000 εργαζομένων στον μεταβατικό φορέα με την προκήρυξη να μην έχει καν δημοσιευθεί ακόμη.

γ) θα πρέπει να στελεχωθεί η ΝΕΡΙΤ με προσωπικό έως 1.200 άτομα με διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ και μοριοδότηση για τις ειδικότητες εκτός ΑΣΕΠ (δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, λογοτέχνες).

δ) και το σημαντικότερο, να έχει προσληφθεί φορέας αξιολόγησης διεθνών προδιαγραφών για την επιλογή του προσωπικού αλλά κυρίως για την εκκαθάριση που όπως λέγεται, θα χρειαστεί έως και 1 χρόνο για να ολοκληρωθεί από τον Γκίκα Μάναλη και τους ειδικούς εκκαθαριστές. Το ερώτημα είναι αν η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα συμμετέχει στη διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης και αν θα βρεθεί το ποσόν των 25 εκατ. ευρώ για τη σχετική επένδυση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. περιμπανού avatar
  περιμπανού 11/07/2013 17:26:58

  Οποιος δεν θέλει
  να φουρνίσει
  δέκα μέρες κοσκινίζει!

 2. nikos nikidis avatar
  nikos nikidis 11/07/2013 18:53:27

  το θέμα είναι στην τελευταία παράγραφο. τα ψηφιακά.... άντε, επιτέλους.....

 3. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 11/07/2013 19:29:58

  Αυτό έπρεπε να γίνει χθές (η ψφιακή μετάβαση), διαφορετικά κοροϊδευόμαστε
  Αλήθεια η ΕΡΤ ήταν η μόνη που είχε μηχανήματα και εξέπεμπε σήμα Υψηλής Ανάλυσης (τα οποία ανήκουν τώρα στο διάδοχο σχήμα)
  Ο λόγος που ΔΕΝ εξέπεμπε κανονικό πρόγραμμα η τέως ΕΡΤ HD ΔΕΝ είναι πως δεν είχε μεταβεί στην ψηφιακή εποχή αλλά ΔΕΝ είχαν μεταβεί τα ιδιωτικά κανάλια λόγω κόστους
  ΑΣ αφήσουμε τα παραμύθια και να εκμεταλλευτούμε την περιουσία του δημοσίου (πομπούς HD)

 4. dimitrisT avatar
  dimitrisT 14/07/2013 08:36:57

  ...το θέμα ΕΡΤ, "βρωμάει" απ'όποια πλευρά και να το δεις....
  Φυσικά τα πάντα θα "διευθετηθούν" σύμφωνα με τον "σχεδιασμό"....

  ..άλλωστε εμείς οι ιθαγενείς...τι καταλαβαίνουμε από "υψηλής ποιότητας-ικανότητας" χειρισμούς..?...

  καληνύχτα μας..(γενικώς και ειδικώς...)...!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.