Γιατί ο Μπόμπολας επιτίθεται στον ΟΠΑΠ;
11/03/2014 07:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο Μπόμπολας επιτίθεται στον ΟΠΑΠ;

Τροχιοδεικτικές βολές κατά του νέου καθεστώτος που διοικεί τον ΟΠΑΠ και έχει κόψει τις ανεξέλεγκτες ροές χρήματος σε media κι όχι μόνο, έριξε ο επιχειρηματίας, Γ. Μπόμπολας, μέσω της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής. Ένα μακροσκελές ρεπορτάζ με τίτλο «Η αμαρτωλή σχέση ΟΠΑΠ και δημοσίου», το οποίο υπογράφει συντάκτης – φάντασμα ονόματι Κώστας Νικολαϊδης, είναι ευνόητο πως είναι «παραγγελιά» του αφεντικού.

Χάλασε κάτι στις σχέσεις ομίλου Μπόμπολα με τον ΟΠΑΠ που επί χρόνια έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στις εφημερίδες του; Έχει άλλους σκοπούς; Θέλει να πιέσει για να ξανανοίξουν οι κάνουλες του χρήματος που έκλεισαν με την είσοδο του Μελισσανίδη και των Τσέχων;

Ποιος ξέρει. Η ουσία είναι ότι το άρθρο θέλει να υπενθυμίσει στη διοίκηση του ΟΠΑΠ... ποιος κάνει κουμάντο στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ανακυκλώνει παλαιότερες υποθέσεις, μιλά για μονοπώλιο του Οργανισμού και προειδοποιεί το κράτος ότι πρέπει να ανοίξει το διαδικτυακό στοίχημα. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί ο Μπόμπολας έχει έτοιμο το «κόλπο» για το στοίχημα μέσω ίντερνετ; Μήπως είναι έτοιμη η εταιρεία και του χαλάει την πιάτσα ο ΟΠΑΠ;

Άραγε θα έκανε το ίδιο αν έπαιρνε διαφήμιση μερικά εκατομμυριάκια όπως έκανε χρόνια τώρα;

Είναι φανερό ότι οι νταβατζήδες είχαν καλομάθει τόσα χρόνια με το «μαγαζί» που πληρώνει πάντα και καλύπτει τις τρύπες των εφημερίδων τους. Τώρα που μπήκε τάξη και τώρα που οι σκελετοί από τα ντουλάπια του ΟΠΑΠ βγαίνουν, κάποιοι άρχισαν τους εκβιασμούς.

[photo_1]

Αναφέρει το άρθρο: «Θα υπέθετε κανείς πως η πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία του ιδιωτικού μονοπωλίου στα τυχερά παιχνίδια που προσφέρονται μέσω επίγειου δικτύου θα ήταν κάτι που θα προβλημάτιζε τις ελληνικές αρχές και θα τις έβαζε σε μια διαδικασία επανεκτίμησης της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας. Το αντίθετο...

Παρότι το μονοπώλιο ανήκει από τον περασμένο Μάιο σε μια εταιρεία που δεν έχει πλέον καμία σχέση με το κράτος, το Δημόσιο φαίνεται όχι απλώς να συνεχίζει να επιφυλάσσει προνομιακή μεταχείριση στον ΟΠΑΠ, αλλά και να υποκύπτει στις πιέσεις του προχωρώντας σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που δεν απολάμβανε ούτε ο κρατικός ΟΠΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την πρόθεσή του να αυξήσει αυτόν τον μήνα τον αριθμό των επιτρεπόμενων κουλοχέρηδων ανά κατάστημα σε 50 αντί για 25, για να βοηθήσει τον ΟΠΑΠ (χωρίς αυτός να καταβάλλει κάποιο τίμημα) να επιτύχει τις οικονομίες κλίμακας που επιθυμεί, παρότι βάση σύμβασης το όριο είναι αυστηρά ορισμένο στα 25 μηχανήματα ανά κατάστημα, είναι χαρακτηριστικό πως το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να είναι κοντά στο να υποκύψει στις έντονες πιέσεις των Τσέχων και να ακυρώσει το κομμάτι του Ν. 4002/2011 που αφορά τα διαδικτυακά παίγνια και τη μεταβατική περίοδο αυτού που ισχύει σήμερα.

Ως πρόφαση για την παραπάνω ενέργεια φέρεται πως θα χρησιμοποιηθεί το επιχείρημα ότι η Ελλάδα θα κάνει έτσι ακόμα ένα βήμα για τη ρύθμιση της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιγνίων με την απελευθέρωση του live casino και του πόκερ. Η αλήθεια, όμως, είναι πως στην πραγματικότητα θα κάνει δέκα βήματα πίσω αφού, αν προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση, θα δωρίσει στον ΟΠΑΠ το διαδικτυακό «φιλέτο» που λέγεται στοίχημα».

http://www.ethnos.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.