#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/01/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

WSJ: Το επίκεντρο των δεινών στην ΟμόνοιαΚάποτε αποτελούσε το ζωντανό εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Τώρα, η πλατεία Ομόνοιας είναι «γεμάτη με μισογκρεμισμένα ξενοδοχεία και εγκαταλελειμμένα μαγαζιά, σύμβολα της απελπισίας και της κοινωνικής κατάρρευσης». Αυτά λέει εν ολίγοις άρθρο της Wall Street Journal, αφιερωμένο στην πάλαι ποτέ κεντρική πλατεία της Αθήνας.

Το δημοσίευμα περιγράφει την πλατεία ως άντρο παρακμής και συγκρούσεων μεταξύ ακροδεξιών και παράνομων μεταναστών, ενώ για μία ακόμη φορά παρουσιάζονται στον ξένο Τύπο οι καταγγελλόμενες αστυνομικές αυθαιρεσίες εις βάρος μεταναστών. Σύμφωνα με καταγγελία μετανάστη από το Μπαγκλαντές, άνδρες της ΕΛΑΣ χτυπούν συχνά την πόρτα του διαμερίσματος που μοιράζεται με άλλα επτά άτομα και εισβάλουν μέσα κλέβοντάς τους χρήματα και κινητά. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μετανάστες χαρακτηρίζουν τους αστυνομικούς «αρπακτικά».Ο 24χρονος, που εισήλθε παρανόμως στην Ελλάδα αλλά τώρα έχει προσωρινά έγγραφα παραμονής, ανέφερε ότι δύο φορές οι αστυνομικοί κατέσχεσαν καροτσάκια που χρησιμοποιεί για να συλλέγει χαρτιά, γυαλιά και μέταλλα από τα σκουπίδια, τα οποία στη συνέχεια πουλά σε ανακυκλωτές. «Μια μέρα οι αστυνομικοί μου έριξαν γάλα στο κεφάλι», λέει.

«Είναι επικίνδυνο. Φοβόμαστε τις ασθένειες», σχολιάζει ένας 19χρονος αστυνομικός από τη βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες στην Αθήνα. «Σοκαρίστηκα. Δεν είχα δει πριν παρόμοιες καταστάσεις. Η χρήση ναρκωτικών είναι τρομερή», προσθέτει. Σύμφωνα με την αστυνομία από τον Αύγουστο έχουν σταματήσει και ελέγξει περισσότερους από 65.000 μετανάστες και έχουν συλλάβει περίπου 4.000 που δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα. Περισσότεροι από 6.000 έχουν επαναπροωθηθεί στις χώρες καταγωγής τους.Η WSJ παραθέτει δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστου Μανούρα, ο οποίος αναφέρει: «Κύριο μέλημά μας είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων και των πολιτικών δικαιωμάτων των ανθρώπων στην Ελλάδα, ανεξαρτήτου χρώματος. Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί για να γίνουν όλα, παντού και πάντα σωστά. Αλλά έχει σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Η εισροή έχει μειωθεί».

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324731304578192982711429180.html?mod=googlenews_wsj

ΣΧΟΛΙΑ

 1. helios avatar
  helios 10/01/2013 09:22:20

  Πρόσφατα βρέθηκα στην Λειψία της Γερμανίας, μετά την ένωση της Γερμανίας επικεντρώθηκαν στις ανακατασκευές / ανακαινίσεις δηλαδή στη διαχείριση και στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος κτιριακού αποθέματος. Αποτέλεσμα η πόλη αυτή έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Γερμανίας με ωραίες κατοικίες, ωραία κτίρια, πράσινα πάρκα κλπ... Μέχρι και κάτι παλιά σφαγεία που μου έδειξαν τα είχαν μετατρέψει σε μοντέρνες κατοικίες.

  Δεν θα μπορούσε κάτι ανάλογο να συμβεί και στην Ελλάδα (π.χ. στο κέντρο της Αθήνας) για να δουλέψουν τα περίφημα εκατό επαγγέλματα περί της οικοδομής; Γι' αυτό το σκοπό φτάνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι ,απο 'κει και πέρα αν χρειαζόμαστε αλλοδαπούς θα μπορούν να έρχονται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου xρόνου( κυρίως από χώρες της Ε.Ε.)
  ώστε να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και να αποφύγουμε ως χώρα όλες τις αρνητικές συνέπειες ενός εποικισμού.
  Για φανταστείτε λοιπόν μια υποβαθμισμένη περιοχή με π.χ. 1000 πολυκατοικίες να μετατραπεί σε μια περιοχή με 500 πολυκατοικίες, πολυκατοικίες με 30 διαμερίσματα να μετατραπούν σε πολυκατοικίες με 10 διαμερίσματα, άλλες πολυκατοικίες να γκρεμιστούν και άλλες να μετατραπούν σε διαφόρων ειδών κτισμάτων, φοιτητικές εστίες, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κλπ... με την ενσωμάτωση βέβαια σε όλα αυτά και των τεχνολογιών ΑΠΕ. Επίσης δεν θα ήταν προτιμότερο αντί να έχουμε για παράδειγμα 8 ή 10 πανάσχημες εξαώροφες πολυκατοικίες μία δίπλα στην άλλη κολλημένες να αντικατασταθούν με ένα υψηλότερο κτίριο,τα λεγόμενα residential skyscraper ( π.χ. http://de.dreamstime.com/lizenzfreies-stockfoto-moderne-wohnanlage-image8375245 http://greensource.construction.com/features/0710_Chicago/Images/thumb.jpg), ώστε να εξασφαλισθεί χώρος πρασίνου,παιδότοπος κλπ... γύρω από το κτίριο . Για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεσαι σίγουρα κεφάλαια, και εδώ θα φέρεις τους Έλληνες του εξωτερικού στο παιχνίδι ( άλλα και κάποιους του εσωτερικού που πήγαν δυστυχώς και έβγαλαν αμέσως τα χρήματα τους στο εξωτερικό για να τα επενδύσουν εκεί σε ακίνητα). Εάν ο άλλος δει πόσο θα αναβαθμιστεί μια υποβαθμισμένη περιοχή να είστε σίγουροι ότι θα επενδύσει, ειδικά οι Έλληνες του εξωτερικού.Στους Έλληνες του εξωτερικού συμπεριλαμβάνω και τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιριών που υπάρχουν στην Ευρώπη, Αυστραλία και πολύ περισσότερο στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν ακριβώς γι' αυτό το σκοπό να προσεγγιστούν για να επενδύσουν και να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

  Κοιτάξτε στο παρακάτω λινκ, πως κατάντησαν κάποτε πανέμορφες συνοικίες της Αθήνας και κυρίως σε ποιους έχουν παραδοθεί:
  http://athensville.blogspot.com/2010/03/h.html

  Επίσης δεν θα μπορούσαν να δοθούν κίνητρα σε νομαρχίες / εμπορικούς συλλόγους / εμπορικά επιμελητήρια / αγροτικούς και κτηνοτροφίκους συνεταιρισμούς κλπ … διαφόρων περιοχών της χώρας μας να αγοράσουν παλαιά κτίρια και παλαιές πολυκατοικίες στην Oμόνοια και γύρω περιοχές να τα / τις ανακατασκευάσουν / ανακαινίσουν να τα / τις μετατρέψουν σε πολυκαταστήματα και να πωλούν τα προϊόντα των περιοχών τους, να δημιουργηθεί δηλαδή μια μικρή Ελλάδα / ένα ελληνικό μητροπολιτικό κέντρο στην καρδιά της πρωτεύουσας ( ένα μοντέλο που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις της Ελλάδας).
  Ενώ τώρα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο:
  http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_4405.html

  Είναι ο μόνος τρόπος να ξανά κερδίσουμε "τις χαμένες πατρίδες" μας στο εσωτερικό της χώρας,είναι ο μόνος τρόπος να ξανά φτιάξουμε τις γειτονιές μας,αυτός θα πρέπει να είναι τώρα ο πρωταρχικός μας στόχος.

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/01/2013 09:55:59

  Για γέλια!
  1. Πώς ο 24χρονος από το Μπαγκλαντές έβγαλε προσωρινή άδεια παραμονής; Να σας απαντήσω: Με πολιτικό άσυλο, τη στιγμή που το Μπαγκλαντές δεν είναι εμπόλεμη χώρα. Πώς; Πληρώνοντας δικηγόρους, συγκεκριμένων γραφείων και συγκεκριμένων κυκλωμάτων. Πού βρήκε τα λεφτά (χιλιάδες ευρώ...) για τη λαμογιά; Ρωτήστε τα συριζαίϊκα και ισλαμοφασιστικά κυκλώματα.
  2. Του κατέσχεσαν το καροτσάκι!!! Που ο ίδιος είχε κλέψει από σούπερ μάρκετ!
  Συγγνώμη, αλλά αν έχει ρεπορτάζ τέτοιου επιπέδου η συντηρητική, υποτίθεται, Wall Street Journal, τότε ο δυτικός κόσμος αξίζει να χαθεί στον βωμό της πολιτικής ορθότητας...

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/01/2013 13:06:46

  Γιατί δέν δίνεται ἐκ μέρους τοῦ ξένου τύπου,περισσότερη σημασία καί δέν γίνεται ἐκτενέστερη ἀναφορά καί στήν κατάσταση πού ἀντιμετωπίζουν οἱ ἀστυνόμοι καί ἰδίως τά νέα παιδιά,ἐξαιτίας τῆς μεγάλης ἐγκληματικότητας τῶν μεταναστῶν; Μιλᾶ γιά τόν κίνδυνο ἐξάπλωσης ἀσθενειῶν,ἀπό τήν πλευρά τῶν μεταναστῶν.Γιατί δέν τό ἐξετάζει καί ἀπό τήν πλευρά τῶν ἀστυνομικῶν καί τῶν κατοίκων τῶν ὑποβαθμισμένων περιοχῶν πού στοιβάζονται μαζεμένοι οἱ λαθρομετανάστες,πού ἀντιμετωπίζουν κι ἐκεῖνοι τόν κίνδυνο ἐξάπλωσης μολυσματικῶν ἀσθενειῶν;Γιατί δέν κάνουν μιά βόλτα στό μετρό νά δοῦν
  πόσοι καημένοι λάθροι ἤ νόμιμοι,δέν πληρώνουν εἰσιτήριο καί πού καί ἐξαιτίας αὐτῶν τῶν φαινομένων,αὐξάνονται πάλι οἱ τιμές τῶν εἰσιτηρίων γιά νά βγάλει τό κράτος τή χασούρα; Ἀντικειμενικότατη μονόπλευρη ἐνημέρωση διπλῆς ὄψεως...

 4. ..Ένας Έλληνας avatar
  ..Ένας Έλληνας 12/01/2013 03:24:39

  Μια διόρθωση για τη WSJ. Στην Ελλάδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ΕΝΑΣ "Μετανάστης", ως γνωστόν η Ελλάδα δεν έχει ούτε ένα εργοστάσιο και δεν κατασκευάζει ούτε ...καρφίτσα! .Υπάρχουν μόνο 3.000.000 εγκληματίες ισλαμοφασίστες λαθροεισβολείς-έποικοι που "μπούκαραν" ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη πατρίδα μας (άρθ.83 ΠΚ) εξαιτίας εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων των "πολιτικών μας ηγετών" τα τελευταία χρόνια. Τα στίφη αυτά επιδίδονται σε κλοπές, διαρρήξεις, πορνεία, επαιτεία στα φανάρια, δολοφονίες, βιασμούς και το προιόν των εγκληματικών τους ενεργειών το εξάγουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΥΡΑ και ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ σαν "κύριοι" (30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ μέχρι σήμερα)..Επίσης πάλι λόγω των διάφορων Καμίνηδων, Σημίτηδων, Ραγκούση, ΓΑΠΑ,Παυλόπουλου,ΤΣΥΡΙΖΟΡΗΜΑΔ κλπ. επιβαρύνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ΕΥΡΩ τους άνεργους Έλληνες φορολογούμενους αφού τους παρέχονται μια σειρά..επιδομάτων μέχρι και Ισόβιας σύνταξης(!) και επίδομα αποφυλάκλισης(!) καθώς και ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης έχοντας φέρει δεκάδες άκρως μολυσματικές ασθένεις, που οι Έλληνες φορολογούμενοι με πολύ κόπο και χρήμα είχαν καταφέρει να εξαλείψουν..Σε κάθε περίπτωση πλέον ο Ελληνικός Λαός έχει καταλάβει πλέον ότι είναι ΑΜΕΣΗ η ΑΝΑΓΚΗ τα εκατομύρια αυτά των εγκληματιών ισλαμοφασιστών λαθροεισβολέων-εποίκων ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ απο τη πατρίδα μας την Ελλάδα, και αυτο ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.