Το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» έτοιμο για την αγορά
04/01/2017 17:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» έτοιμο για την αγορά

Έπειτα από δεκαπέντε χρόνια ερευνών, μία ισραηλινή εταιρεία αισιοδοξεί ότι θα …απογειώσει το "ιπτάμενο αυτοκίνητο" που κατασκεύασε στην αγορά, ως το 2020. Ο "Κορμοράνος", το ιπτάμενο αυτοκίνητο όπως χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα είναι μικρό τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος, έχει ικανότητα μεταφοράς 500 κιλών και ανάπτυξη ταχύτητας που φθάνει τα 185 χλμ./ώρα. Ήδη πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση πάνω από ξηρά τον περασμένο Νοέμβριο. Η συνολική τιμή του, πάντως, είναι αρκετά υψηλή, καθώς θα αγγίξει τα 14 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία που σχεδίασε και ανέπτυξε τον "Κορμοράνο", η Urban Aeronautics, πιστεύει ότι αυτό το μικρό πράσινο σκούρο αεροσκάφος, το οποίο χρησιμοποιεί εσωτερικούς ρότορες σαν ελικόπτερο, είναι το ιδανικό μέσο για να μεταφέρει άτομα που βρίσκονται υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά και να επιτρέπει ασφαλή πρόσβαση στις στρατιωτικές δυνάμεις. "Φανταστείτε μια βρόμικη βόμβα σε μια πόλη ή κάποια επίθεση με χημικά. Αυτό το όχημα μπορεί να φθάσει με τηλεχειρισμό στο κέντρο και να κάνει όσα πρέπει να γίνουν", λέει ο ιδρυτής της εταιρείας Ράφι Γιόλελι.

Ο "Κορμοράνος" έχει το μέγεθος ενός οικογενειακού αυτοκινήτου και ακόμα απομένει να ολοκληρώσει κάποιες δοκιμές της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας και να επιλύσει προβλήματα τα οποία έγιναν αντιληπτά κατά την τελευταία δοκιμή, όπως είναι οι δυσκολίες στη μετάδοση των δεδομένων από τους αισθητήρες του.

reuters.com