11/11/2013 15:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άφησε το ΠΑΣΟΚ, 20 χρόνια «ξέφραγο αμπέλι» τα κανάλια και τώρα θυμήθηκε την τακτοποίηση του τοπίου

Ως βαθιά υποκριτική στάση θεωρείται η κίνηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να ταχθεί κατά της ρύθμισης για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή που πήρε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή 154 ψήφους «υπέρ» και 115 «κατά» για να υπερψηφιστεί τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής (επί συνόλου 269 ψηφισάντων). ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στήριξαν το σχετικό άρθρο, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης με βελτιωτική τροποποίηση της τελευταίας στιγμής ανακοίνωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία για τον διαγωνισμό αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης επισπεύδεται κατά ένα εξάμηνο και συγκεκριμένα από τις 30.6.2015 στις 31.12.2014.

Ως απουσία με νόημα θεωρήθηκε και εκείνη του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή καθώς η στάση του συνδέεται με την επί της ουσίας ακύρωση του νόμου 3592/2007 του τότε υπουργού κ. Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος προέβλεπε διαδικασία αδειοδότησης και καταβολής «ενοικίου» για τις ψηφιακές συχνότητες.

Όσον αφορά τον Γ. Παπανδρέου με ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα είχε γνωστοποιήσει την αντίθεσή του σημειώνοντας ότι «το μέγα θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης, που αποτελεί και ευκαιρία εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση -προσωρινά ισχυρίζεται- στην ουσία να ματαιώσει».  Τη σκυτάλη της υποκρισίας πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ,  Π. Κουκουλόπουλος τονίζοντας ότι «από το 1989 κυριαρχεί μια υποκριτική εκκρεμότητα που αφορά στην οριστική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου». «Ευθύνες έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Μόνο το ΠΑΣΟΚ το 2002 επιχείρησε να βάλει μπροστά διαγωνισμό για τις συχνότητες που η κυβέρνηση της ΝΔ με αρμόδιο τον κ. Ρουσόπουλο, την σταμάτησε», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ότι «δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί παράταση επ’ αόριστον». «Δεχόμαστε μικρή παράταση επειδή υπάρχει το πρόβλημα με το ΕΣΡ που δεν λειτουργεί», είπε και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ημερομηνία παράτασης «αλλά λήξης της εκκρεμότητας». «Ψηφίζουμε για τελευταία φορά παράταση και θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά όλες τις διαδικασίες», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.