Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
30/03/2020 14:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης δοκιμάζεται σε νοσοκομεία του Λονδίνου

Μια νέα συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με κορονοϊό έχει αναπτυχθεί μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα από μια ομάδα στην οποία εμπλέκεται η Mercedes Formula One και δοκιμάζεται σε νοσοκομεία του Λονδίνου.

Οι συσκευές θετικής πίεσης (CPAP) έχουν χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και στην Ιταλία για την παροχή αέρα και οξυγόνου υπό πίεση στους πνεύμονες των ασθενών ώστε να τους βοηθήσουν να αναπνεύσουν χωρίς να χρειάζεται να μπουν στον αναπνευστήρα, μια πιο παρεμβατική διαδικασία.

Οι νέες συσκευές CPAP έχουν ήδη εγκριθεί από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή και τώρα 100 από τα μηχανήματα θα διανεμηθούν στο University College London Hospital (UCLH) για δοκιμές, προτού παρουσιαστούν σε άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με αναφορές από την Ιταλία, περίπου το 50% των ασθενών στους οποίους έχει δοθεί CPAP απέφυγαν την ανάγκη για παρεμβατική μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, η οποία περιλαμβάνει νάρκωση των ασθενών, απελευθερώνοντας αναπνευστήρες για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Αυτά τα μηχανήματα θα βοηθήσουν να σωθούν ζωές διασφαλίζοντας ότι οι αναπνευστήρες, ένα περιορισμένο μέσο, χρησιμοποιούνται μόνο για τους πιο σοβαρά άρρωστους», ανέφερε o σύμβουλος κρίσιμης φροντίδας του UCLH, καθηγητής Μέρβιν Σίνγκερ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

«Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν μια πραγματική διαφορά για τα νοσοκομεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μειώνοντας τη ζήτηση στο προσωπικό και στις κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας και βοηθώντας τους ασθενείς να αναρρώσουν χωρίς την ανάγκη για περισσότερο παρεμβατική αναπνευστική υποστήριξη», ανέφερε ακόμη.

Η νέα συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης αναπτύχθηκε από μηχανικούς και κλινικούς γιατρούς στο UCLH σε συνεργασία με τη Mercedes-AMG High Performance Powertrains που εργάστηκαν στον κόμβο MechSpace του UCL για την κατασκευή ενός μηχανήματος που μπορεί να παραχθεί γρήγορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ