#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O «Σέρπικο» θα κυνηγά φοροφυγάδεςΚάποτε ο «Σέρπικο» είχε τη μορφή του Αλ Πατσίνο και κυνηγούσε του διεφθαρμένους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης. Σήμερα είναι ένας υπερσύγχρονος υπολογιστής που θα κυνηγά φοροφυγάδες στην Ιταλία. Οι αρχές παρουσίασαν το νέο, έξυπνο και υπερσύγχρονο «όπλο» με την ονομασία Σέρπικο, για να καταπολεμήσουν τη μάστιγα της φοροδιαφυγής, η οποία κοστίζει στο ιταλικό κράτος από 120 έως και 300 δις ευρώ ετησίως. Το ηλεκτρονικό «όπλο» έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των Ιταλών και εντοπίζει αυτομάτως κάθε συναλλαγή/μεταφορά χρημάτων που ξεπερνά το ποσό των 1.000 ευρώ. Εν συνεχεία, ξεκινώντας από κάποια βασικά στοιχεία (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ),  και λειτουργώντας συνδυαστικά, είναι σε θέση να μετράει έσοδα, έξοδα και καταθέσεις, εντοπίζοντας κι επισημαίνοντας τις όποιες ασυμφωνίες. Αν, ας πούμε, κάποιος με μηδενικό εισόδημα φαίνεται να αγοράζει πανάκριβα αυτοκίνητα ή να έχει στην κατοχή του πολυτελή σκάφη…. Αρκεί να σημειωθεί ότι το 2011 οι Ιταλοί που είχαν δηλώσει μηδενικό εισόδημα ήταν περίπου 15 εκατομμύρια, ενώ η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ο βασικότερος στόχος για τη μείωση του δημοσιονομικού χρέους. Οποιαδήποτε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα είναι τελείως συμπτωματική…

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/italys-tax-dodgers-face-montis-supercomputer-6284210.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. DebbyTant avatar
  DebbyTant 04/01/2013 12:14:14

  Μην κυνηγατε τους λεφταδες που δεν ιδρωσαν ποτε τους. Θα ενοχληθουν οι ροτσοροκφελερες

 2. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 04/01/2013 12:57:07

  Ας φροντίσει το υπουργείο οικονομικών να το αντιγράψει όσο για χρήματα υπάρχουν στο ΕΣΠΑ και λυμνάζουν

  • maverick avatar
   maverick @ Πηνελόπη 05/01/2013 01:13:58

   Όλα τα ανωτέρω, δεν είναι κάτι καινοφανές, για τους λίγο γνωρίζοντες. Όλα αυτά και όχι μόνο υφίστανται, σε κάθε ευνομούμενη χώρα της Ε.Ε. από τις αρχές της δεκαετίας του 90΄. Ενώ εμείς, για να πραγματοποιηθεί μία άρση τραπεζικού απορρήτου χρειάζεται η παρέλευση τουλάχιστον 3 μηνών και αφού προηγουμένως έχει ενημερωθεί ο πελάτης της τράπεζας και έχει προλάβει να εκταμιεύσει τα χρήματα. Υπ’ αυτές τις συνθήκες "κάποιοι" ισχυρίζονται ότι λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την φοροδιαφυγή και να επιβάλλουν την χιλιοειπωμένη "φορολογική δικαιοσύνη" σ' αυτό τον τόπο. Μόνο που μέχρι σήμερα "άκουσα μόνο έργα και είδα λόγια" από "κάποιους".
   Ενδεικτικά θα αναφέρω, ότι το 1995 μετά από διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ήρθαν στελέχη του γνωστού IRS, ως τεχνικοί σύμβουλοι, προκειμένου να συσταθεί το ΣΔΟΕ. Οι άνθρωποι, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε η αναγκαία πολιτική βούληση.
   Και κάτι ποιό απλό και εύκολα επαληθεύσιμο. Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων (ΟΤΥΕ), εδώ και χρόνια με παρεμβάσεις της (έγγραφες), έχει ζητήσει την ενίσχυση με κατάλληλο προσωπικό των συνοριακών Τελωνείων της Χώρας, όταν ενδεικτικά αναφέρω ότι στο Τελωνείο Κήπων υπηρετούν σήμερα 27 άτομα, στη πλειονότητα τους γυναίκες, εκ των οποίων οι 18 μόνο είναι Τελωνειακοί και οι υπόλοιποι αποσπασμένοι Εφοριακοί.
   Δηλαδή, έστω και με αυτή τη σύνθεση (τις αλχημείες) , έχουμε 6,5 άτομα στην βάρδια (λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο 4χ6,5), με ~ 55.000 διελεύσεις ετησίως, μόνο των φορτηγών, εκτός από τα τουριστικά λεωφορεία και τα ΙΧΕ οχήματα και τους ταξιδιώτες, με αρκετά εκατομμύρια ευρώ από εισπράξεις, για τον κρατικό προϋπολογισμό, κάθε χρόνο.
   Υπό αυτές τις συνθήκες, έχει ζητηθεί να επανδρωθεί το Τελωνείο με το προβλεπόμενο ανθρώπινο δυναμικό και η εγκατάσταση και λειτουργία, συστήματος αυτόματης καταγραφής (DVR) πινακίδων κυκλοφορίας, των διερχόμενων οχημάτων, ώστε να αντιμετωπιστούν λαθρεμπορικά φαινόμενα με εικονικές εξαγωγές κυρίως καυσίμων και όχι μόνο.
   Μέχρι και σήμερα, που "κάποιοι" ισχυρίζονται κατά τα άλλα, ότι έχουμε οικονομικό πόλεμο με ότι σημαίνει αυτό, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Επίσης, έχει ζητηθεί η εγκατάσταση, X-Ray για την ανίχνευση κυρίως φορτηγών οχημάτων, επίσης δεν γίνεται τίποτα, εκ μέρους των "υπευθύνων", όταν στο αντίστοιχο τουρκικό Τελωνείο υπηρετούν ~ 107 Τελωνειακοί και η προαναφερόμενη υλικοτεχνική υποδομή είναι εδώ και χρόνια εγκατεστημένη.
   Και ερωτώ, μετά από τόσα αναπτυξιακά προγράμματα (μονομερείς μεταβιβάσεις) ΕΣΠΑ κλπ, δεν περισσεύουν κονδύλια, ώστε η ελληνική Τελωνειακή Υπηρεσία να γίνει λειτουργική-αποτελεσματική; Όπως ακριβώς είναι σε οποιοδήποτε άλλο ευνομούμενο Κράτος και όχι παρία της διεθνούς κοινότητας. Μήπως κάποιοι αυτό ακριβώς δεν θέλουν, ώστε να υπάρχει η αναγκαία “flexibility” για την προώθηση των «επιχειρηματικών τους σχεδίων», όπως ακριβώς έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και φτάσαμε σ’ αυτά τα χάλια. Άλλα επειδή η υποκρισία βασιλεύει σ’ αυτό τον τόπο, για την κάθε κακοδαιμονία φταίνε οι Δ.Υ. και μόνο!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.