Ημέρα Εξωγήινου Πολιτισμού: Τι συνέβη με την υπόθεση Ρόσγουελ;
09/02/2016 23:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ημέρα Εξωγήινου Πολιτισμού: Τι συνέβη με την υπόθεση Ρόσγουελ;

Τι συνέβη πραγματικά στην έρημο του Νέου Μεξικού το 1947; Ο διαχωρισμός των γεγονότων από τη μυθιστοριογραφία, με αφορμή την σημερινή Ημέρα Εξωγήινου Πολιτισμού

Η επέτειος τιμάται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Τρίτη του Φεβρουαρίου, και δημιουργήθηκε για να "γιορτάσουμε και να τιμήσουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των εξωγήινων επισκεπτών". Ξεκίνησε το 2003, όταν ο Daniel Foley, ένας Ρεπουμπλικάνος από το Ρόσγουελ, είδε την πρότασή του να εγκρίνεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Υποστήριξε ότι οι εξωγήινοι συνέβαλαν στην αναγνώριση της αμερικανικής πολιτείας Νέο Μεξικό, καθώς η πολιτεία έχει μεγάλη ιστορία με τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια μετά την υποτιθέμενη συντριβή UFO το 1947. Τι έγινε όμως τότε; Ιδού μια ματιά στην περίφημη υπόθεση Ρόσγουελ.

Τι συνέβη;

Στις 8 Ιουλίου 1947, ένα αντικείμενο συνετρίβη κοντά στο σπίτι ενός κτηματία στο Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό, κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής καταιγίδας. Ο αγρότης W.W. "Mack" Brazel ανέκτησε μερικά από τα μεταλλικά συντρίμμια και πολλοί μάρτυρες που σχετίζονται με το περιστατικό σημείωσαν τις ασυνήθιστες ιδιότητες τους. "Το περίεργο ήταν πως ό,τι και αν έκανες σε αυτά τα μεταλλικά κομμάτια, όταν τα έβαζες πάλι κάτω ανακτούσαν το αρχικό τους σχήμα", είχε δηλώσει ο William Brazel Jr, γιος του αγρότη.

Ο "ιπτάμενος δίσκος"

Η φημολογία έλαβε διαστάσεις όταν ο αξιωματικός Walter Haut ανακοίνωσε πως ανακτήθηκε "ιπτάμενος δίσκος". Επιστήμονες που έφτασαν στην περιοχή ανακοίνωσαν στη συνέχεια πως είχε συντριβεί μετεωρολογικό μπαλόνι. Το περιστατικό σύντομα ξεχάστηκε, μέχρι που το 1978 ο φυσικός Stanton T. Friedman πήρε συνέντευξη από τον αρχιλοχία Jesse Marcel που συμμετείχε στην ανάκτηση των συντριμμιών το 1947. Ο Marcel είχε ισχυριστεί πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ συγκάλυψε την ύπαρξη εξωγήινων αεροσκαφών, πυροδοτώντας έκτοτε θεωρίες συνωμοσίας. Το μετεωρολογικό μπαλόνι, όπως δήλωσε λίγο πριν πεθάνει, ήταν μια ιστορία κάλυψης, και επέμεινε ότι είχε δει εξωγήινους.

Σοβιετική δολοπλοκία;

Στο βιβλίο "Area 51" η συγγραφέας Annie Jacobsen υποστήριξε τη θεωρία πως το Ρόσγουελ ήταν σχέδιο των Σοβιετικών για να προκαλέσουν πανικό στις Ηνωμένες Πολιτείες. "Βρήκαν πτώματα στα συντρίμμια. Δεν ήταν εξωγήινοι. Ούτε αεροπόροι. Ήταν ανθρώπινα πειραματόζωα. Ήταν παραμορφωμένα, αλλά είχαν τα ίδια ασυνήθιστα χαρακτηριστικά. Μεγάλο κεφάλι και ασυνήθιστα μεγάλα μάτια" έγραψε.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε μια πρώτη έκθεση για το συμβάν το 1994. Υποστήριξε ότι τα συντρίμμια ήταν από μπαλόνι μυστικού κυβερνητικού προγράμματος με την ονομασία "Project Mogul". Το "MOGUL" ήταν διαβαθμισμένο σχέδιο για τον προσδιορισμό της κατάστασης των σοβιετικών πυρηνικών όπλων που χρησιμοποιούσε μικρόφωνα για την ανίχνευση ηχητικών κυμάτων από μεγάλες αποστάσεις. Σε δεύτερη έκθεση του 1997, κατέληξαν στο συμπέραναν ότι οι "εξωγήινοι" που αναφέρθηκαν ήταν πιθανότατα ανθρωπόμορφα ανδρείκελα που μετέφεραν τα μπαλόνια.

telegraph.co.uk