28/10/2009 21:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Domain names με μη λατινικούς χαρακτήρεςΜια μεγάλη αλλαγή επέρχεται στο διαδίκτυο, και έχει να κάνει με τη γλώσσα. Τα domains του διαδικτύου θα είναι πλέον διαθέσιμα στα αλφάβητα της κινεζικής, αραβικής, εβραϊκής, ελληνικής αλλά και άλλων μη λατινικών γλωσσών.  Η πρόταση θα γίνει μάλλον αποδεκτή μέσα στη τρέχουσα εβδομάδα, οπότε η εφαρμογή Internationalized Domain Names, προβλέπεται να ξεκινήσει μέσα στο 2010. Μέχρι στιγμής, τόσο η Κίνα όσο και η Ταϊλάνδη, προσφέρουν υποστήριξη για domains στη κινεζική γλώσσα.

Από τους 1.6 δισ. σημερινούς χρήστες του διαδικτύου, οι περισσότεροι από τους μισούς χρησιμοποιούν γλώσσες με μη λατινικό αλφάβητο, λέει ο πρόεδρος του ICANN, που είναι υπεύθυνο για τη διεθνή ονομασία των domains.  Και συνεχίζει: «Η αλλαγή αυτή είναι απαραίτητη, όχι μόνο για τους μισούς σημερινούς χρήστες του διαδικτύου, αλλά και για τους περισσότερους από τους μισούς που προβλέπονται μελλοντικά, καθώς το διαδίκτυο συνεχώς αναπτύσσεται».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.