Αιφνιδιάστηκαν αλλά θα επανέλθουν οι διαφημιζόμενοι για το δωράκι στους βαρόνους των ΜΜΕ
11/08/2014 10:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αιφνιδιάστηκαν αλλά θα επανέλθουν οι διαφημιζόμενοι για το δωράκι στους βαρόνους των ΜΜΕ

Αφού έκατσε ο κουρνιαχτός από την κατάθεση της τροπολογίας με την οποία συρρικνώνεται η δύναμη της διαφημιστικής αγοράς προς όφελος των ΜΜΕ ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος μιλά για αιφνιδιασμό της αγοράς. Ο ΣΔΕ, ο οποίος αριθμεί 95 εταιρείες-μέλη, οι οποίες κάθε χρόνο επενδύουν στα ΜΜΕ το 80% της συνολικής διαφημιστικής επένδυσης στην Ελλάδα, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την αιφνιδιαστική κατάθεση και ψήφιση ρυθμιστικών διατάξεων που αφορούν στη διαφημιστική αγορά και οι οποίες εντάχθηκαν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε από το θερινό τμήμα της Βουλής την Τρίτη 5/8/2014.

Ο ΣΔΕ δηλώνει ότι ενημερώθηκε αναφορικά με την τροπολογία μέσω δημοσιευμάτων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ μία μόλις εργάσιμη ημέρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο ΣΔΕ πιστεύει ότι η τακτική του αιφνιδιασμού της αγοράς επικοινωνίας, όπως άλλωστε και η λήψη αποφάσεων που ανατρέπουν το ισχύον κάθε φορά μοντέλο λειτουργίας της αγοράς, ερήμην των ενδιαφερομένων μερών, δεν προάγει τη λήψη των βέλτιστων αποφάσεων και επαναλαμβάνει την πάγια θέση του αναφορικά με την αναγκαιότητα ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου, στον οποίο να συμμετέχουν τόσο οι διαφημιζόμενοι, όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία της αγοράς. Αναφορικά με τις υιοθετηθείσες ρυθμιστικές διατάξεις, ο ΣΔΕ επιφυλάσσεται και θα επανέλθει.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Jimakos avatar
    Jimakos 11/08/2014 11:49:56

    Μα κι αυτοί, τόσα λεφτά, τόσες εταιρίες 5-10 βολευτές δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν; Τι σκατά marketing μάθανε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.