Τι δείχνει ο βηματισμός του Πούτιν κατά την επιστήμη…
15/12/2015 21:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι δείχνει ο βηματισμός του Πούτιν κατά την επιστήμη…

Μία μελέτη διαπιστώνει ότι πολλοί Ρώσοι ηγέτες έχουν τον ίδιο βηματισμό, τον οποίο διδάχθηκαν για να είναι δυνατή η ταχεία πρόσβασή τους σε όπλα.

Μπορεί να είναι ο απόλυτος βηματισμός εξουσίας, τον οποίον έχουν υιοθετήσει μερικοί από τους πιο ισχυρούς ηγέτες στην παγκόσμια σκηνή τα τελευταία χρόνια. Τώρα, οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι πρόκειται για το βάδισμα που διδάσκεται από την KGB και εκτελείται από μερικούς από τους πιο ισχυρούς ηγέτες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο Πούτιν και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι περπατούν κατά τρόπο σύμφωνο με την εκπαίδευση της σοβιετικής υπηρεσίας ασφαλείας, κρατώντας το δεξί χέρι κοντά στο σώμα με μειωμένη κίνηση, ενώ "οδηγεί" το αριστερό. Οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δύο πρώην υπουργοί Άμυνας, ο Ανατόλι Σερντιούκοφ και ο Σεργκέι Ιβάνοφ, και ο Ανατόλι Σιντόροφ, ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής, περπατούν με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, επισημαίνοντας ότι ο Μεντβέντεφ δεν είχε στρατιωτική εκπαίδευση και ποτέ δεν υπηρέτησε σε υπηρεσίες πληροφοριών, υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχει υιοθετήσει το "βάδισμα πιστολέρο" για να μιμηθεί το αφεντικό του.

Ειδικοί στη διαταραχή της κίνησης, με επικεφαλής τον Μπαστιάαν Μπλόεμ, καθηγητή νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Radboud της Ολλανδίας, παραδέχονται ότι, όταν εξέτασαν για πρώτη φορά το ασυνήθιστο περπάτημα του Πούτιν θεώρησαν ότι θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι πρόωρης εκδήλωσης Πάρκινσον. Ωστόσο, η απόδειξη ότι ο Πρόεδρος περπατά με έναν τέτοιο ασυνήθιστο τρόπο για μια περίοδο αρκετών ετών, σε συνδυασμό με τη γνωστή ικανότητά του να σηκώνει βάρη και να κάνει τζούντο και κολύμπι, κρίθηκε ασυμβίβαστη με μια τέτοια διαταραχή, καθώς και άλλα ορθοπεδικά προβλήματα.

Οι επιστήμονες έκαναν τη … σημαντική ανακάλυψη, όταν βρήκαν ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της πρώην KGB, που δίνει συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να κινούνται οι πράκτορες, προκειμένου να έχουν ταχεία πρόσβαση στο όπλο τους. "Κατά τη μετακίνηση, είναι απολύτως απαραίτητο να κρατάτε το όπλο σας στο στήθος ή στο δεξί χέρι" αναφέρει. "Η κίνηση προς τα εμπρός θα πρέπει να γίνεται με τη μία πλευρά, συνήθως την αριστερή, για να γυρίζετε κάπως προς την κατεύθυνση της κίνησης".

Οι επιστήμονες ανέλυσαν βίντεο από άλλους υψηλόβαθμους ρώσους αξιωματούχους που είτε είχαν υπηρετήσει στην KGB ή στις ένοπλες δυνάμεις και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ασυνήθιστο να περπατούν με αυτόν τον τρόπο. Οι ειδικοί γράφουν στη μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην έκδοση των Χριστουγέννων του BMJ:"Θεωρούμε ότι αυτό το νέο πρότυπο βαδίσματος, το οποίο ορίζουμε ως 'βάδισμα του πιστολέρο', μπορεί να προκύψει από μια συμπεριφορική προσαρμογή, που ενδεχομένως πυροδοτείται από την KGB ή άλλες μορφές εκπαίδευσης σε όπλα. Οι εκπαιδευόμενοι διδάσκονται να κρατούν το δεξί τους χέρι κοντά στο στήθος ενώ περπατούν, κάτι που τους επιτρέπει να τραβήξουν όπλο γρήγορα όταν έρθουν αντιμέτωποι με τον εχθρό".

Βρήκαν και άλλα παραδείγματα παρόμοιου βαδίσματος, το οποίο συγκρίνουν με το πώς περπατούν οι καουμπόηδες στα γουέστερν. Η μελέτη αναδεικνύει σημαντικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο Μεντβέντεφ έχει προπονηθεί για ακούγεται, να φαίνεται και να περπατά όπως ο Πούτιν.

Ένας αναλυτής σημείωσε ότι, όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2008, "ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ προχώρησαν μαζί πάνω στην Κόκκινη Πλατεία με δερμάτινα μπουφάν και τζιν, ενώ ο Μεντβέντεφ προσπαθούσε να μιμηθεί το μάτσο βάδισμα του Πούτιν". Οι ειδικοί λένε ότι και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν υιοθετήσει τις ιδιομορφίες από τους ανωτέρους τους και ότι πολλοί κορυφαίοι γραφειοκράτες έχουν αποκτήσει τη συνήθεια να φοράνε το ρολόι τους στη δεξιά πλευρά, όπως και ο Πούτιν, για να δείξουν την υποταγή τους.

Παρά το γεγονός ότι ο Σερντιούκοφ υπηρέτησε στο σοβιετικό στρατό για τουλάχιστον ένα χρόνο, η μελέτη δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο πρόσθετης στρατιωτικής εκπαίδευσης, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ως υπουργός Άμυνας επί πέντε χρόνια, είχε πολύ σαφείς δεσμούς με το στρατιωτικό μηχανισμό της Ρωσίας.

telegraph.co.uk

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.