#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/05/2013 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γ. Μάναλης: “Δεν ήρθα για να βάλω λουκέτο στην ΕΡΤ”“Δεν ήρθα για να κλείσω ή να συρρικνώσω την ΕΡΤ, δεν εργάζομαι προς αυτήν την κατεύθυνση, σκοπός μου είναι το νοικοκύρεμα της δημόσιας τηλεόρασης σε συνεργασία με τον βασικό μέτοχο, το υπουργείο Οικονομικών”. Σε αυτές τις δηλώσεις συνοψίζονται οι κεντρικές προθέσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη ο οποίος δέχθηκε χθες ερωτήσεις εφ' όλης της ύλης σε συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους, στους οποίους ωστόσο άφησε αρκετά αναπάντητα ερωτηματικά. “Είναι πολύ νωρίς ακόμη, βρίσκομαι σε διαδικασία ενημέρωσης” δικαιολογήθηκε ο νέος manager της ΕΡΤ προκειμένου να μην απαντήσει ακόμη για ποιους λόγους δεν υπογράφει νέα συμβόλαια για ξένες σειρές ή ελληνικά σήριαλ, για να προσθέσει ότι “στόχος του είναι να παρουσιάσει ένα πλάνο βιωσιμότητας αλλά και ένα σχέδιο αναφορικά με το πώς η δημόσια τηλεόραση θα γίνει πιο ελκυστική, αφού ομολογουμένως τα ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει είναι πολύ χαμηλά”. Ήδη τον πρώτο μήνα στο τιμόνι της ΕΡΤ ο Γκίκας Μάναλης ήρθε αντιμέτωπος με κρούσματα παραλογισμού για τα οποία φυσικά διαφωνεί όπως επί παραδείγματι η παράλληλη λειτουργία ενός κεντρικού και άλλων πέντε περιφερειακών λογιστηρίων στο Ραδιομέγαρο.

Σχετικά με το πρόγραμμα ο νέος διευθύνων της ΕΡΤ, ο οποίος εκτελεί χρέη προσωρινού Γενικού διευθυντή Τηλεόρασης, ανέφερε ότι πρέπει να βασίζεται στους πόλους της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και της προώθησης του πολιτισμού, ενώ τόνισε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι και εμπορική και να απορροφά τη διαφημιστική δαπάνη που αναλογεί στο πρόγραμμά της. Πάντως δεν αποκάλυψε το πρόσωπο που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Όσον αφορά το θέμα της προώθησης του 25% των εσόδων της ΕΡΤ στο κλείσιμο της “τρύπας” στον προϋπολογισμό του ΛΑΓΗΕ, ο κ. Μάναλης είπε ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί, αλλά αυτό είναι μια πολιτική απόφαση. Όπως επίσης δεν συμφωνεί με το γεγονός ότι η ΕΡΤ συνιστά ΔΕΚΟ μιας και “η εταιρεία θα έπρεπε να λειτουργήσει σε ανταγωνιστικό πλαίσιο”.

Για το ζήτημα των συμβασιούχων ο κ. Μάναλης είπε ότι έχει ενημερωθεί και ότι μαζί με τους πολιτικούς υπεύθυνους για την ΕΡΤ αναζητούν έναν τρόπο, μέσω σχετικής τροπολογίας, προκειμένου να είναι δυνατόν να επαναπροσληφθούν ορισμένοι, τουλάχιστον όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο της διετίας.

Για τους ειδικούς συμβούλους που κοστίζουν στην ΕΡΤ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, ο Γκίκας Μάναλης είπε ότι αποτελεί στόχο του η επανεξέταση του ζητήματος που παραδέχτηκε ότι είναι πρόκληση για τις δύσκολες συγκυρίες που περνάει η χώρα.

Αναφορικά με τα δεδουλευμένα παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης στην οποία υπάρχει διαβεβαίωση ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για καταβολή των δεδουλευμένων πάσης φύσεως αμοιβών για υπερωριακή εργασία, υπερεργασία, εκτός έδρας μετακίνηση και οδοιπορικών, καθώς και για εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες έτους 2012.

Έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία έγκρισης του οφειλόμενου ποσού από το αρμόδιο Υπουργείο, μετά από σχετική επιστολή που η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. απέστειλε και εκτιμάται ότι η ανταπόκριση θα είναι η ταχύτερη δυνατή.

Για το συμβόλαιο της ΕΡΤ με την TEAM για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λινγκ περιορίστηκε να απαντήσει ότι τα στελέχη είναι σκληροί διαπραγματευτές και αναζητάται άμεση λύση. Τέλος δήλωσε άγνοια αναφορικά με τυχόν συνένωση των υπηρεσιών της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, όπως επίσης και για τη διατήρηση ή μη των μελών του Δ.Σ. Στη θέση τους. Για το θέμα της παράδοσης του κτιρίου της ΕΡΤ στους ιδιώτες ο Γκίκας Μάναλης είπε ότι είναι πολύ μακρινό σενάριο ενώ τέλος δεν δεσμεύθηκε για την παραμονή κανενός προσώπου στην ΕΡΤ μηδέ της Έλλης Στάη εξαιρουμένης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. helios avatar
  helios 14/05/2013 16:06:48

  Δύο δημόσια τηλεοπτικά κανάλια είναι υπέρ αρκετά,όλα τα άλλα θα πρέπει να κλείσουν(συμπεριλαμβανομένου και του τηλεοπτικού σταθμού της βουλής).Το ένα με έδρα την Αθήνα και το άλλο την Θεσσαλονίκη,φυσικά με μειωμένο προσωπικό.
  Αντιστοίχως το δημόσιο ραδιόφωνο θα πρέπει να περιοριστεί σε τρεις σταθμούς:ένα ενημερωτικό,ένα ψυχαγωγικό και ένα αθλητικό.

 2. gram avatar
  gram 14/05/2013 17:41:16

  Δεν νομίζω ότι μπορεί ή πρέπει να διατηρηθεί το τέλος ΕΡΤ. Οπως και να γίνει όλα αυτά τα τέλη θα πάψουν αναγκαστικά σύντομα να προστίθενται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού. Στο τέλος όλα καταλήγουν στο ότι μετά την αναγκαστική μας προσγείωση στην πραγματικότητα ότι για να ξοδέψεις πρέπει πρώτα να έχεις, το κράτος μας πρέπει να βάλει προτεραιότητες στο τι θα κάνει και στο ποιές υπηρεσίες θα προσφέρει. Αμφιβάλω άν η τηλεόραση θα είναι σε λίγα χρόνια ένα από αυτά.

 3. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 14/05/2013 19:08:53

  500 άτομα είναι αρκετά για δημόσια τηλεόραση!Τα υπόλοιπα στην εφεδρεία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.