18/07/2013 18:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο Σταύρος Ψυχάρης “φαγώθηκε” να βγει από το Χρηματιστήριο ο ΔΟΛ;

Η ερχόμενη Πέμπτη είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία μπορεί ο ΔΟΛ να διαπραγματεύεται τη μετοχή του στο Χ.Α. Με αυτό το τρίκ ο απόλυτος κυρίαρχος του ΔΟΛ, αφού εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών μετά από κατάθεση αιτήματος, για άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) του συνόλου των μετοχών που δεν κατέχει άμεσα και έμμεσα, το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έδωσε το πράσινο φως για την έξοδο του συγκροτήματος από το Χ.Α., ώστε να προσδώσει ευελιξία στις κινήσεις του Σταύρου Ψυχάρη από τούδε και στο εξής (αριθμό απολύσεων εργαζομένων, αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών και κατάργηση εκδοτικών προϊόντων με μεγαλύτερη ευκολία κ.ά.).

Επίσης, όρισε την 25η Ιουλίου ως έσχατη ημερομηνία διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών την 26η του μηνός ως ημερομηνία παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών.

Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Στ. Ψυχάρης θα καταβάλει τίμημα τοις μετρητοίς, ύψους 0,64 ευρώ ανά μετοχή της εταιρείας, στην Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρισης και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ θα αναλάβει να καταβάλει εκ μέρους και για λογαριασμό των εναπομεινασών μετόχων τα δικαιώματα καταχώρισης που καταβάλλονται στην Ε.Χ.Α.Ε. ύψους 0,08% καθώς και τον αναλογούντα φόρο επί μεταβιβάσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος σήμερα ανέρχεται σε 0,20% επί της αξίας της συναλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. konstantinos avatar
    konstantinos 18/07/2013 22:16:06

    Αφού τα άρπαξαν χοντρά όταν βάλανε τις εταιρείες τους στο χρηματιστήριο με φουσκωμένες δημόσιες εγγραφές τώρα τις ξαναπαίρνουν τζάμπα.
    Όπως με το Δημόσιο ΤΤ εμείς που αγοράσαμε από δημόσια εγγραφή και πήραμε και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές. , τελικά πήραμε το κακό ΤΤ. Το καλό ΤΤ το πήρε η Eurobank και τελικά η τράπεζα που θα την αγοράσει.Πιθανόν κάποια ξένη τράπεζα.
    Γειά σου Σημίτη με την δυνατή οικονομία!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.