Ο Έλληνας συνταξιούχος της κρίσης στις «10 φωτογραφίες της δεκαετίας» του Economist
31/12/2019 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Έλληνας συνταξιούχος της κρίσης στις «10 φωτογραφίες της δεκαετίας» του Economist

Η φιγούρα του απεγνωσμένου Έλληνα συνταξιούχου εν τω μέσω της οικονομικήςκρίσης που έπληξε την Ελλάδα, κατοχύρωσε μια θέση ανάμεσα στις 10 φωτογραφίες της δεκαετίας που επέλεξε ο Εconomist.

Ο φακός του Economist απαθανατίζει έναν Έλληνα συνταξιούχο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο έξω από μια τράπεζα στην Αθήνα το 2015, όταν η οικονομική μοίρα της Ελλάδας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

aaaeco

Στην πρώτη θέση της λίστας του Economist με τις φωτογραφίες της δεκαετίας, βρίσκεται αυτή ενός πελεκάνου, βουτηγμένου στο πετρέλαιο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις ακτές του νησιού East Grand Terre της Λουιζιάνα τον Ιούνιο του 2010, μετά την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η έκρηξη στην εξέδρα πετρελαίου Deepwater Horizon.

[img alt="palecccs" src="https://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/6c/6cf2b6813b4549bfabed1951cbd76e5b.jpg?v=1&maxwidth=650&&watermark=magnify" width="500" data-credit="" >

Στη δεύτερη θέση, μια πανοραμική εικόνα της πλατείας Ταχρίρ στο Κάιρο. Πλήθος διαδηλωτών γιορτάζουν μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Χόσνι Μουμπάρακ από Πρόεδρος της Αιγύπτου.

ταχρίρααα

Πηγή: capital.gr