Απεργούν τα ΜΜΕ για την τροπολογία υπέρ των βαρόνων
05/08/2014 11:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απεργούν τα ΜΜΕ για την τροπολογία υπέρ των βαρόνων

Προς απεργία στο χώρο των ΜΜΕ. Το Διασωματειακό αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα ΜΜΕ από σήμερα στις 10.00 το πρωί ως το πρωί της Τετάρτης, αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας που αφορά στα ΜΜΕ και τη διαφήμιση, από την κυβέρνηση.

Τα σωματεία καταγγέλλουν ότι τα ΜΜΕ παραδίδονται στα ολιγοπώλια και σήμερα αναμένεται να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του Διασωματειακού

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών και Ενώσεων στον χώρο του Τύπου καταγγέλλουμε την εν κρυπτώ και κατά παραγγελία των μιντιαρχών πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταλύσει σε μια νύχτα δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί στη γενικευμένη επίθεση που έχει εξαπολυθεί τα τελευταία χρόνια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία επιτρέπονται συγχωνεύσεις μέσων και ομίλων ΜΜΕ με πρόσχημα τη μείωση του κόστους, διευκολύνοντας υπερδανεισμένους επιχειρηματίες να βρουν σανίδα σωτηρίας.

Με το ισχύον καθεστώς υπάρχουν ρήτρες που απαγορεύουν την συγκέντρωση ΜΜΕ σε χέρια ολίγων και τη δημιουργία ολιγοπωλίων. Με το νέο καθεστώς, οι μεγαλοϊδιοκτήτες θα μπορούν χωρίς περιορισμούς να κατέχουν όσα ΜΜΕ οποιασδήποτε μορφής και με όσους εργαζόμενους επιθυμούν.

Οι συγχωνεύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις και συρρίκνωση προσωπικού καθώς στο ελάχιστο προσωπικό της επιχείρησης θα συνυπολογίζονται πλέον οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα του ομίλου.

Ζητάμε την απόσυρση των διατάξεων εκείνων που επηρεάζουν αρνητικά τις εργασιακές σχέσεις και οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη χειραγώγηση την ενημέρωση.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ενημέρωση να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να ματαιώσουν στην πράξη όλες τις παραπάνω μεθοδεύσεις.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

04 Αυγούστου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ Α ΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. kostis avatar
    kostis 05/08/2014 15:31:52

    ρεαλιστικο μου φαινεται.. Η αλλη λυση ειναι να τις αφησουμε να κλεισουν και να μεινουμε με την Αυγη, τον Ριζο, την Δημοκρατια και την Κοντρα του Κουρη.. προτηματε και παιρνετε..

  2. Seagull avatar
    Seagull 05/08/2014 16:42:09

    Μια μέρα απεργία για την τιμή των όπλων χρειαζόταν εδώ που τα λέμε.... μετά οι διακοπές του δεκαπενταύγουστου και μετά από Σεπτέμβρη τα παληκάρια και οι νεράϊδες θα πιάσουν δουλειά για τα καλά, γιατί όπως και νάχει το πράγμα λόγω καλοκαιριού έχει χαλαρώσει η προπαγάνδα, μας έφυγε και η Τρέμη, πρέπει να συντονιστούν γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά, και τώρα που έχουν και τα οικονομικά τους προβλήματα λυμένα, προβλέπονται τριπλές τούμπες στον αέρα υπέρ της συγκυβέρνησης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.