#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2012 22:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Στρατιωτικό κατασκεύασμα" ο τυφώνας Σάντι;Θεωρίες συνωμοσίας, και στατιστικές για τα πάντα: Οι δύο από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των Αμερικανών. Και τις δύο δε, τις έχουν αναγάγει σε επιστήμη, οπότε καμία έκπληξη , που την ώρα που δεν έχει “κατακαθίσει η σκόνη” από τον τυφώνα Σάντι, ο οποίος διέλυσε κυριολεκτικά τις ανατολικές ακτές της αμερικανικής ηπείρου, ήδη, η βασική συνωμοσιολογική άποψη ότι όλα είναι κατασκευασμένα, από κάποια κέντρα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, -ιδίως στο Διαδίκτυο-.

«Ο Σάντι είναι μια ακόμη απόδειξη της γεωμηχανικής χειραγώγησης των φυσικών φαινομένων». Αυτό υποστηρίζει ένας βραβευμένος μετεωρολόγος ο Σκοτ Στίβενς, οποίος τονίζει πως η στρατιωτική τεχνολογία μπορεί πλέον και να παράγει αλλά και να κατευθύνει τυφώνες, όπως τον Σάντι, χάρη στη γεωμηχανική.

«Αυτό που ζήσαμε  είναι μια εφικτή μηχανική» δήλωσε ο μετεωρολόγος, προβλέποντας και την πορεία που θα έκανε ο τυφώνας μέχρι να διαλύσει το Νιου Τζέρσι. Η επαλήθευση της πρόβλεψης του, ήταν απλώς η αρχή για να φουντώσει η ούτως ή άλλως αληθοφανής θεωρία του.

Ο μετεωρολόγος πιστεύει ακράδαντα πως ο Σάντι δημιουργήθηκε  για να τονωθεί ο ο κατασκευαστικός τομέας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. «Όλα έχουν να κάνουν με τις επισκευές και την ανοικοδόμηση. Με επενδύσεις μετά την καταστροφή», δήλωσε.

Το Κογκρέσο πριν περάσει μια μέρα, από το πέρασμα του τυφώνα πρόλαβε και  ανακοίνωσε τα κονδύλια για τις καταστροφές και η θεωρία του μετεωρολόγου «επιβεβαιώθηκε» με πανηγυρικό τρόπο. «Χρησιμοποιούν τα καιρικά φαινόμενα ως όπλα για να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύεται η παγκόσμια κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση στην οποία πληρώνουμε τους ρύπους μας», κατέληξε ο μετεωρολόγος ενώ παράλληλα, αποκάλυψε πως αυτά τα μετεωρολογικά όπλα χρησιμοποιούνται από τη δεκαετία του '60, με σκοπό την αναδιανομή του πλούτου κατά το δοκούν.

Και η συζήτηση μόλις άρχισε…

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 01/11/2012 22:11:29

  Χα, χα, χα!
  Ωραίο.

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 02/11/2012 02:06:08

  H μισή από τη γενική ιδέα που διέπει τις απόψεις του μετεωρολόγου είναι σωστή. Ότι δηλαδή, οι τεχνητές φυσικές καταστροφές εξυπηρετούν προσχεδιασμένες πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης, κατά το δοκούν. Παράδειγμα για την Ελλάδα, είναι οι πυρκαγιές και οι στοχευμένοι εμπρησμοί δασικών εκτάσεων, με σκοπό την οικοπεδοποίηση και συνεπακόλουθες οικονομικές δραστηριότητες. Άρα, αυτό που λέει είναι λογικό και μάλιστα δοκιμασμένο.

  Η άλλη μισή θεωρία του, το ότι δηλαδή οι τυφώνες τύπου Σαντυ είναι δυνατό να παράγονται εκ του μηδενός, μοιάζει πιο δύσκολα πιστευτή. Παρόλο που ξέρουμε και επίσημα, ότι υπάρχει τεχνογνωσία για μικρού (;) βαθμού παρέμβαση σε καιρικά φαινόμενα που δημιουργεί η φύση και είναι σε εξέλιξη.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ roadrunner 02/11/2012 12:12:49

   Το πανάρχαιο τρελό όνειρο υπεροπτών ανθρώπων: Φαντασιώνονται ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει Θεός, να δαμάσει την Φύση.
   Το ποσό που περιέχει ένας τυφώνας είναι τεράστιο. Η "Κατρίνα" περιείχε περίπου 20 εκατομμύρια μεγαβάτ.
   Είναι αδύνατο να "καθοδηγήσεις" ένα τέτοιο ενεργειακό μέγεθος με ανθρώπινα μέσα. Οι τεχνικο-επιστημονικές ουτοπίες είναι φαντασιώσεις

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Ο Θείος 02/11/2012 12:16:16

    Να το καθοδηγήσεις, ναι, να το δημιουργήσεις όμως;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Γιώργος 02/11/2012 12:19:29

     Χα χα, μάζεψε πρώτα τόση ενέργεια.
     Μετά την καθοδηγείς - κάποιος τρόπος θα βρεθεί...
     Με γκλίτσα ίσως, ή με φακό λέιζερ...

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Ο Θείος 02/11/2012 14:11:54

    Θείε, τα μη-ακραία καιρικά φαινόμενα, σίγουρα, ελέγχονται μέσω της τεχνολογίας. Πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι υλοποιούν προγράμματα για την τεχνητή πρόκληση βροχής ( Ρωσία, Κύπρος, Κίνα).
    "Τροποποίηση καιρού" λέγεται ο σχετικός κλάδος της Μετεωρολογίας. Πάνω από μια δεκαετία τώρα, και ο ΕΛΓΑ υλοποιεί τέτοιες δράσεις (http://www.elga.gr/index.php?option=com_content&view=article&
    id=114:2010-06-15-06-44-04&catid=66:keme&Itemid=130).
    Αυτό που δεν ξέρουμε (και δεν πρόκειται να το μάθουμε, παρά μόνο με διαφορά φάσης μιας δεκαπενταετίας), είναι
    μέχρι ποιου σημείου φτάνει ο έλεγχος των καιρικών φαινομένων.Και αν, πέρα από τα συνήθη, επιδέχονται αυτή τη στιγμή τροποποιήσεις και τα ακραία φαινόμενα.
    Το ποσό πολύ έχει προχωρήσει αυτός ο κλάδος της μετεωρολογίας (ενδεχομένως σε επίπεδο ΝΑΣΑ), θα αποκαλυφθεί (αν αποκαλυφθεί) μετά από χρόνια, όπως συνέβαινε πάντοτε, με όλες τις τεχνολογίες αιχμής.
    Πιστεύω στην δύναμη του ανθρώπου , ότι ίσως "μπορεί να κινήσει γη και ουρανό". και δεν αποκλείω τίποτε κατηγορηματικά.

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Ο Θείος 07/11/2012 14:04:25

    Τα ίδια είχαν πει και για τον "Κατρίνα", αλλά και τον σεισμό στην Ινδονησία το 2004 και το τσουνάμι που επακολούθησε.

    Της μοδός είναι αυτά :-)

   • Aggelos avatar
    Aggelos @ Ο Θείος 07/11/2012 14:11:31

    ισως να ειναι αδυνατο να το 'καθοδηγησεις' μα μπορεις πολυ ευκολα να δημιουργησεις τις συνθηκες που θα το φερουν εκει που θελεις...τι εννοω;

    "Η «σπορά των σύννεφων» (cloud seeding) με ιωδιούχο άργυρο, αλατούχες υγροσκοπικές ουσίες και ξηρό πάγο ανακαλύφθηκε από τον Αμερικανό Μπέρναρντ Βόνεγκατ το 1946. Δεν χρησιμοποιείται μόνο για την καταπολέμηση του χαλαζιού, αλλά και για την αύξηση της βροχής και του χιονιού.

    Από τις ΗΠΑ ώς την Κίνα

    Αρκετοί επιστήμονες αναζητούν ακόμη την αποτελεσματικότητα της μεθόδου.

    Οπως αναφέρει το Πανεπιστημιακό Ιδρυμα για την Ατμοσφαιρική Ερευνα (όπου συμμετέχουν 70 πανεπιστήμια) «παρ' όλο που οι αρχές της μεθόδου έχουν καθιερωθεί, είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι παράγει συγκεκριμένο αποτέλεσμα, επειδή είναι εξίσου δύσκολο να μάθεις τι θα συνέβαινε χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Μεγάλα ερευνητικά προγράμματα που έγιναν στις ΗΠΑ το διάστημα μεταξύ 1950 και 1970 απέτυχαν να επιβεβαιώσουν ότι η σπορά καταπολεμάει το χαλάζι».

    Αυτή την εποχή το πιο σημαντικό ερευνητικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Γουαϊόμινγκ με κόστος 6,5 εκατ. ευρώ. Ξεκίνησε το 2005 και πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι θα ξεκαθαρίσει μια και καλή το ζήτημα. Εκτός των άλλων, οι ερευνητές θέλουν να διαπιστώσουν αν η μέθοδος μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των αποθεμάτων νερού της αμερικανικής πολιτείας.

    Στην Κίνα, πάλι, οι κυβερνώντες είναι σίγουροι για την επιτυχία του προγράμματος τροποποίησης καιρού με σπορά ιωδιούχου αργύρου με επίγεια και εναέρια μέσα (ρουκέτες και γεννήτριες εδάφους). Το πρόγραμμα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και το ετήσιο κόστος ξεπερνάει τα 55 εκατ. ευρώ. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι παράγονται 250 εκατομμύρια τόνοι τεχνητής βροχής το χρόνο. Αφήστε που απασχολεί 32.000 ανθρώπων!!!"

    ...ελπιζω να σε καλυψα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ roadrunner 02/11/2012 12:17:40

   Προφανώς αυτό που τους ενοχλεί είναι που πληρώνουν τους ρύπους.
   Θέλουν να παράγουν ρύπους χωρίς να τους πληρώνουν.
   Τζαμπατζήδες Αμερικανοί, κάτι σαν Έλληνες αστοί.

   • ΒΑΣΟΣ avatar
    ΒΑΣΟΣ @ Ο Θείος 02/11/2012 13:13:54

    Θείος δεν το περίμενα αυτό απο εσένα!
    Η φορόλογηση των ρύπων αποτελεί άλλη μια στρέβλωση στην ελεύθερη οικονομία που στο τέλος αυξάνει το μοναδιαίο κόστος παραγωγης των προιόντων και άρα επιβαρύνει μόνο τον τελικό καταναλωτή.
    Στηθηκε και κλιμακώθηκε απο τον Αλ Γκόρ ο οποίος έιχε ήδη τοποθετηθεί σε επιχειρήσεις που θα χρυσάφιζαν απο το άνοιγμα της νέας αγοράς (αναφέρομαι και στο χρηματιστήριο ρύπων).
    Επίσης νομίζω πως δεν υπάρχει καποιος επιστήμονας που να υποστηρίζει πως το CO2 ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου - στρώμα όζοντος κλπ.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ΒΑΣΟΣ 02/11/2012 15:24:32

     Αγαπητέ Βάσο, δεν πιστεύω γενικά στην "ελεύθερη" οικονομία ως αρχή. Είναι ουτοπική, ανορθολογική πρόταση. Φαντασιοπληξία.
     Χωρίς εξωοικονομικούς (πολιτικούς-κοινωνικούς) ρυθμιστικούς μηχανισμούς, η οικονομία γίνεται αυτοκαταστροφική δραστηριότητα.
     Ειδικά στους ρύπους, η παραγωγική διαδικασία έχει inputs, outputs αλλά και throughputs. Τα throughputs είναι "ρύποι", σε μορφή υλική ή ενεργειακή.
     Κάποιος πρέπει να πληρώσει και τα throughputs, ούτως ή άλλως κάποιοι τα πληρώνουν στην μακρά χρονική και χωρική κλίμακα. Δεν υπάρχει τίποτε τζάμπα, πέρα από τον ήλιο, νερό και αέρα ως πρώτες ύλες.
     Αντί να πληρώσουν τα παιδιά και εγγόνια μου (ή οι κάτοικοι για τα throughputs της παραγωγικής διαδικασίας εδώ και τώρα, το σωστό είναι να τα πληρώσω εγώ. Εγώ που επωφελούμαι ως καταναλωτής από τα outputs της παραγωγικής διαδικασίας εδώ και τώρα.
     Έτσι απλά, για να συνοψίσω (κάπως απλουστευτικά).

     • ΒΑΣΟΣ avatar
      ΒΑΣΟΣ @ Ο Θείος 02/11/2012 19:36:24

      Τι να απαντήσω τώρα;
      Εχω δεί αρκετά σχολιά σου για διάφορα θέματα (όπως και για το παρόν) , τα επιχειρήματα με τα οποία ντύνεις τις θέσεις σου είναι τόσο ολοκληρωμένα που κάνουν κάποιον που διαφωνεί να επανεξετάσει τις θέσεις του απο διαφορετική οπτική γωνία.
      Respect.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ΒΑΣΟΣ 02/11/2012 15:26:43

     Αντί να πληρώσουν τα παιδιά και εγγόνια μου (ή οι κάτοικοι των Μαλδίβων ή του καταγωγικού χωριού μου στο Γράμμο) για τα throughputs της παραγωγικής διαδικασίας εδώ και τώρα, το σωστό είναι να τα πληρώσω εγώ. Εγώ που επωφελούμαι ως καταναλωτής από τα outputs της παραγωγικής διαδικασίας - εδώ και τώρα.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/11/2012 11:00:47

  Τα "κουμμούνια" οι Ρώσοι (μαζί με τους "ευρωναζί" Γερμανούς) κατηύθυναν τον τυφώνα στο Μανχάτταν.
  Θέλουν να καταστρέψουν τις Αμερικανικές πετρελαιικές εταιρείες, για να μείνουν μόνες κυρίαρχες οι μεγάλες Ρώσικες, η RosNeft, Lukoil και Gazprom.
  Με τον "αρχι-ναζί" Σρέντερ στην καρέκλα του μάνατζερ...

  • mx avatar
   mx @ Ο Θείος 06/11/2012 22:06:55

   Από αύριο το μεσημέρι τα πάρκα και οι παραλίες στη Νέα Υόρκη πρόκειται να κλείσουν για τουλάχιστον ένα 24άωρο, καθώς πλησιάζει μια νέα καταιγίδα, μία εβδομάδα μετά την τροπική καταιγίδα Σάντι που έπληξε την περιοχή, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

   Οι αξιωματούχοι της πόλης θα προσπαθήσουν επίσης αύριο να απομακρύνουν τους κατοίκους από μερικές γειτονιές που βρίσκονται πολύ κοντά στη θάλασσα, όταν θα αναμένεται να πλήξει την περιοχή η καταιγίδα.

   Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης υπογράμμισε ότι η αυριανή απομάκρυνση κατοίκων, η οποία σχεδιάζεται να συμπέσει με την παλίρροια κατά την ώρα που πιθανολογείται ότι θα ενσκήψει η καταιγίδα, δεν θα γίνει σε τόσο μεγάλο εύρος όσο αυτή που είχε γίνει κατόπιν δικής του εντολής προτού πλήξει την πόλη την περασμένη εβδομάδα ο κυκλώνας Σάντι.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/11/2012 15:14:12

  Εγώ πάλι δεν πιστεύω στην δύναμη του ανθρώπου , ότι ίσως “μπορέσει ποτέ να κινήσει γη και ουρανό”.
  Και αυτό, όχι μόνον για φιλοσοφικούς ή ιστορικούς λόγους, αλλά και επιστημονικού ρεαλισμού : Η άτιμη η αρχή της απροσδιοριστίας στην Κβαντομηχανική (Χάιζενμπεργκ) το απαγορεύει, ότι κερδίζεις σε ακρίβεια θέσης το χάνεις σε ενέργεια - και τούμπαλιν.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ο Θείος 02/11/2012 15:58:32

   Τα 120 χλμ./ώρα ταχύτητα ανέμων του Σάντυ, δύσκολα θα τα κατατάσσαμε στις "πολύ μεγάλες ταχύτητες", ώστε να έχει εφαρμογή η αρχή της απροσδιοριστίας.
   Και φαντάσου Θείε ότι ο Σάντυ είναι από τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες. Σε μικρότερης έντασης φαινόμενα και χαμηλότερες ταχύτητες ακόμη πιο δύσκολα να βρει εφαρμογή η αρχή του heisenberg.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/11/2012 17:14:30

  Φυσικά, δεν εννοούσα εφαρμογή της Κβαντομηχανικής στα συστήματα ατμοσφαιρικών πιέσεων.
  Αλλά τα όρια που τίθενται γενικά στην ανθρώπινη γνώση, λόγω της ίδιας της πραγματικότητας του φυσικού κόσμου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.