Αξιολογητές - «μάγειρες» στις προσλήψεις της ΝΕΡΙΤ
11/08/2014 19:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αξιολογητές - «μάγειρες» στις προσλήψεις της ΝΕΡΙΤ

Απόλυτα πετυχημένες συνταγές χρησιμοποιήθηκαν όπως καταγγέλλεται για την πρόσληψη «ημετέρων» στη ΝΕΡΙΤ. Η αξιολόγηση εμφανίζεται διάτρητη και αναξιόπιστη καθώς δεν είναι γνωστή η δικαιολογητική βάση στην οποία στηρίχτηκαν οι αξιολογητές προκειμένου να προσλάβουν παντός καιρού δημοσιογράφους ανεξαρτήτως προσόντων. Σύμφωνα με καταγγελίες υποψηφίων δεν υπάρχει «σκεπτικό», που δημοσιεύεται στον πίνακα των επιλογών το οποίο να στηρίζεται ούτε στους Νόμους για τη ΝΕΡΙΤ και τη ΔΤ, ούτε στις διατάξεις της προκήρυξης για την πρόσληψη των δημοσιογράφων, ούτε στις πραγματικές ανάγκες για τη λειτουργία ενός αξιοπρεπούς ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Εν τω μεταξύ 14 μήνες μετά το "μαύρο" στην ΕΡΤ και οι απολυμένοι εργαζόμενοι ακόμη περιμένουν να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, τα αυτονόητα δηλαδή, και να δώσει τις προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις.

Έχοντας υποστεί εδώ και έναν και πλέον χρόνο, εκτός από το σοκ της απόλυσης, αλλά και τη λοιδορία και τις φρούδες υποσχέσεις και ελπίδες από τους κυβερνώντες, οι απολυμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καλούν τις δημοσιογραφικές ενώσεις, ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα τους, που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στον κλάδο.

«Αν το κράτος- εργοδότης παρανομεί ακόμα και στο θέμα των αποζημιώσεων, ποιος θα εμποδίσει τους ιδιώτες- εργοδότες να παρανομήσουν τώρα που με μια βραδινή, Αυγουστιάτικη τροπολογία τα πήραν όλα;», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανοικτή επιστολή που συνέταξαν οι εκπρόσωποι στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα και Νίκος Τσιμπίδας και απέστειλαν στις δημοσιογραφικές ενώσεις. Με αφορμή, τέλος, το "αίτημα" του Προέδρου της ΝΕΡΙΤ κ. Μακρυδημήτρη για συνδιαμόρφωση "δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας με κοινές επιτροπές ΝΕΡΙΤ και ΠΟΕΣΥ, επισημαίνουν ότι η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ διαθέτουν κώδικα δεοντολογίας, ο οποίος παραβιάζεται συστηματικά από τη ΝΕΡΙΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.