Απεργία των δημοσιογράφων στο ΕΘΝΟΣ
24/06/2014 21:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απεργία των δημοσιογράφων στο ΕΘΝΟΣ

Η κατάσταση στο συγκρότημα της Μεταμόρφωσης είναι δραματική.

Με συντριπτική διαφορά, πάνω από 80 ψήφους, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Έθνος του Μπόμπολα αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία με αφορμή την στάση πληρωμών που κήρυξε ο εργοδότης. Αντίθετα, στην έτερη εφημερίδα του ομίλου, την Ημερησία, πέρασαν οι εκβιασμοί για «λουκέτο» και με μια ψήφο διαφορά αποφασίστηκε να μη γίνει απεργιακή κινητοποίηση.

Η κατάσταση στο συγκρότημα της Μεταμόρφωσης είναι δραματική. Στους εργαζόμενους οφείλονται 1,5 μισθοί ενώ χθες ο Φώτης Μπόμπολας είπε με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε το επίδομα άδειας ούτε και ξέρει πότε θα ξαναπληρώσει μισθό.

Μάλιστα είπε στους εργαζόμενους πως όποιος δεν αντέχει να πάει να πάρει την αποζημίωσή του και να φύγει.

Ο Μπόμπολας επικαλέστηκε συζητήσεις με τις τράπεζες για αναδιάρθρωση χρέους τονίζοντας ότι με το να μην πληρώνει ούτε τους εργαζόμενους θα δείξει ότι δεν... υπάρχει σάλιο και οι ελεήμονες τραπεζίτες θα τον λυπηθούν. «Παλεύω για 25 εκατομμύρια» είπε ο Μπόμπολας ενώ οι εργαζόμενοι του απάντησαν «εμείς παλεύουμε για 25 ευρώ».

Εκατοντάδες υπάλληλοι δεν έχουν πλέον να πληρώσουν ούτε τη βενζίνη τους για να πάνε στα γραφεία τους και είναι άγνωστο τι θα γίνει από εδώ και στο εξής.

Ο κατασκευαστικός όμιλος του Μπόμπολα λέει ότι δεν θα βάλει πλέον άλλα λεφτά στα εκδοτικά και το λουκέτο είναι πιο πιθανό από ποτέ, εκτός αν βρεθεί αγοραστής.

Η ουσία είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν... τα έφαγαν μαζί όταν επί χρόνια ο Μπόμπολας έπαιρνε έργα με τη βοήθεια των εφημερίδων του. Αλλά τώρα πληρώνουν αυτοί το τίμημα των εγκληματικών λαθών της εργοδοσίας

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μανιάτης avatar
    Μανιάτης 29/06/2014 09:45:26

    Το κλείσιμο όλων αυτών των οργάνων της πολιτικής πορνογραφίας και του εθνικού βιασμού θα είναι σωτηρία για το Έθνος μας.

  2. ελενη avatar
    ελενη 01/07/2014 09:31:17

    να κλείσει το διαφθορείο της διαπλκής

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.