Αντιδράσεις στη Γαλλία για την "Στοπ Κόβιντ19"
23/05/2020 14:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιδράσεις στη Γαλλία για την "Στοπ Κόβιντ19"

Η εφαρμογή λέγεται "Στοπ Κόβιντ19", αποσκοπεί στην ιχνηλάτηση του κορωνοϊού και θα την παρουσιάσει στη Βουλή την Τετάρτη ο νέος αρμόδιος υπουργός Σεντρίκ Ο. Θα σεβαστεί την προστασία της ιδιωτικότητας;

Η ιδέα της εφαρμογής αυτής, που για πολλούς συνδέεται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, υπήρξε ο βασικός λόγος διάσπασης της πλειοψηφίας με τους 17 αποστάτες που την περασμένη Δεύτερα δημιούργησαν την 9η κοινοβουλευτική ομάδα στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, στερώντας τον Μακρόν από την απόλυτη πλειοψηφία.

Για να πείσει ο Σεντρίκ Ο, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια εφαρμογή 100% γαλλικής έμπνευσης, με καμία απολύτως πιθανότητα σχέσης ή σύγκρουσης με τους διεθνείς γίγαντες Google, Facebook, Amazon, Microsoft και Apple.

Η συμμετοχή στη "Στοπ Κόβιντ19" για την παρακολούθηση της διάδοσης του ιού μέσω των τηλεφωνικών επαφών θα είναι "ανώνυμη, εθελοντική και προσωρινή", υπογράμμισε ο υπουργός στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τα πνεύματα.

Με δεύτερη δήλωση του όμως πρόσθεσε:

"Ο καθένας μπορεί να αρνηθεί για φιλοσοφικούς λόγους, αυτό όμως σημαίνει ότι αποδέχεται το ρίσκο για επιπρόσθετους νεκρούς". Η φράση εξαγρίωσε τους αποστάτες: "Είναι το κατεξοχήν αυταρχικό επιχείρημα, με το οποίο επιρρίπτει στους αντιπάλους ανευθυνότητα", δηλώνουν.

Η μάχη θα δοθεί στη Βουλή.

Πηγή: Deutsche Welle