09/04/2013 18:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για χρέη στο Δημόσιο και για χρήση αστυνομικού καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τον Λιάτσο

Δεν έχει τέλος ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ εργαζομένων της ΕΡΤ με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Αιμίλιο Λιάτσο.

Κάνοντας χρήση του δημοσιεύματος του “Έθνους της Κυριακής” σύμφωνα με το οποίο ο Αιμίλιος Λιάτσος οφείλει στο Δημόσιο πολλές χιλιάδες ευρώ από τότε που ήταν εκδότης της “Παρασκευής και 13” οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποστέλλουν νέα συμπληρωματική καταγγελία στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στον εισαγγελέα.

Παράλληλα καταγγέλλουν και τη χρήση αστυνομικού ως ιδιωτικού φρουρού από την πλευρά του Αι.Λιάτσου ενώ αποκαλύπτουν ότι από τον μισθό του κρατείται σε μηνιαία βάση το ποσόν των 500 ευρώ.

Η καταγγελία έχει ως εξής: «Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγετε για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ, θα θέλαμε να προσθέσουμε κάποια νέα στοιχεία και να διατυπώσουμε εύλογα ερωτήματα που αξίζει να διερευνήσετε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας « Έθνος », της Κυριακής 7 Απριλίου, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμίλιος Λιάτσος φέρεται να φοροδιαφεύγει και να είναι ανάμεσα στους μεγαλο-οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «έπειτα από ελέγχους της Εφορίας αποκαλύφθηκε ότι η εκδοτική εταιρεία Ιδεοδρόμιο παρακράτησε αλλά δεν απέδωσε, ως όφειλε, στο Δημόσιο φόρους από τη μισθοδοσία προσωπικού καθώς και ΦΠΑ για τις συναλλαγές που διενήργησε συνολικού ύψους 160.000 ευρώ, πράγμα που με βάση τη νομοθεσία συνιστά αδίκημα φοροδιαφυγής». Το ποσό της οφειλής και η σοβαρότητα του αδικήματος είναι τέτοια που οι αρμόδιες Εφορίες έχουν κινήσει διαδικασίες κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του κ. Λιάτσου. Ο ίδιος, σε ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι όλα αυτά είναι ψεύδη και ότι έχει ρυθμίσει τις οφειλές του προς την Εφορία.

Ωστόσο, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: -Εάν όντως ο κ. Λιάτσος έχει ρυθμίσει και καταβάλει τις οφειλές του, γιατί η Εφορία έχει προχωρήσει σε κατάσχεση μέρους του μισθού του από την ΕΡΤ; Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε ότι, κάθε μήνα, ένα ποσό του μισθού του ύψους περίπου 500 ευρώ παρακρατείται αυτομάτως για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου – μια πρακτική, που σύμφωνα με το νόμο, ακολουθείται μόνον σε περίπτωση κατάσχεσης για οφειλέτες-φοροφυγάδες. -Κύριε Επιθεωρητά, πόσο νόμιμο και ηθικό είναι ένα πρόσωπο που αντιμετωπίζει κατάσχεση μισθού για φοροδιαφυγή να κατέχει δημόσιο αξίωμα; Και, δη, στην κορυφαία θέση του ενημερωτικού τομέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, που έχει ως αποστολή και τη διαμόρφωση συνείδησης υπεύθυνων πολιτών; Σε μια εποχή, μάλιστα, που η φοροδιαφυγή αποδεικνύεται στη μεγάλη πληγή για το ελληνικό κράτος; Το ίδιο ερώτημα, και κυρίως στην ηθική του διάσταση, θα μπορούσε να τεθεί και στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση , τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της

ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι έχουν διακηρύξει ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι πρώτη εθνική προτεραιότητα. -Κύριε επιθεωρητά, πόσο θεμιτό είναι ένας άνθρωπος που κατηγορείται για φοροδιαφυγή να φρουρείται με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων; Ποιος και γιατί έκρινε αναγκαίο να διατεθεί στον κ.Λιάτσο αστυνομικός φρουρός ο οποίος τον συνοδεύει σε καθημερινή βάση με την μοτοσυκλέτα του σε όλες του τις μετακινήσεις; Είναι απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια ή είναι απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας;

Ο πρωθυπουργός, που έχει δώσει εντολή να αποσυρθούν οι αστυνομικοί από τη φρούρηση υψηλών και μη προσώπων και να βγουν στους δρόμους για να προστατεύσουν τους πολίτες, γνωρίζει ότι έχει διατεθεί προσωπικός αστυνομικός-φρουρός και όχημα της ΕΛΑΣ για την «προστασία» του κ. Λιάτσου; Από τι και ποιόν κινδυνεύει άραγε ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ; Ουδέποτε, στο παρελθόν και τώρα, δεν έχει υπάρξει αστυνομική φρουρά για οποιοδήποτε στέλεχος της ΕΡΤ , μηδέ του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου εξαιρουμένου… -Πόσο ηθικό είναι, ο φορολογούμενος έλληνας πολίτης, σε μια εποχή που «κόβονται» συνεχώς μισθοί και συντάξεις, να πληρώνει για την φρούρηση του κ. Αιμίλιου Λιάτσου; -Δεν είναι, αν μη τι άλλο, οξύμωρο, οι απλήρωτοι από τον κ. Λιάτσο δημοσιογράφοι, στην εφημερίδα που εξέδιδε, να πληρώνουν τώρα κι από πάνω για τη φρούρησή του από την Ελληνική Αστυνομία; -Τέλος, πόσο δεοντολογικό είναι ένας άνθρωπος που εγκαλείται για τέτοιου ύψους φοροδιαφυγή, να μετέχει – είτε αυτοπροσώπως, είτε δια εκπροσώπου του - στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΡΤ , το

οποίο καλείται να αποφανθεί αν κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικαστούν και ενδεχομένως να χάσουν τη δουλειά τους; Εργαζόμενοι ΕΡΤ».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.