#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2012 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H επιστροφή της φεουδαρχίας…Πριν από πέντε  περίπου χρόνια, κάποιες τραπεζικές καταρρεύσεις, πτωχεύσεις και η αύξηση της ανεργίας, οδήγησαν σε μια γενικότερη παγκόσμια οικονομική κρίση που σήμερα πλήττει ανεπανόρθωτα τις τρεις παραδοσιακές οικονομικές ατμομηχανές του πλανήτη: Τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, και την Ιαπωνία.

Μπορεί οι κύκλοι άνθησης – πτώσης να είναι συνηθισμένοι στην οικονομία, αλλά ανέκαθεν συνέβαιναν σε διαφορετικές εποχές. Όταν η Γερμανία υπέφερε στη δεκαετία του 1920, η Αμερική άνθιζε. Και όταν η Ιαπωνία έχανε μια ολόκληρη δεκαετία (1990ς), η οικονομία της Δύσης κυριαρχούσε.

Σήμερα, όλα τα βιομηχανικά κράτη αντιμετωπίζουν μια τεράστια οικονομική απειλή. Η μεσαία τάξη έχει χάσει την αγοραστική της δύναμη και ως εκ τούτου η ανάπτυξη χωλαίνει. Αν οι παρούσες τάσεις δεν αναστραφούν, το 2012 θα σηματοδοτήσει την οριστική κατάρρευση της μεσαίας τάξης και θα είναι η χρονιά κατά την οποίαν θα διακοπεί οριστικά ο οικονομικός εκσυγχρονισμός.

Η ανοδικά κινούμενη μεσαία τάξη είναι ένα σχετικά καινούργιο φαινόμενο. Σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, οι πλούσιοι παρέμεναν πλούσιοι και όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαν καμιά ευκαιρία.

Τα τελευταία 60 χρόνια, η αμερικανική κατανάλωση οδήγησε σε μια νέα εποχή ευκαιριών, συμπαρασύροντας την Ευρώπη και την Ιαπωνία.  Η νέα μεσαία τάξη που προέκυψε, αγόρασε σπίτια, αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές, ενισχύοντας αγοραστικά την όποια τεχνολογική καινοτομία προέκυπτε, από τον ηλεκτρισμό και την τηλεφωνία, ως την ιατρική τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Χωρίς αυτού του είδους την αγοραστική δύναμη, οι επενδύσεις στην καινοτομία παύουν να είναι ελκυστικές. Δεν υπάρχει κίνητρο για επένδυση, αν το νέο προϊόν που θα προκύψει, δεν μπορεί να αγοραστεί. Ήδη παρατηρείται μια τέτοια μετατόπιση. Εταιρίες όπως είναι η “Proctor and Gamble” διαφοροποιούν τα προϊόντα τους για να προσελκύσουν τους νέους και πιο σφιχτούς καταναλωτές, την ώρα που βλέπουν την μεσαία τάξη να συρρικνώνεται. Έχουν παρουσιάσει, για παράδειγμα, στο εμπόριο νέα φτηνά απορρυπαντικά και ξυραφάκια, ενώ το διάσημο προϊόν Tide θεωρείται πλέον τόσο ακριβό, που στην Αμερική σπείρες το κλέβουν με σκοπό την μεταπώλησή του στην μαύρη αγορά, ή την ανταλλαγή του με ναρκωτικά!

Αυτή η οικονομική παρακμή της Δύσης δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από την ανάπτυξη της Κίνας, της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Ρωσίας. Οι οικονομίες αυτές έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά χρόνια ελλιπούς και χαλαρού σχεδιασμού και υπερβολικών κρατικών παρεμβάσεων σε όλους τους παραγωγικούς και μη τομείς. Η μεσαία τάξη τους παραμένει αδύναμη.

Ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για έναν νέο ασιατικό αιώνα, χρησιμοποιούν στοιχεία ανάπτυξης που δεν είναι βιώσιμα και που ήδη χαρακτηρίζονται από στασιμότητα. Η Κίνα προσάρμοσε προς τα κάτω τους αναπτυξιακούς της στόχους, ενώ η Ινδία παλεύει για να κρατηθεί ζωντανή.

Υπάρχει σε εξέλιξη μια μετατόπιση, που ενέχει κινδύνους, αλλά και που είναι απαραίτητη για τα αναπτυσσόμενα κράτη που τόσο καιρό χρειάζονταν την Δύση για την ζήτηση των προϊόντων τους. Ο Κινέζος πρόεδρος Hu Jintao τον περασμένο μήνα τόνισε την ανάγκη ανακατεύθυνσης της οικονομίας της χώρας του προς την εσωτερική κατανάλωση.

Η Παγκόσμια Τράπεζα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αν όπως λέει, η κινεζική κυβέρνηση δεν αλλάξει την πολιτική της σε σχέση με την οικονομία. Πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν πως η ώρα έφτασε. Η ανάπτυξη που οφείλεται στην επένδυση επί των υποδομών, δεν έχει βοηθήσει τους βασικούς δημιουργούς εργασίας, τις μικρές επιχειρήσεις, ούτε συντέλεσε στη παροχή κοινωνικής φροντίδας, δημόσιας υγείας κλπ.

Ακόμη και οι θριαμβευτής των εκλογών Vladimir Putin μιλάει πλέον για αλλαγή στην πορεία ανάπτυξης της Ρωσίας, από τις κρατικές επιχειρήσεις, σε μια πιο ελεύθερη αγορά.

Η Βιρμανία, μετά από πολλά χρόνια δικτατορίας, απελευθερώνει την κρατική της οικονομία. Ήδη έχει γεμίσει από επιχειρηματίες πρόθυμους να μπουν σε αυτό το παρθένο έδαφος. Ο κρατικός καπιταλισμός ξεθωριάζει.

Δυστυχώς όμως, αυτή η ανακατεύθυνση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι σαν να ζητάμε από ένα υπερωκεάνιο να μπορεί να στρίψει απότομα.

Ο μεγάλος πλούτος της Ρωσίας έχει καταλήξει στις τσέπες μιας ισχυρής ολιγαρχίας. Στη Κίνα, τα εισοδηματικά χάσματα είναι πελώρια και αναμένονται κοινωνικές εκρήξεις.

Οι επιχειρήσεις της Ινδίας εμποδίζονται από την κρατική παρέμβαση, τις συχνές διακοπές ρεύματος και την διαφθορά.

Ακόμη και η ραγδαία ανάπτυξη της Βραζιλίας κινδυνεύει, αφού βασίζεται κυρίως στους φυσικούς της πόρους.

Σε τελική ανάλυση, ο μεγάλος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης παραμένει η καταναλωτική δύναμη, δηλαδή ο καταναλωτής. Τόσο τα αναπτυσσόμενα, όσο και τα αναπτυγμένα κράτη, θα πρέπει να στραφούν στα βασικά: Παιδεία, κεφαλαιοποίηση, ισονομία, και εργασιακή κινητικότητα.  Χωρίς αυτά δεν υπάρχει ανάπτυξη, η ανισότητα γιγαντώνεται και αυξάνεται η πολιτική αστάθεια.

Αν δεν υπάρξουν τέτοιου είδους αλλαγές, το μέλλον του πλανήτη θα μοιάζει πολύ με το παρελθόν του. Την φεουδαρχία δηλαδή, η οποία και θα επιστρέψει.

Η μεγάλη χρυσή εποχή των ευκαιριών που χαρακτήρισε τον 20ο αιώνα, μπορεί να διαρκέσει και στον νέο αιώνα, αν οι χώρες στραφούν προς την μεσαία τάξη και όχι όπως παλιά προς την καταστροφική οικονομική κορυφή.

the-diplomat.com

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 15/04/2012 20:20:29

  Σε αυτό αναφέρεστε ;
  ΟΜΗΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ELDORADO) ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=p4Nqm6fVwTc

 2. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 16/04/2012 17:00:48

  Σε ποιόν ανήκει η Γή; Ποιός είναι το αφεντικό της παγκόσμιας Οικονομιας;
  Ας μάθουν τα πρόβατα της κυρίας Παπαρήγα σε ποιόν ανήκει το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο συνεχώς αναφέρει, χωρίς όμως να το κατονομάζει (συμφέρει να το πείς, κυρία Παπαρήγα; Θα χάσεις αμέσως τις παροχές και την υποστήριξη που σου παρέχει πλουσιοπάροχα)

  Μας έχει όλους δεμένους
  Μεγεθύνατε
  του Εμμανουήλ Σαρίδη*

  Κατα την κυρία Παπαρήγα του ΚΚΕ τα πράγματα είναι απλά. Κυρίαρχος της οικονομίας είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Ποιό όμως; Τσιμουδια, αυτό φτάνει για τα συντρόφια, που πολλά, που καλοπροαίρετα, κουβαλάνε κατα τις συχνές-πυκνές διαδηλώσεις τις κόκκινες σημαίες του κόμματος και άλλοι, οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ, που σπάζουν τα κοντάρια τους ...στα κεφάλια αστυνομικών, το εννούν σαν ένα μεγάλο κεφάλαιο που βρίσκεται στην Ελλάδα.

  Και αν πάλι ρωτούσαμε την κυρία Παπαρήγα ποιός είναι ο κυρίαρχος της παγκόσμιας οικονομίας, πάλι τα ίδια θα μας έλεγε: Το μεγάλο κεφάλαιο.

  Αυτό το μεγάλο κεφάλαιο έχει όμως ένα όνομα. Αποτελείται απο εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αν τις θεωρούσαμε προς στιγμήν σαν νήματα και τα ενώναμε μεταξύ τους, θα αποτελούσαν ένα χοντρο σκοινί, μια τριχιά, που θα έφερε το όνομα Rothschild!

  Το να βρεί όμως κάποιος τις μεγάλες επιχειρήσεις αυτουνού του Ηγεμόνα, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Είναι σαν να γυρεύεις ψύλλους στα άχυρα. Μια παροιμία, που την λέμε όταν βλέπουμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί το ζητούμενο. Που στην προκειμένη περίπτωση είναι όμως σχετικά απλό. Όποιος ψάχνει, βρίσκει.

  Και αυτό το έψαξε ένας αναγνώστης της ιστοσελίδας Lupo Cattivo και βρήκε, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του κόσμου. Διαβάστε λοιπόν τι βρήκε.

  Τα "νήματα της οικονομίας" ξεσκεπάσθηκαν πρώτα σ' ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα http:/www.theintelligence.de. Ένας αναγνώστης του Lupo Cattivo το πήρε στα χέρια του και ...ώ του θαύματος, με τη βοήθεια του Google διαπίστωσε, ότι τα μεμονομένα νήματα καταλήγουν σ' ένα χοντρο σχοινί, την τριχιά, που λέγαμε παραπάνω. Το ότι αυτή η τριχιά φέρει το όνομα Rothschild είναι βέβαια γνωστό, ποτέ όμως δεν παρουσιάστηκε με μια τέτοια μορφη, μια τέτοια καθαρότητα.

  Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Το εν λόγω άρθρο το έγραψε ο Konrad Hausner στις 20.10.2011 και έχει τον τίτλο "147 Unternehmen herrschen über die Weltwirtschaft" ("147 εταιρείες κυριαρχούν την παγκόσμια οικονομία"). Η Deutsche Bank (η Γερμανική Τράπεζα) βρίσκεται στην 12η θέση!

  Όποιος προσπαθεί να μάθει σε ποιόν ανήκει μια επιχείρηση, βρίσκεται όμως μπροστά σε ανυπέρβλητα εμπόδια, γιατί αντι για ιδιοκτήτη, θα βρεί μια σειρά απο ατέλειωτες διακλαδώσεις, Holdings, επαναλαμβανόμενα ονόματα με διαφορετικά είδη επιχειρήσεων, διασταυρούμενες συνδέσεις, μετοχές σε ελεύθερη διασπορά - εν ολίγοις, η έρευνα βαλτώνει. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα 37 εκατομμυρίων επενδυτών και επιχειρήσεων, μια μικρή ομάδα Ελβετών αναλυτών κατάφερε να ρίξει περισσότερο φως σ' αυτή την διαρθρωτική ζούγκλα.

  Εδώ και πολύ καιρό οι ασκούντες κριτική στο επικρατούν σύστημα, υποθέτουν, ότι τα νήματα της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος θα πρέπει να καταλήγουν κάπου. Όμως οι διεθνείς διασυνδέσεις κάνουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των πολυεθνικών εταιρειών
  τόσο συγκεχυμένο και δυσδιάκριτο, ώστε η κάθε προσπάθεια για να λυθεί μοιάζει με έναν "γόρδιο δεσμό".

  "Η πραγματικότητα είναι πολύπλοκη. Πρέπει να απαλλαγούμε από όλα τα δόγματα, ανεξάρτητα από το αν είναι θεωρίες συνομωσίας ή οι ελεύθερες αγορές. Η ανάλυσή μας βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά", δήλωσε ο Dr. James Glattfelder απο την Eidgenössische Technische Hochschule (το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο) στη Ζυρίχη σχετικά με την παρούσα μελέτη.

  Αξιολογήθηκαν 37 εκατομμύρια μεμονομένα στοιχεία από διεθνείς εταιρείες και επενδυτές του έτους 2007. Διαπιστώθηκαν 43.060 πολυεθνικές εταιρίες. Το επόμενο βήμα ήταν η ανάλυση των μεταξύ τους διασυνδέσεων. Απο τις λεγόμενες Holdings και άλλες δικτυώσεις προέκυψε, ότι καθε μία από αυτές τις εταιρείες συμμετέχει κατα μέσον όρο σε 20 άλλες. Αυτό έδειξε με τη σειρά του, ότι υπάρχουν μόνο 1.318 επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα αυτων των πολυσύνθετων ιδιοκτησιών.

  Μ' αυτό όμως η ανάλυση δεν είχε τελειώσει. Ακόμη και μέσα σ' αυτό τον "σκληρό πυρήνα" διαπιστώθηκε μια δομή διασταυρούμενων δεσμών. Και στο κέντρο της δεν υπήρχαν πάνω από 147 εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τράπεζες, που ελέγχουν σε τελική ανάλυση το 40 τοις εκατό του συνόλου της παγκόσμιας οικονομίας.

  Στην κορυφή τους βρίσκεται η Barclays PLC με έδρα το Λονδίνο, ακολουθούμενη απο την Capital Group Companies Inc. και την FMR Corporations. Στην κορυφή βρίσκονται επίσης η γερμανική Deutsche Bank, η UBS, η Goldman Sachs, η JP Morgan Chase και η Merrill Lynch & Co. Η μελέτη αυτή θα δημοσιευθεί στο διάσημο επιστημονικό περιοδικό «Public Library of Science" (PLoS ONE). Οι ήδη διαθέσιμες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ισυρότατων εταιριών που θα αναφερθούν παρακάτω, δημοσιοποιήθηκαν στις 19. Οκτωβρίου 2011 απο το NewScientist.

  Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με εξαίρεση το Mail-Online, δεν έκαναν μέχρι τώρα τον κόπο να αφιερώσει ούτε ένα άρθρο για τα δεδομένα αυτά.

  Ο Dan Braha, καθηγητής της Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, δήλωσε, ότι αυτή η συγκέντρωση κεφαλαίου είναι απολύτως φυσιολογική. Όπως είπε, οι πολυεθνικές εταιρείες αποκτούν μερίδια εταιριών για οικονομικούς λόγους και όχι με σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία. Πιστεύει όμως, ότι αυτές οι 147 υπέρ-εταιρείες βρίσκονται μεν σε ανταγωνισμό μεταξύ τους, αλλά συνενώνονται, όταν πρόκειται να διεκδικήσουν κοινά συμφέροντα. Σε περίπτωση που η διεθνής πολιτική θα ζητούσε μια αλλάγή της δομής αυτού του δεσπόζοντος δικτύου, μπορούμε να υποθέσουμε, ότι αυτό θα το θεωρούσε σαν μια επίθεση εναντίον των κοινών συμφερόντων του.

  Οι 50 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου:

  1. Barclays plc – Marcus A.P. Agius – η σύζυγος του οποίου είναι η κόρη του Edmund de Rothschild
  2. Capital Group Companies Inc – Steven M. Rothschild Return to Capital Research Group, Inc … He is Director of three companies, the College of St. Benedict and
  3. FMR Corporation – Rothschild Bank AG
  4. AXA – M&A: Rothschild GmbH
  5. State Street Corporation – Edmond de Rothschild
  6. JP Morgan Chase & Co – συνδεδεμένη με τον Rothschild – μέσω FED
  7. Legal & General Group plc – JP Morgan Europe Ltd, N M Rothschild
  8. Vanguard Group Inc – ROTHSCHILD ASSET MANAGEMENT INC
  9. UBS AG – Rothschild
  10. Merrill Lynch & Co Inc – συνδεδεμένος με τον Rothschild
  11. Wellington Management Co LLP – Rothschild Asset Management, Inc.
  12. Deutsche Bank AG – ιστορικά συνδεδεμένη με την Mayer Carl και Wilhelm Carl v. Rothschild, υπερχρεωμένη στους Rothschild
  13. Franklin Resources Inc – Rothschild Fund Management
  14. Credit Suisse Group – Ο μακροχρόνιος διευθυντής του Private Banking της Credit Suisse έγινε δεκτός στην διοίκηση της Genfer Edmond de Rothschild Holding
  15. Walton Enterprises LLC – Ο John Walton έχει μακροχρόνιες στενές σχέσεις με τους Rothschild
  16. Bank of New York Mellon Corp – Στενές σχέσεις με Rothschild
  17. Natixis – N M Rothschild & Sons • Oppenheimer
  18. Goldman Sachs Group Inc – ιστορικά δεμένη με Rothschild – FED
  19. T Rowe Price Group Inc – Citigroup Inc., Wells Fargo & Co., J.P. Morgan Chase & Co., and Morgan Stanley. Merrill Lynch & Co. and T. Rowe Price … Rothschild Group (LCF Rothschild …
  20. Legg Mason Inc – from Rothschild Asset Mangement Ltd
  21. Morgan Stanley – Η Federal Reserve Bank FED είναι ιδιωτικής ιδιοκτησίας του Rockefeller (Chase Manhattan Bank), Morgan Stanley, Rothschild, Goldmann Sachs κ.λπ
  22. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc – Banque Privée Edmond de Rothschild
  23. Northern Trust Corporation – NM Rothschild Northern Trust Novartis
  24. Société Générale – Société Générale (SocGen) απευθύνθηκε στους Merrill Lynch και Rothschild, για να αναπτύξει ένα σχέδιο αμύνης
  25. Bank of America Corporation – They join Bank of America from N M Rothschild & Sons Limited
  26. Lloyds TSB Group plc – N M Rothschild & Sons
  27. Invesco plc – British investment bank, whose investment division subsequently became INVESCO Plc amd … In addition he sat on the Asia Strategy Committee and was Chairman of Rothschild Japan KK
  28. Allianz SE 29. TIAA – Allianz SE 29. TIAA 30. Old Mutual Public Limited Company 31. Aviva plc 32. … All controlled by Rothschild Fronts
  30. Old Mutual Public Limited Company – Group Limited, Nedbank Limited and Old Mutual Life Assurance Company … He joined Rothschild in 1977
  31. Aviva plc – Aviva plc, the savings, investments and insurance group, announces today that Alain … that he was director of capital markets at La Compagnie Financiere Edmond de Rothschild
  32. Schroders plc – fund manager in 1998 and managed retail funds at HSBC Asset Management and Rothschild … Authorised and regulated by the Financial Services Authority © Copyright 2010 Schroders plc.
  33. Dodge & Cox – Rothschild Investments : SNC Capital Management Stifel Financial … Dodge & Cox Invstmnt. Mgrs East West Securities Freemont Group J.P. Morgan Chase & Co
  34. Lehman Brothers Holdings Inc* – ώσπου να ρίξει φαλιμέντο ανήκε στους Rothschild, αλλά η – Jack Klues Return to Lehman Brothers Holdings Inc … La Compagnie Financière Edmond de Rothschild Banque
  35. Sun Life Financial Inc – Fidelity Investments, Sr. Operations Manager at Sun Life Financial … Human Resources at Hometown Forecast Services, Inc. … Partner at Fox Rothschild
  36. Standard Life plc – Legal & General Group; Prudential PLC; Standard Life. Key Dates: 1977: Lord Jacob Rothschild forms an entity to control financial services and investment companies.
  37. CNCE – BNP Paribas: Société Générale: Axa: Crédit Foncier: CNCE: Edmond de Rothschild Asset Management
  38. Nomura Holdings Inc – Press Release Tokyo, 15 February 2005 Nomura and Rothschild Form M&A Alliance Nomura Securities Co., Ltd., a wholly-owned subsidiary of Nomura Holdings, Inc
  39. The Depository Trust Company – Rothschild Bank of London Rothschild Bank of Berlin Warburg Bank of Hamburg … OrgName: The Depository Trust Company OrgID: THEDEP Address: 55 Water Street, 19th Floor New York
  40. Massachusetts Mutual Life Insurance – Rothschild Bank of London Rothschild Bank of Berlin Warburg Bank of Hamburg … OrgName: The Depository Trust Company OrgID: THEDEP Address: 55 Water Street, 19th Floor New York
  41. ING Groep NV – ING Group still operates ING Bank of Canada, also known as … Moelis & Company • N M Rothschild & Sons • Oppenheimer … ABN Amro Bank NV • De Nederlandsche Bank • ING Bank NV
  42. Brandes Investment Partners LP – dissolution of Atticus Capital in 2009, Rothschild became co-chairman of the hedge fund Attara Capital LP, the successor investment … retailer and owner of the Kookai clothing Brandes Investment Partners LP
  43. Unicredito Italiano SPA – όλες οι ενδείξεις δείχνουν Rothschild
  44. Deposit Insurance Corporation of Japan – The Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) is an independent agency … Japan-United States Friendship Commission; Joint … Rothschild North America, Inc.; Rothschild, Inc
  45. Vereniging Aegon – €3.5 billion secondary offering ABN Amro Rothschild LLC, AEGON NV, Morgan Stanley & Co Inc, Vereniging AEGON. Vereniging Aegon, Aegon NV’s (Aegon) largest shareholder, has disposed
  46. BNP Paribas – BNP Paribas is a European banking and financial group specialized in corporate, private … Η καρριέρα του διευθυντή ξεκίνησε στην Deutschen Bank μέχρι που το 2000 πήγε στον Rothschild
  47. Affiliated Managers Group Inc – Petroleum Exporting Countries (OPEC) investment managers … complete without some mention of the missions of Rothschild Capital Group and its more than 3,500 world-wide affiliated
  48. Resona Holdings Inc – Simon Rothschild
  49. Capital Group International Inc – James Rothschild. Prior to joining Monument Capital Group, Mr. Rothschild was an investment professional with … focused role, being responsible for identifying international partners
  50. China Petrochemical Group Company – Resona Holdings Inc 49. Capital Group International Inc 50. China Petrochemical Group Company … All controlled by Rothschild

  *Με υλικά απο άρθρο της Maria Lourdes στο http://lupocattivoblog.wordpress.com και δημοσίευμα στο http://www.theintelligence.de/index.php/wirtschaft/finanzen/3424-147-unternehmen-herrschen-ueber-die-weltwirtschaft.html

  http://www.promitheasblog.com/2011/11/blog-post_7094.html

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ Ιαπετός 16/04/2012 21:24:47

   Η δήλωση του καθηγητή Dan Braha με καλύπτει εντελώς. Πλήρως αντικειμενική και ρεαλιστική τοποθέτηση. Αν αυτή η εταιροκρατία νιώσει ότι απειλείται μόνο τότε το "κεφάλαιο" θα αποκτήσει ενιαία συνείδηση.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/04/2012 17:49:27

  Μα φεουδαρχικά οικοσυστήματα κατέρρευσαν...
  Εχουμε οδηγηθεί πλέον σε έναν καθεστώς που κολοσσοί καθορίζουν και χαράσσουν όχι μόνο πολιτικές αλλά και δημιουργούν κράτη ....όπως στα τέλη του 19ου αιώνα.
  Το χρήμα να είναι νούμερα σε οθόνες και οι κυβερνήσεις ευλαβικά να υπακούν τα κελεύσματα μιας δράκας οίκων αξιολόγησης.
  Τη Φεουδαρχία τη διαδέχτηκαν Κράτη ...αυτό πρέπει και εδώ να κάνουμε να οικοδομήσουμε ένα Κράτος με δομές λειτουργίες και αξίες. Ενας αναστοχασμός χρειάζεται για το που θέλουμε να πάμε χωρίς εκπτώσεις και ευκαιριακούς ακροβατισμούς..
  Αν η πολιτική δεν περάσει πάλι στα χέρια των πολιτών και όχι στις τσέπες των πολιτικών κάποιοι θα ξανά ανακαλύπτουν τον τροχό...

  ΥΓ

  Οσο για τον τόπο μας μετά τη δολοφονία του ... Καποδίστρια ποτέ δεν ξεφύγαμε ουσιαστικά από τη Φεουδαρχία , απλά οι φεουδάρχες παρουσιάζουν κινητικότητα στους οικονομικούς τομείς που δραστηριοποιούνται....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.