12/02/2013 08:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αφήνουν τη Στάη να ξεροσταλιάζει εκτός δελτίου

Από τον Άννα στον Καϊάφα έστελναν χθες στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί τους εκπροσώπους της ΕΡΤ (αορίστου χρόνου και συμβασιούχους). Κανείς δεν θέλησε να αναλάβει μια σοβαρή ευθύνη και βεβαίως ορισμένοι περιορίστηκαν στις υποσχετικές για κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή και στον αρμόδιο υπουργό (Σίμο Κεδίκογλου).

Ο λόγος είναι ότι μεταξύ άλλων προβλημάτων λήγουν και οι συμβάσεις 61 συμβασιούχων δημοσιογράφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όμως δεν είναι δυνατή η ανανέωση των συμβάσεών τους προκειμένου να μην στοιχειοθετήσουν δικαίωμα μονιμότητας.

Η υπόθεση παίρνει μπάλα και την ίδια την Έλλη Στάη που αν και η διοίκηση αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία της ΕΡΤ μαζί της δεν υπάρχει θέση στην 14άδα της κατάταξης με το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, κοινώς ΠΕΘ που λαμβάνουν από 3.500-4.000 ευρώ τον μήνα.

Το πρόβλημα προέκυψε από τις ενστάσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος ζήτησε επαρκή αιτιολόγηση των 14 ειδικών θέσεων που προβλέπονται για την ΕΡΤ, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε δρομολογήσει λύση, ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα που προέκυψε.

Τη θέση της Έλλης Στάη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ θα καταλάβει η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο Παντελής Γκόνος αντί του Κώστα Τσουρού, ως παρτενέρ της Αντριάνας Παρασκευοπούλου.

Στη θέση του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη στην καθημερινή πρωινή ζώνη, τοποθετείται το δίδυμο Τάκης Σαράντης-Γιάννης Σκάλκος, ενώ αμέσως μετά, δίπλα στον Φάνη Παπαθανασίου θα εμφανίζεται η Μαρία Αλεξάκη, στη θέση της Λίνας Κλείτου.

Στην εκπομπή του πρωινού του Σαββατοκύριακου, δίπλα στην Αντριάνα Παρασκευπούλου θα βρεθεί ο Γιάννης Τρουπής, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Χρηστάκο, ενώ παρτενέρ της Εμμανουέλας Αργείτη, στη θέση του Κώστα Τσουρού, θα βρίσκεται η Σόνια Φίλη.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ελληνικό Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ» έως την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 π.μ.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. polites avatar
  polites 12/02/2013 15:48:56

  ΓΙΑΤΙ δεν αποκρατικοποιούν - ιδιωτικοποιούν την ΕΡΤ, και να πάνε οι φόροι μας, πχ, στην Παιδεία, άραγες;;;

 2. Νιόβη avatar
  Νιόβη 13/02/2013 15:18:33

  Και ποιά είναι η Στάη που ΔΕΝ θα έπρεπε να ξεροσταλιάζει όσο ξεροσταλιάζουν όλοι οι υπόλοιποι; Και γιατί το ξεροστάλιασμα το δικό της είναι είδηση;

 3. WY avatar
  WY 13/02/2013 18:41:34

  Η υπόθεση παίρνει μπάλα και την ίδια την Έλλη Στάη που αν και η διοίκηση αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία της ΕΡΤ μαζί της δεν υπάρχει θέση στην 14άδα της κατάταξης με το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, κοινώς ΠΕΘ που λαμβάνουν από 3.500-4.000 ευρώ τον μήνα.
  .................................................................................................

  Σ΄ αυτούς τούς μισθούς (3.500-4.000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ανεφέρθη ό γ,γ. ΥΠΟΙΚ. Μέργος!!!

 4. GEORGE FILOS avatar
  GEORGE FILOS 14/02/2013 09:37:09

  Τι προσόντα έχει και τι μας προσφέρει αυτή η <> τώρα που απεργούν ή περιμένουν... δεν μας λείπουν.
  Ντροπή να έχουν μισθό διπλάσιο από καθηγητή Πανεπιστημίου, τα χάλια μας!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.