Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα με το ΕΣΡ, το αποτέλειωσε και η τρομοκρατική επίθεση
23/05/2014 17:37
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα με το ΕΣΡ, το αποτέλειωσε και η τρομοκρατική επίθεση

Στο έλεος του Θεού βρίσκεται ο εξοπλισμός του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το κτίριο του οποίου έγινε παράπλευρος στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής.

Το όργανο που αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να ασχολείται επαγγελματικά και με συνέπεια με την τήρηση των κανόνων πολιτικής πολυφωνίας, από τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δεν έχει σε πλήρη λειτουργία τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ οι υπάλληλοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Πανόπτη το σύστημα που καταγράφει την πολιτική πολυφωνία και αποτελεί τμήμα των Γενικών Αρχείων του Κράτους, είναι εκτός λειτουργίας.

Ταυτόχρονα, προβληματική είναι η πρόσβαση της Αρχής σε συστήματα και βάσεις δεδομένων, όπως η «Διαύγεια», το Εθνικό Τυπογραφείο, το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, το Taxis και το Nomos, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι «η λειτουργία του ΕΣΡ υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει μόνιμη κατάσταση».

Όπως περιγράφουν οι εργαζόμενοι, «το ΕΣΡ επέστρεψε σε συνθήκες λειτουργίας του παρελθόντος». Δηλαδή, «με χειρόγραφο βιβλίο πρωτοκόλλου αντί για ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, παροχή διαδικτύου από έναν υπολογιστή για ολόκληρη την υπηρεσία αντί πρόσβασης από όλους τους υπολογιστές του προσωπικού, ένας εκτυπωτής ανά όροφο αντί για δυνατότητα εκτύπωσης από κάθε υπολογιστή, λειτουργία τηλεφωνικής σύνδεσης μόλις για τους δύο μόνο από τους τρεις ορόφους της υπηρεσίας».

Η ακεραιότητα του προσωπικού είναι σε κίνδυνο, καθώς δεν έχουν τοποθετηθεί τα τζάμια στους ορόφους, σε αντίθεση με το κατάστημα του ισογείου, το οποίο πλέον διαθέτει τζάμια triplex, που αποτρέπουν την είσοδο θραυσμάτων. Ζημιές υπάρχουν και στην τοιχοποιία, με πλέον ενδεικτική την κατάσταση στα γραφεία 204 και 402, όπου έχουν αποκολληθεί σοβάδες. Οι εργαζόμενοι φοβούνται πως η διατήρηση αυτής της κατάστασης θα δικαιώσει εκείνους «που προσβλέπουν, πίσω από γεγονότα όπως αυτό της 10ης Απριλίου, να επιτύχουν την περιθωριοποίηση του Συμβουλίου».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.