01/04/2013 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανεδαφικό το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για ιντερνετικό αγγελιόσημο

Χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες στη διαφήμιση στο internet ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει με επιπολαιότητα να ζητεί να επιβληθεί αγγελιόσημο και στις διαδυκτιακές διαφημίσεις. Τη συζήτηση άνοιξε ξανά η βουλευτής Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ) ζητώντας από τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση να διευκρινίσει τι πρόκειται να πράξει για τις διαδικτυακές εφημερίδες που δεν καταβάλουν αγγελιόσημο για τις διαφημίσεις τους, την ώρα που οι δημοσιογράφοι τους αμείβονται με πενιχρούς μισθούς ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, υποχρεούμενοι να πληρώνουν ετήσια εισφορά στο ΤΕΒΕ, ως αυταπασχολούμενοι και να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές από τον μισθό τους, χωρίς, όμως, να λάβει απάντηση.

Το θέμα του αγγελιοσήμου ήρθε στην επιφάνεια στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, με αφορμή την τοποθέτηση της Γιώτας Αντωνοπούλου (πρώην διευθύντρια της «Απογευματινής» στη θέση του προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Στο πλαίσιο της συζήτησης των στόχων της νέας προέδρου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης ανέφερε ότι η κατάργηση του αγγελιοσήμου «είναι βόμβα που είναι απασφαλισμένη» και πως «σύντομα πρόκειται να τεθεί ζήτημα αγγελιοσήμου», ως αποτέλεσμα μιας χρόνιας προσπάθειας του επιχειρηματικού κόσμου να μειώσει το διαφημιστικό κόστος (σ.σ. το αγγελιόσημο αποτελεί ποσοστό επί της δαπάνης ιδιωτικών καταχωρήσεων και διαφημίσεων, που καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ στα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων και του προσωπικού). Πάντως ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι η λέξη «αγγελιόσημο» δεν έχει μπει στο τραπέζι με την τρόικα.

Ο Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) ζήτησε να απαλλαγούν της καταβολής αγγελιοσήμου οι εκδότες του περιφερειακού Τύπου, καθώς όπως σχολίασε «δεν είναι δικαιούχοι του Ταμείου».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. AA avatar
  AA 01/04/2013 14:56:52

  Και τα λογοτεχνικά περιοδικά γιατί πληρώνουν αγγελιόσημο; Δηλαδή σ' αυτή τη χώρα όλοι δουλεύουμε είτε για τους πολιτικούς είτε για τους δημοσιογράφους και τα ασφαλιστικά τους ταμεία! Ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρότασή του!

 2. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 01/04/2013 15:04:30

  Ιντερνετικο αγγελιόσημο , Νέοι φόροι , λες και οι φόροι τελικά δεν καταλήγουν να τους πληρώνει ο τελικός καταναλωτής που είναι ο “αγαπημένος τους λαός”.
  Δεν θα μεταφέρουν αυτό το κόστος οι επιχειρήσεις στους πολίτες;

  Έτσι έχουν μάθει δήθεν φόροι υπέρ του κεφαλαίου που καταλήγουν τελικά στις πλάτες μας.
  Να τους χαιρόμαστε, τους καινούργιους που είναι το παμπάλαιο!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/04/2013 16:08:34

  Πολύ προοδευτικοί οι του σύριζα. Βρίσκουν νέους τρόπους αρμέγματος. Και έτσι θα βοηθήσουν να αναπτυχθούμε ως λαός και οικονομία; Ασόβαροι εντελώς. Ούτε μια ρεαλιστική και επιτυχημένη πρόταση τόσον καιρό από την αξιωματική αντίπολίτευση; Πρώτη φορά βλέπω τέτοια πολιτική ένδοια...

 4. Nik avatar
  Nik 02/04/2013 23:31:08

  Καλή τύχη να επιβάλετε αγγελιόσημο σε ιστοσελίδες που εδρεύουν στο Τέξας και δημοσιεύουν ελληνικά κείμενα και διαφήμιση με κλικ.

  Τρέμει η Google τον Σύριζα, πέφτουν οι μετοχές του Facebook με την ανακοίνωση! Εκλιπαρεί η Yahoo!

  Είδαν ότι υπάρχει ενημέρωση που δεν ελέγχουν και προσπαθούν να βάλουν χέρι αλλά είναι ΨΕΥΤΕΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ διότι ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι με μπλοκάκι δουλεύουν οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ δημοσιογράφοι της Ελλάδας, το 75 τοις εκατό στα συμβατικά έντυπα μέσα. Αυτούς μπορούν να τους βοηθήσουν ΤΩΡΑ αν θέλουν, αλλά δεν λένε κουβέντα και τους αφήνουν να ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ με τους μπακάληδες ενώ από την δουλειά τους βγαίνει το αγγελιόσημο που πάει αποκλειστικά στα μέλη της ΕΣΗΕΑ.

  Αντε ρε, ουστ από 'δω!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.