The November Man
23/03/2015 14:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

The November Man

Περιπέτεια-κατασκοπική Pierce Brosnan, Olga Kurylenko, Luke Bracey Σκην.: Roger Donaldson >> 5/10 <<

Μια κατασκοπική περιπέτεια με τον Pierce Brosnan και την Olga Kurylenko με έκανε να αισιοδοξώ για μια ωραία κινηματογραφική εμπειρία. Όμως, το αποτέλεσμα ήταν μετριότατο.

Ο ήρωας είναι παλιός κατάσκοπος που επανέρχεται σε δράση για να αποκτήσει μια πληροφορία ύψιστης πολιτικής σημασίας. Τα πρώτα σύννεφα εμφανίζονται όταν καταδιώκεται από τον πρώην μαθητή του στο Βελιγράδι. Αντί για συνεχές τρέξιμο και μάχες τους βλέπουμε να μιλάνε στα κινητά, με τη δράση να σταματάει και να ξαναρχίζει κάθε λίγο. Στα μισά της ταινίας έχει φανεί το βασικό πρόβλημα: ο ήρωας δεν έχει ανταγωνιστή. Ο προαναφερθείς νεαρός δεν είναι εχθρός του και πέρα από αυτόν δεν υπάρχει άλλος. Μια επαγγελματίας δολοφόνος θέλει να σκοτώσει την κοπέλα που προστατεύει ο Ντέβερο, ωστόσο δεν έρχεται αντιμέτωπη μαζί του κι ούτως ή άλλως θα τη νικούσε για πλάκα.

Όσο περνάει η ώρα η πλοκή γίνεται πιο προβληματική: κομμάτια ιστορίας δεν οδηγούν πουθενά (η σχέση του νεαρού με τη γειτόνισσά του), γεγονότα δεν εξηγούνται (πώς ο Μπρόσναν βρήκε πού έμενε ο νεαρός, πώς εκείνος ανακάλυψε τις φωτογραφίες με την κόρη του), οι χαρακτήρες παίρνουν παράλογες αποφάσεις (αξιωματούχος διατάσσει να δολοφονήσουν δικό του πράκτορα, ο Ντέβερο τραυματίζει σοβαρά μια αθώα κοπέλα) και κάποιες καταστάσεις απλά δε στέκουν (μάχη σε πολυτελές ξενοδοχείο χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς). Το πιο ανόητο είναι η αποκάλυψη του πού κρύβεται η κοπέλα: ένας άνθρωπος αλλάζει με τα χρόνια αλλά η Μίρα έχει ικανότητες υπερφυσικής μεταμόρφωσης (θα καταλάβετε τι εννοώ αν δείτε το έργο)! Επιπλέον, το 3ο act είναι απογοητευτικό: ο ήρωας δεν έχει σχέδιο, ενεργεί ελάχιστα και η ξαφνική εμφάνιση της κόρης του δεν προκαλεί αγωνία.

Γενικά, το November Man πάσχει σε συνοχή, ρυθμό και ένταση. Τα θετικά του είναι το πρωταγωνιστικό καστ κι ότι έχει κάποιες σκηνές πιο αιματηρές ή τολμηρές από το συνηθισμένο. Ο Μπρόσναν ταιριάζει στο ρόλο του και διατηρείται καλά. Η Κιριλένκο είναι πανέμορφη ως συνήθως και ξεχωρίζει με το εκπληκτικά ζωντανό βλέμμα της αλλά η ιστορία δεν τη βοηθάει.

Το November Man ήθελε περισσότερη δουλειά στο σενάριο. Πριν το δω μου θύμιζε το Hitman (2007), όπου πάλι ένας φονικός πράκτορας προστατεύει την Κιριλένκο. Όμως, αντίθετα με εκείνο το έργο, δεν έχει στυλ ούτε είναι διασκεδαστικό.

Captain America

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.