Παράνομο στη Γαλλία το αγοραίο σεξ
07/04/2016 14:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράνομο στη Γαλλία το αγοραίο σεξ

Το Κοινοβούλιο της Γαλλίας ψήφισε νόμο την Τετάρτη που καθιστά παράνομο να πληρώνεις για σεξ. Στους παραβάτες μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 3.750 ευρώ, ενώ υποχρεούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά με τις συνθήκες των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος καθιστά τη Γαλλία την πέμπτη ευρωπαϊκή χώρα που ποινικοποιεί τους πελάτες των ιερόδουλων, μαζί με τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η μαστροπεία ήδη τιμωρείται σε όλη την περιοχή. Ο νόμος προβλέπει επίσης μέτρα που θα βοηθήσουν τις πόρνες να βρουν νέα δουλειά και καθιστά ευκολότερο για τους ξένους εργαζόμενους στον τομέα του σεξ το να αποκτήσουν προσωρινή άδεια παραμονής.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας καλωσόρισε τη νέα νομοθεσία. Αρχιτέκτονας του νομοσχεδίου είναι ο Μοντ Ολιβιέ, ο οποίο δήλωσε στο AFP: "Αυτός ο νόμος είναι απαραίτητος για να τερματιστεί η ιδέα ότι είναι φυσιολογικό να αγοράζεις το σώμα κάποιου". Πάντως πολλές από τις σχεδόν 30.000 πόρνες της Γαλλίας δεν συμμερίζονται την πεποίθησή του Ολιβιέ. Περίπου 60 διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων και εργαζομένων στον χώρο του σεξ, διαμαρτυρήθηκαν για τον νέο νόμο έξω από το Κοινοβούλιο. Κάποιοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: "Μην με απελευθερώσετε, εγώ θα φροντίσω τον εαυτό μου!"

time.com