Το (πικρό) χιούμορ του καλλιτέχνη δρόμου Levalet
10/05/2018 11:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το (πικρό) χιούμορ του καλλιτέχνη δρόμου Levalet

Ο Λεβαλέ (Levalet) ήταν η αιχμή του δόρατος στο φετινό φεστιβάλ Road Street Art Festival στην Ορλεάνη της Γαλλίας. Ο Σαρλ Λεβάλ (αυτό είναι το πραγματικό του όνομα) γεννήθηκε στο Επινάλ, μεγάλωσε στη Γουαδελούπη, σπούδασε στο Στρασβούργο. Χρησιμοποιεί χαρτί και μελάνη και κάνει ενέσεις χιούμορ – ενίοτε, πικρού – στο αστικό περιβάλλον.

Συνεχίζει την παράδοση των αστικών παρεμβάσεων με φυσικού μεγέθους ή μεγαλύτερες του φυσικού μεγέθους απεικονίσεις: έναν χαμελέοντα να ακουμπά σε καφάο. Ένα νεαρό, ξαπλωμένο σε ένα άλλο καφάο να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του, πίσω του είναι ζωγραφισμένη η λέξη «Σινεμά», αναφορά σε μια βιντεο-σέλφι. Ένας άστεγος κοιμάται στο πεζοδρόμιο κάτω από διαφημιστική «πινακίδα» μεσιτικού γραφείου για επαγγελματική στέγη («Διαμερίσματα διαθέσιμα» αναφέρει η διαφήμιση, και ακολουθεί αριθμός τηλεφώνου του μεσίτη).

Στις 26 Μαΐου εγκαινιάζεται ατομική έκθεση του Λεβαλέ, στην γκαλερί «Maison Triolet Aragon» στην πόλη Σεντ Αρνού-αν-Ιβελίν. Το όνομα της έκθεσης; «The Big Gaité» (Η Μεγάλη Ευτυχία).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ