«Κρίση και Πατριωτισμός»
02/06/2016 14:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κρίση και Πατριωτισμός»

Οι εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη με τίτλο Κρίση και Πατριωτισμός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο πατριωτισμός, ένα ιερό και υπέρτατο ιδεώδες που χαρακτήριζε επί αιώνες τους Έλληνες και αποτέλεσε μια από τις κύριες δυνάμεις που προστάτεψαν το Ελληνικό έθνος στους δαιδαλώδεις και επικίνδυνους δρόμους της Ιστορίας, τις τελευταίες δεκαετίες εκφυλλίστηκε, με αποτέλεσμα τη βαθιά ηθική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση, η οποία κορυφώθηκε τα έξι τελευταία χρόνια και συνεχίζεται, χωρίς να είναι ακόμα ορατή η κατάληξή της.

Όπως εντοπίζουμε τα κύρια αίτια της κρίσης στον εκφυλισμό του ιδεώδους του πατριωτισμού, έτσι είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε και να βγούμε από την κρίση, είναι η ανάκτηση και αναγέννηση του πατριωτισμού στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Κι αυτό γιατί ο πατριωτισμός είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί πλέον να ενώσει και να χαλυβδώσει τους διχασμένους Έλληνες απέναντι στην κρίση, η οποία εκτός από την οικονομία, απειλεί πλέον το ίδιο το Έθνος και την Πατρίδα.

Το βιβλίο αυτό εκδίδεται με την ελπίδα να αποτελέσει έναυσμα για έναν έντονο και βαθύ προβληματισμό σχετικά με το κορυφαίο ζήτημα του Ελληνικού πατριωτισμού, τον οποίο αν ανακαλύψουμε ξανά, αναδιφώντας στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, αν τον επαναφέρουμε στο προσκήνιο και αν επανακαθορίσουμε και ενστερνιστούμε την έννοιά του με όρους 21ου αιώνα, τότε και μόνον τότε θα βρούμε το νήμα που θα μας ενώσει, θα μας κάνει πιο δυνατούς και θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Να ξαναβρούμε τον πατριωτισμό που απωλέσαμε, για να βγούμε επιτέλους από την κρίση.

«Κρίση και Πατριωτισμός» 218841 photo

Παρουσίαση του βιβλίου

Η εφημερίδα «Δημοκρατία», οι εκδόσεις Ινφογνώμων και το βιβλιοπωλείο Ιανός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σάββα Καλεντερίδη «ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ» τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ για το βιβλίο αλλά και για το πώς εκλαμβάνει η κάθε γενιά την διαχρονική έννοια του Πατριωτισμού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και οι:

-Παναγιώτης Μπαλές, πτέραρχος ε.α.

-Γιώργος Τανισκίδης, Πρόεδρος Core Capital Partners SA

-Παναγιώτης Μπαλακτάρης, δικηγόρος.

Συντονίζει η Χριστίνα Χαφουσίδου, Διευθύντρια εκδόσεων Ινφογνώμων.

Θα ακολουθήσει διάλογος.