Γιατί να πληρώνει ο πρωθυπουργός τα κόλπα του “παρακράτους” της ΝΕΡΙΤ;
19/06/2014 06:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί να πληρώνει ο πρωθυπουργός τα κόλπα του “παρακράτους” της ΝΕΡΙΤ;

Η νέα διοίκηση συνεχίζει το έργο της παλαιάς που αποπέμφθηκε είτε επειδή δεν είναι σε θέση να απογαλακτιστεί από παράκεντρα εξουσίας είτε επειδή δεν έχει ακόμη ενημερωθεί.

Νέα κρίση καλούνται να διαχειριστούν τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης από την πλευρά της Ν.Δ. για τα καμώματα της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ με τος συνδικαλιστικές ενώσεις να τη σφυροκοπούν ανελέητα καταγγέλλοντας τον διαγωνισμό- ”παρωδία” που εξελίσσεται για τις υποτιθέμενες αξιοκρατικές προσλήψεις δημοσιογράφων στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είναι όμως ευθύνη της κυβέρνησης τα κόλπα, τα τερτίπια και οι μηχανορραφίες ορισμένων παντός καιρού ΠΑΣόκων ή ΔΗΜΑριτών που αμαυρώνουν με τη στάση τους συλλήβδην την κυβέρνηση εκθέτοντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που ζητεί επιτέλους κάθαρση στην Αγία Παρασκευή;

Τι αναφέρουν οι μεγαλοσυνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ; Ότι εν πολλοίς καλούνται οι δημοσιογράφοι να «περάσουν από συνέντευξη», γεγονός που με βάση την προκήρυξη αποτελεί το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, αναφέροντας πως το πρώτο μέρος του παραμένει ανοικτό. Τι απαντά η ΝΕΡΙΤ προκειμένου να δικαιολογήσει για άλλη μια φορά τα αδικαιολόγητα; Η ΝΕΡΙΤ σε απάντησή της δηλώνει πως έχει αναρτήσει τον αναθεωρημένο πίνακα κατάταξης των υποψηφίων, όπως προέκυψε μετά από την εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν. Συμπληρώνει (όπως και την προηγούμενη φορά) πως “ο πίνακας αυτός δεν συνιστά τελικό Πίνακα Κατάταξης Επιτυχόντων και αποτυπώνει τη βαθμολογία με βάση τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων και την εμπειρία τους”.

Αν ισχύουν όσα καταγγέλλονται προφανώς η νέα – καθαρή - διοίκηση συνεχίζει το έργο της παλαιάς που αποπέμφθηκε είτε επειδή δεν είναι σε θέση να απογαλακτιστεί από παράκεντρα εξουσίας είτε επειδή δεν έχει ακόμη ενημερωθεί. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα με τα οποία οφείλει να ασχοληθεί, παραγγέλνει στους ιθύνοντες την απομάκρυνση, το ξήλωμα όλων αυτών των κυκλωμάτων και μάλιστα κατά το παρελθών το είχε ζητήσει σε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΕΡΙΤ που έβαζε όμως τότε άλλες προτεραιότητες... Είναι προφανές ότι τα νήματα ακόμη κινούν κέντρα από το παλαιό βαθύ ΠΑΣΟΚ την ώρα που τα λάθη, τις όποιες αστοχίες και τις παραλείψεις χρεώνεται ο πρωθυπουργός.

Ο οποίος δεν θέλει να ακούει καν για στημένους διαγωνισμούς προσλήψεων στους οποίους έπαιρναν 200 μόρια μπόνους οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ με σκοπό την έντεχνα επικράτηση των εσωτερικών επιλογών της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό.

Το ίδιο συνέβη και με τους βαθμούς των πτυχίων όπου το απολυτήριο του Λυκείου έπαιρνε περισσότερα μόρια από τα πτυχία Πανεπιστημίου !

Η EBU δεν φέρνει την Άνοιξη

Οι συναντήσεις της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ με τον πρόεδρο της EBU, κ. Jean Paul Philippot, τη Γενική Διευθύντρια Ingrid Deltenre και τη Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών της Ένωσης, Jane Vizard, δεν είναι εύκολο να λύσουν τα προβλήματα.

Στη συνάντηση εργασίας, η αντιπροσωπεία της EBU ενημερώθηκε από τα μέλη της διοίκησης και τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για την πλήρη λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της στελέχωσης της εταιρείας, τον επιχειρησιακό προγραμματισμό, τον προϋπολογισμό, την κατάρτιση του οργανογράμματος, τη σύνθεση και ποσόστωση του ραδιοτηλεοπτικού και διαδικτυακού περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, την παροχή καθολικής υπηρεσίας προς τους Έλληνες πολίτες, καθώς και τις απαιτούμενες ενέργειες για την ένταξή της ως πλήρους μέλους της EBU. Αρμόδια στελέχη της ΝΕΡΙΤ έκαναν σύντομη παρουσίαση των πεπραγμένων και των προγραμματισμένων ενεργειών στον τομέα ευθύνη τους, ενώ έδωσαν διευκρινίσεις στα ερωτήματα των εκπροσώπων της EBU.

Η Γενική Γραμματέας της EBU, κυρία Ingrid Deltenre, αναφέρθηκε στη βαθμιαία ανάπτυξη των λειτουργιών της ΝΕΡΙΤ και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι σύντομα θα αποτελέσει τακτικό μέλος της Ένωσης «μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης ανάπτυξή της», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, τόνισε ότι η εταιρεία βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία, παρέχοντας ολοκληρωμένο και ποιοτικό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της διοίκησης για την ανάπτυξη ενός ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων με την EBU. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, υπογραμμίζοντας ότι θα εξεταστούν οι παράμετροι και θα πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα βήματα για την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην Ένωση. Ομως πριν συμβεί αυτό, έχουν πολλά ακόμη βήματα να γίνουν στις εσωτερικές δομές της ΝΕΡΙΤ. Και εκεί ορισμένοι σκάβουν τον λάκκο όσων βγαίνουν μπροστά. Ο νοών νοείτω.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Insider avatar
  Insider 19/06/2014 09:41:10

  Και βέβαια ο πρωθυπουργός έχει και την ευθύνη της ΝΕΡΙΤ μια και έχει το γενικό πρόσταγμα στην χώρα.Μεταβιβάζει την εκτελεστική ευθύνη στον υπουργό του και αυτόςστον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ. Έτσι σε κάθε περίπτωση η επιτυχία ή η αποτυχία του εγχειρήματος βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο. Αυτός επιλέγει τους συνεργάτες του καιέχει την ευθύνη των αποτελεσμάτων της διοίκησης που ασκούν αυτοί κατά εντολή του. Επίσης ο πρωθυπουργός δεν απαλλάσσετε της ευθύνης του αν το σύστημα στην πορεία γίνετε ΠΑΣΟΚΟστεφεςπου στελεχώνετε από πρώην αφισοκολλητές του ΠΑΣΟΚ που εξελίχτηκαν σε διευθυντικά στελέχη στην ΕΡΤ και στην συνέχεια βάση του κληρονομικού δικαίου μεταβιβαστήκαν στην ΝΕΡΙΤ σε αναβαθμισμένες θέσεις και αρμοδιότητες. Ευτυχώς η πολιτική ευθύνη δεν τυχαίνει της βουλευτικής ασυλίας μια και το αδίκημα της κακοδιαχείρισης είναι συνεχές και κατά εξακολούθηση και δικάζετε ‘’ελαφρά’’ στις εκλογές. Το ερώτημα είναι πως κάποιοι από αφισοκολλητές μπορούν να γίνουν γενικοί διευθυντές στην δημόσια τηλεόραση και γενικότερα σε κάθε παρακλάδι της δημόσιας διοίκησης; Τι ανταλλάγματα έχουν δώσειστο σύστημα ; Τι είδους σύστημα είναι αυτό που θέλει να κάνει τη δουλεία του με αφισοκολλητές; Έχει ένα τέτοιο σύστημα την δυνατότητα να διασώσει την χώρα;

 2. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 19/06/2014 22:16:01

  Αν χαθεί το "παιχνίδι" στην ΝΕΡΙΤ τσάμπα έγιναν τόσες θυσίες των πολιτών να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Τουλάχιστον στην ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον Αριςτοτελικό ορθό λογιςμό, στην στωική ρητορική κι όχι στον λαικισμό. Οι συχνότητες της ΝΕΡΙΤ είναι περιουσία των πολιτών και συντηρείται από την συνεισφορά τους κι όχι μαγαζάκι κάθε δημοσιογράφου, δήθεν ανεξάρτητου, που καταχράται τις ώρες των εκπομπών διαλόγου προς ίδιο όφελος. Επιτέλους μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Καμμία εκπομπή διαλόγου με μόνιμους παρουσιαστές. Οι τίτλοι των εκπομπών διαλόγου να ανήκουν στην ΝΕΡΙΤ και να παρουσιάζουν τα θέματα ειδικοί στα πεδία που αναφέρεται η εκάςτοτε θεματολογία. Είτε είναι δημοσιογράφοι ή όχι.

 3. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 20/06/2014 11:02:22

  Kαι ποιος πρέπει να πληρώνει, δηλαδή; Γιατί έκλεισε την ΕΡΤ; Τι ακριβώς ήθελε να κάνει; Ή έκανε ό,τι του συμβούλεψαν, χωρίς να το εξετάσει;

 4. old.nd avatar
  old.nd 21/06/2014 15:09:27

  Τους επαναπροσλάβατε όλους…
  Αν είναι δυνατόν!!!…
  Η νέα Νεριτ δεν είναι παρά η εντελώς ίδια παλιά ΕΡΤ με φερετζέ…
  Τόση κοροϊδία δεν αντέχετε πια…

  Και τα εντελώς ίδια γίνονται και στην παιδεία.
  Έρχονται νέα μέτρα, θα σας πιούμε το αίμα, αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις...λέει ο Τόμσεν σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής την ώρα που Λοβέρδος και Βενιζέλος για μια ακόμη φορά ανατινάζουν τις διαθεσιμότητες του πελατειακού κράτους δολοφονώντας έναν ολόκληρο λαό για χάρη του δημοσίου...

 5. Χρηστος avatar
  Χρηστος 06/07/2014 00:43:03

  Το ξέρετε πολύ καλά άσχετα από το πολιτικό-κοματικό συμφέρον ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί αν όχι έγκλημα σίγουρα πλήγμα κατά της δημοκρατίας και ειδικά με τον τρόπο που αυτό έγινε . Μην ξεχνάτε και μην αποκρύπτεται ότι προεκλογικά άλλα διακηρύσσατε δια στόματος Σίμου Κεδικογλου αλά και ότι (διαψεύστε με εάν κάνω λάθος) το σχετικό με το κλείσιμο προεδρικό διάταγμα δεν έχει περάσει για έγκριση από την βουλή . Η διαδικασία παρακάμφθηκε με την ίδρυση της ΝΕΡΙΤ.Κατά την γνώμη μου το κλείσιμο οργανισμώναπό την όποια κυβέρνηση με αιτιολογία την διόρθωση λαθώνκαι επανίδρυση τους προς την όποια σωστή κατεύθυνση, ακολουθεί τα πρότυπα σταλινικών μεθόδων . Ενώ αποτελεί και παραδοχή ανικανότητας των κυβερνώντων να προβούν σε εκείνες της ενέργειες που θα διορθώσουν τα λάθηκαι τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού . Τι θα λέγατε εάν ο διαχειριστής μια πολυκατοικίας αποφάσιζε να την γκρεμίσει γιατί κάποιοι ένοικοι της συνηθίζουν να πετούν τα σκουπίδια τους στο διάδρομο υποσχόμενος ότι στην θέση της θα κτίσει μια πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.