Γεμίσαμε διαφημίσεις που υπονοούν κάποιου είδους σεξουαλικές πράξεις
21/05/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γεμίσαμε διαφημίσεις που υπονοούν κάποιου είδους σεξουαλικές πράξεις

Γυναικάρες που αλείφονται με λάδια, που γλείφουν παγωτά ή που μας κοιτούν με υπονοούμενα...

Με φθηνούς εξυπνακισμούς και διαφημιστικά σποτάκια που είναι αντιγραφές αμερικανικών διαφημιστικών, το Ποτάμι μπήκε στη μάχη των εκλογών. Δύο βιντεάκια που ανάρτησε με θέμα την ψήφο της γυναίκας είναι αν μη τι άλλο προσβλητικά ή για να μην μας πούνε και συντηρητικούς είναι ανόητα. Και γι’ αυτό προκάλεσαν και την αντίδραση ακόμη και μέσα στο κόμμα, αν και πιθανότατα ο σκοπός τους είναι να προκαλέσουν για να συζητηθούν. Παλιά αμερικανιά κι αυτή.

Πάντως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Περικλής Βαλλιάνος ζήτησε την απόσυρσή τους διότι όπως λέει προσβάλλουν τη γυναίκα. Το πρώτο ειδικά το χαρακτηρίζει αισχρό και απαράδεκτο διαφημιστικό με τίτλο «πρώτη φορά». Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας νεαρής κοπέλας η οποία φαίνεται να λέει ότι θα το κάνει για πρώτη φορά, όλοι φυσικά πιστεύουν ότι εννοεί πως θα κάνει έρωτα για πρώτη φορά αλλά στο τέλος η «πρώτη φορά» αφορά την ψήφο.

«Οι «διαφημίσεις» αυτές προσβάλλουν κάθε γυναίκα με ένα διεστραμμένο χιούμορ. Και βέβαια υποσκάπτουν και προσβάλλουν κάθε αξία για την οποία υποτίθεται συγκροτήθηκε το Ποτάμι. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για τα ανοσιουργήματα αυτά, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση και συμμετοχή. Αλλά βέβαια αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ηγεσία του κόμματος να βγει ευθαρσώς και να αποκηρύξει χωρίς περιστροφές το αίσχος των «διαφημίσεων» αυτών, και να ζητήσει συγγνώμη από κάθε γυναίκα, και θα έλεγα κάθε άνθρωπο γενικά, που θίγουν με βάναυσο τρόπο». Αυτά έγραψε ο κ. Βαλλιάνος προκαλώντας φουρτούνες στο Ποτάμι.

Οι τηλεοράσεις έχουν γεμίσει με διαφημίσεις οι οποίες υπονοούν κάποιου είδους σεξουαλικές πράξεις. Γυναικάρες που αλείφονται με λάδια, που γλείφουν παγωτά ή που μας κοιτούν με υπονοούμενα. Στον κόσμο της διαφήμισης η χρησιμοποίηση του σεξ για να πουλήσεις κάποιο προϊόν είναι συνηθισμένο. Ασυνήθιστο είναι να το χρησιμοποιείς και για να προβάλεις ένα κόμμα. Ίσως επειδή το Ποτάμι είναι… άδειο από περιεχόμενο ο μόνος τρόπος να το μάθει κανείς είναι να το γεμίσεις με «βρομιές». Και πιθανότατα ο κ. Θεοδωράκης το πέτυχε αυτό με το σποτάκι «της πρώτης φοράς».

Αλλά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού το εξηγεί καλύτερα: «Συστηματικά χρησιμοποιεί τη γυναίκα ως σεξουαλικό αντικείμενο, και εξάπτει την αντρική επιθυμία δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι αν αγοράσεις το προϊόν θα γίνεις και μεγάλος κατακτητής.

Η ψήφος στο Ποτάμι δεν είναι προϊόν τέτοιου τύπου, δεν έχει σχέση με την σεξουαλική ικανοποίηση του οποιουδήποτε ή την «ολοκλήρωση» μιας κοπέλας που γίνεται γυναίκα. Το να οδηγείς το μυαλό κάποιου σε τέτοιες καταστάσεις σημαίνει ότι αποπροσανατολίζεις πλήρως την πολιτική επιλογή που έχει να κάνει με ώριμη σκέψη για το μέλλον του τόπου».

Δείτε το βίντεο με το κορίτσι που θα το κάνει για πρώτη φορά αλλά και το δεύτερο διαφημιστικό με μια μεγαλύτερη γυναίκα που θα το… ξανακάνει:

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 20/05/2014 11:44:53

  Καταπληκτικά βιντεάκια !! Απλοϊκά, φτηνιάρικα, χαζά. Φλερτάρουν άγαρμπα με το χυδαίο και το προσβλητικό, ακριβώς όπως κάνει με τη νοημοσύνη των πολιτών και το Ποτάμι, το οποίο τελικά καταφέρνουν θαυμάσια να εκφράσουν. Να μην αποσυρθούν. Ταιριάζουν γάντι με το ...κίνημα.

 2. A. avatar
  A. 20/05/2014 12:38:09

  Το Ποτάμι αντέγραψε το προεκλογικό σποτ του Obama (Lena Dunham: Your First Time) http://youtu.be/o6G3nwhPuR4

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 20/05/2014 13:14:00

  Αποτυχία! Η κοπελιά κάνει μπάμ ότι έχει καεί στο ζέσταμα και η μοδίστρω ότι είναι αγάνωτη. Πάντως η διαφήμιση με το πιό πρόστυχο σεξουαλικό περιεχόμενο για τις εκλογές,ήταν το σάλιωμα του Αλέξη...

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Κυθήριος 20/05/2014 15:29:50

   :-) Αυτό δεν ήταν πρόστυχο. Ήταν υπόσχεση-δέσμευση... Ο Αντώνης...ασάλιωτα, ο Αλέξης με σάλιο.

   • astro avatar
    astro @ Η άλυτη εξίσωση 22/05/2014 16:40:19

    .Πιπέρι στη γλώσσα θα σου βάλω...

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 22/05/2014 14:54:29

  Σε φασιστικές κοινωνίες ή σε κοινωνίες που βρίσκονται σε διαδικασία εκφασισμού, πάντα υπάρχει εμμονή με το σεξ, στις ελίτ και τα κοινωνικά στρώματα που επηρεάζουν. Θυμηθείτε την Ιταλία του Μουσολίνι. Σαλό κτλ. Ή τα χιτλερικά δωρεάν πορνεία για εθνικόφρονες καφεπουκάμισους. Είναι πολύ κακό σημάδι. Σημάδι εκφασισμού της καθημερινής ζωής. Όταν σταματά η εξιδανίκευση των πρωτογενών ορμών, και αντί γαι αγάπη, πίστη, ελπίδα, δημιουργικότητα, εργασία, έχουμε σέξ, βία, αδιαφορία, αποκτήνωση, τεμπελιά, τότε χάνεται ο πολιτισμός και επιστρέφει η βαρβαρότητα. Είναι ένας βασικός δείκτης για την ανθρώπινη κατάσταση και ποιότητα, παντού και πάντα.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Uncle Stgm 22/05/2014 16:26:30

   Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει και το βλέπουμε στις μέρες μας παντού: Στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τα έντυπα, τις συζητήσεις (κυρίως νέων). Παντού κυριαρχεί το σεξ σε όλες του τις μορφές. Αντιθέτως, στην Ιταλία του Μουσολίνι και την Γερμανία του Χίτλερ, μπορεί να υπήρχαν πορνεία (και πού δεν υπήρχαν, δηλαδή;), αλλά στην κοινωνία επικρατούσε σεμνοτυφία. Το ίδιο και στην ΕΣΣΔ. "εξιδανίκευση των πρωτογενών ορμών, και αντί γαι αγάπη, πίστη, ελπίδα, δημιουργικότητα, εργασία, έχουμε σέξ, βία, αδιαφορία, αποκτήνωση, τεμπελιά". Αυτά μάλλον την δημοκρατική Δύση χαρακτηρίζουν, με πρωτες τις ΗΠΑ, παρά τα φασιστικά κράτη.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Uncle Stgm 22/05/2014 19:11:25

   Βρε θείε,αν θυμάμαι καλά το Salo ήταν ένα ανοσιούργημα του Pazolini (που το πλήρωσε με τη ζωή του) και δεν είχε σχέση με τους Ιταλούς τόσο,όσο με Γερμανούς (αυτοί ήταν οι βασανιστές.Οι βασανιζόμενοι ήταν Ιταλοί).
   Η φασιστική Ιταλία ήταν σεμνότυφη μέχρι παρεξηγήσεως τουλάχιστον από ότι έχω διαβάσει.

 5. airman avatar
  airman 23/05/2014 09:02:18

  Ο Σταύρακας άνθρωπος της τηλεόρασης είναι, από διαφημίσεις προϊόντων ξέρει, προσπαθεί με τον τρόπο που ξέρει να προωθήσει το προϊόν του. Το "Ποτάμι" βέβαια δεν είναι προϊόν αλλά κόμμα ή μάλλον θέλει να γίνει κόμμα. Εάν τελικά γίνει είναι ένα άλλο ζήτημα. Ίσως γι' αυτό και ο κυρ-Σταύρος έθεσε ως όριο ένα ποσοστό, με βάση το οποίο θα κρίνει εάν θα συνεχίσει. Σωστός και ειλικρινής. Στην περίπτωση που ένα προϊόν δεν πιάσει στην αγορά αποσύρεται! Ή αλλάζει "ετικέτα"!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.