25/07/2013 16:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποζημιώσεις... σε δόσεις για τους εργαζομένους της ΕΡΤ

Νέα διάταξη-αναδιατύπωση για τις αποζημιώσεις των δημοσιογράφων και του προσωπικού της ΕΡΤ, εισήγαγε στο νομοσχέδιο για τη φορολογική διαδικασία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με την αναδιατύπωση, οι αποζημιώσεις των απολυμένων στην ΕΡΤ θα γίνουν με βάση το ενιαίο μισθολόγιο (για το προσωπικό) και το μισθολόγιο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, όπως αναπροσδιορίστηκε τον περασμένο Μάρτιο (για τους δημοσιογράφους).

Όσοι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ απασχοληθούν καθ' οιονδήποτε τρόπο σε οποιονδήποτε φορέα της γενικής κυβέρνησης (με εξαίρεση τον ενδιάμεσο φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης) την επόμενη τριετία, θα λάβουν την αποζημίωσή τους με βάση τον νόμο του 1967 (σσ. ισχύει το πλαφόν των 15.000 ευρώ). Η καταβολή των αποζημιώσεων αυτών θα γίνει τμηματικά και πιθανότερο ανά δίμηνο.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε για τις αποζημιώσεις της ΕΡΤ :

-Οσοι εργαζόμενοι για οποιονδήποτε λόγο δεν θα συμμετάσχουν στο νέο φορέα (ΝΕΡΙΤ) που θα συγκροτηθεί θα πάρουν το σύνολο της αποζημίωσής τους

-Ο υπολογισμός του ποσού της αποζημίωσης θα γίνει με βάση το ενιαίο μισθολόγιο (και την κ.υ.α. για τους δημοσιογράφους) ως αν είχε εφαρμοσθεί από την 1.1.2013. Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει σε διμηνιαίες  δόσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.

-Όσοι εργαζόμενοι προσληφθούν στο νέο φορέα (ΝΕΡΙΤ) θα αποζημιωθούν με πλαφόν τις 15.000  ευρώ.

-Όσοι εργαζόμενοι προσληφθούν στον  ενδιάμεσο φορέα με δίμηνες συμβάσεις, αλλά δεν προσληφθούν στη «ΝΕΡΙΤ» θα πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους χωρίς πλαφόν.

-Όσοι εργαζόμενοι πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους δεν θα μπορούν να προσληφθούν σε φορέα του δημοσίου για τρία χρόνια. Αν προσληφθούν τότε θα πρέπει να επιστρέψουν στο δημόσιο, ως αχρεωστήτως καταβληθέν το τμήμα της αποζημίωσης που πήραν πάνω από το πλαφόν των 15.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σαρακατσανος avatar
    Σαρακατσανος 25/07/2013 16:39:08

    ΑΠΑΠΑ............ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ...

  2. Χρήστος avatar
    Χρήστος 26/07/2013 12:28:53

    Μια χαρά τα λαμόγια. Καλοκαιρινές διακοπές τρέλα θα κάνουνε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.