Αλλοίωσαν τους όρους της προκήρυξης της ΝΕΡΙΤ;
19/11/2014 15:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλοίωσαν τους όρους της προκήρυξης της ΝΕΡΙΤ;

Άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις αλλά και γραπτά στοιχεία ζητάει από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ο Συνήγορος του Πολίτη, επισημαίνοντας με έμφαση στην παρέμβασή του πως τυχόν αλλοίωση των όρων της προκήρυξης για τις προσλήψεις είναι δυνατόν να οδηγήσει σε «ακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού».

O Συνήγορος του Πολίτη ζητάει να ενημερωθεί άμεσα και τεκμηριωμένα αν είναι αληθείς οι καταγγελίες των τριών υποψηφίων που προσέφυγαν σε αυτόν για αλλοίωση των όρων της προκήρυξης.

Στις αναφορές των τριών υποψηφίων παρατίθενται τα κείμενα των προκηρύξεων για τις θέσεις των δημοσιογράφων, από τα οποία προκύπτει πως στη δεύτερη δημοσιοποίηση άλλαξαν όροι του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη δεύτερη φάση αξιολόγησης εφόσον είχαν «προϋπηρεσία τουλάχιστον δύο ετών σε οποιοδήποτε ΜΜΕ». Αυτό άλλαξε στην κατηγορία των προσλήψεων για «Σύνταξη – Παραγωγή Ειδήσεων / Εκπομπών», όπου ο όρος μετατράπηκε σε «τριετή εμπειρία στην τηλεόραση ή / και στο ραδιόφωνο». Η δεύτερη αλλαγή έγινε στον όρο της προκήρυξης για το «20% των 1.342 θέσεων που θα καλυφθούν με άτομα με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα», ο οποίος δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ με τη φράση «αυξημένα τυπικά ή / και ουσιαστικά προσόντα».

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει πως κάθε δημοσίευση προκήρυξης δεσμεύει τη δημόσια αρχή που διενεργεί τον διαγωνισμό και δεν επιτρέπεται η παραβίαση των ουσιωδών διατάξεών της.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.