Όποιος (στον ΣΥΡΙΖΑ) δεν θέλει να ανοίξει την ΕΡΤ, τρεις μήνες κοσκινίζει…
17/02/2015 19:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος (στον ΣΥΡΙΖΑ) δεν θέλει να ανοίξει την ΕΡΤ, τρεις μήνες κοσκινίζει…

Κλίμα απόλυτης φαγωμάρας επικρατεί σε κύκλους και συνδικαλιστικές παρατάξεις που πρόσκεινται στον αριστερό χώρο με την αγωνία για την επαναφορά της ΕΡΤ να κορυφώνεται, 22 ολόκληρες ημέρες μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές. Το βαθύ πρόβλημα που έχει αναδυθεί και χρειάζεται λύσω εδώ και τώρα είναι το διχαστικό DNA των στελεχών της αριστεράς.

Από τη μια πλευρά υπάρχει το σχέδιο της επιτροπής ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ που εργάστηκε όλους αυτούς τους 20 μήνες για να παραδώσει ένα ακραίο σχέδιο στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά με το σημείο σύγκρουσης να επικεντρώνεται κυρίως στις αποζημιώσεις όσων δεχθούν να επανακάμψουν και στην υπόδειξη της δικαστικής οδού σε εκείνους που εργάζονται αλλού και δεν επιθυμούν να επανέλθουν στο Ραδιομέγαρο

Μια άλλη φυλή σχεδιαστών της τύχης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει καταθέσει το plan B που προσομοιάζει άλλων μοντέλων παλαιότερων σωτήρων της ΕΡΤ, όπως του αρμόδιου υφυπουργού για την ΝΕΡΙΤ Π.Καψή και του Ηλία Μόσιαλου, υφυπουργός και αυτός το 2011 όταν ονειρευόταν ένα μικρό BBC για την Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν δύο τηλεοπτικά κανάλια, ένα με έδρα την Αθήνα και ένα ακόμη με βάση τη Θεσσαλονίκη με την παράλληλη μεταβίβαση των περιφερειακών σταθμών στους ζημιογόνους δήμους.

Η κυβέρνηση παρέλαβε την πρόταση, η οποία και συζητήθηκε, αλλά όπως είναι προφανές δεν πρόκειται για τίποτα άλλο παρά για διατύπωση εκ νέου της αρχικής σκέψης που εξέφρασε το 2010, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος. Είναι ιδέες κινούνται στο μοντέλο της συρρίκνωσης που θα επιφέρει άμεσα νέες περικοπές επί των θέσεων εργασίας, ενώ το κύριο ζήτημα είναι η επιστροφή στην παραγωγή και την ανάπτυξη με το σύνολο των αριθμών των προγραμμάτων της ΕΡΤ.

Μια Τρίτη ιδέα έρχεται από τους ίδιους τους εργαζομένους με μαξιμαλιστικές προθέσεις αναφορικά με τη συμμετοχή της κοινωνίας και της λαϊκής βάσης, στα όργανα και τα συμβούλια της νέας ΕΡΤ. Πάντως η πρώτη ένταση στη Βουλή με τη νέα κυβέρνηση και τη νέα πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έγινε για την ΕΡΤ, και μάλιστα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη! Αντέδρασε έντονα επειδή η πρόεδρος του Κοινοβουλίου έδωσε περισσότερο χρόνο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδη, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα της ΕΡΤ. Η παρέμβαση του Ν. Φίλη προκάλεσε οργισμένα μηνύματα στα social media από εργαζομένους της ΕΡΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.