01/11/2013 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΑΣΕΠ για τη ΝΕΡΙΤ, «κλίκες» για τη «ΔΤ»

«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προνομιακή μεταχείριση σε πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ» δηλώνει αρμοδίως ο πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ), Γιώργος Προκοπάκης τονίζοντας πως όλη διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. «Όταν λέμε ΑΣΕΠ, εννοούμε ΑΣΕΠ 100%. Όλη η διαδικασία κρίνεται από την αξιοπιστία των θεσμών» υπογράμμισε ο κ. Προκοπάκης. Και έως εδώ καλά. Αλλά δεν μας εξηγείται η προνομιακή μεταχείριση των δημοσιογράφων μέχρι στιγμής, στον μεταβατικό φορέα της «ΔΤ» στον οποίο έχουν στοιβαχτεί, δεκάδες «πράσινα», «πορτοκαλί» και ροζ παιδιά του προηγούμενου συστήματος με το διευθυντήριο να λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και στις αμαρτωλές και γκρίζες ημέρες της ΕΡΤ.

Πάντως ο Γ.Προκοπάκης εκφράζει την ελπίδα ότι μέχρι τις 15 να έχει εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή ο προϋπολογισμός, «για να τρέξει το ΑΣΕΠ» προκειμένου να αρχίσουν οι προσλήψεις στελεχών.

«Προτεραιότητά μας είναι η επιλογή διευθυντικών στελεχών» τόνισε με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ». Μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα και την έναρξη της ΝΕΡΙΤ, είπε πως η πρότασή του είναι το καινούργιο κανάλι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Σχετικά με την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, τόνισε πως το θέμα ουσιαστικά είναι του μετόχου, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως είπε το υπουργείο Οικονομικών «είναι εκείνο που θα μας δώσει το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο και τον εξοπλισμό, για να προχωρήσουμε τη δουλειά μας».

Σημείωσε δε, πως «πρόκειται για μια ευαίσθητη κατάσταση και διαδικασία που πρέπει να τη σεβαστούν όλοι, και ο μέτοχος που είναι το υπουργείο Οικονομικών και οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ», σημειώνοντας πως το παρελθόν της ΕΡΤ αξιώνει το σεβασμό όλων.

«Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ. Το εννοώ ότι είμαστε εντελώς αμερόληπτοι» είπε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 01/11/2013 13:35:11

  Πάλι οι ίδιοι θα προσληφθούν, γιατί το ΑΣΕΠ πριμοδοτεί την προϋπηρεσία
  στο δημόσιο 50% περισσότερο από την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.

 2. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 01/11/2013 13:48:23

  ". . .Γιώργος Προκοπάκης τονίζοντας πως όλη διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. . ."

  Μᾶς καθησυχάσατε, κ. Προκοπάκη, οὔφφφφφ! :lol:

 3. Leman avatar
  Leman 01/11/2013 14:24:59

  Όσο το σύστημα ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην εξουσία δεν υπάρχει καμία ελπίδα.
  Πάλι θα προσλάβουν οποίους γουστάρουν.
  Ο Βενιζέλος με τις «ανεξάρτητες» αρχές που ο ίδιος διόρισε είναι ο πλέον επικίνδυνος κακοποιός για την κοινωνική ειρήνη.
  Όπου δεν μπορεί να επιβληθεί, βάζει να καθαρίσουν για πάρτη του τις «ανεξάρτητες» αρχές, πχ ΑΣΕΠ, με φωτογραφικές προκυρηξεις…
  Η την δικαστική εξουσία την όποια θεώρει τσιφλίκι και όργανο του.
  Συμβούλιο της Επικρατείας, ανώτατοι δικαστικοί και Δικαστική εξουσία στο σύνολο της έχουν να αποδείξουν ότι γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους το σαθρό σύστημα του ΠΑΣΟΚ και τις εντολές που δέχονται.
  Πρέπει να αποδείξουν ότι διαφυλάσσουν τη διάκριση των εξουσιών, τη λειτουργία των θεσμών, και την ανεξαρτησία τους.
  Πράγμα πολύ δύσκολο πλέον αφού όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά ότι το ΠΑΣΟΚ αν και έχασε την εκλογική του δύναμη και είναι πλέον ανυπόληπτο, συνεχίζει να κατέχει όλο το κράτος και τις δομές του, «ανεξάρτητες» αρχές, δικαστική εξουσία κλπ, θέτοντας σε κίνδυνο τη Δημοκρατία.

 4. @-δεξιος avatar
  @-δεξιος 01/11/2013 16:35:15

  τι οτι θα μας πει το ασεπ ποιος ειναι καλος σκηνοθετης,ποιος ειναι καλος εικονοληπτης,ποιος ειναι καλος ηχοληπτης και γενικοτερα ποιος κανει και δεν κανει για να δουλεψει στην τηλεοραση ειναι ενα ακομα χτυπημα στην λογικη μας μετα το κλεισιμο της ερτ..για γελια..ουτε στην ουγκαντα τετοιο καραγκιοζιλικι.

 5. ιππασος avatar
  ιππασος 02/11/2013 21:57:39

  ο κ. Προκοπάκης με ποιά διαγικασία προσλήφθηκε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.