#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/12/2010 23:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψηφίστηκαν στις ΗΠΑ τα πρώτα μέτρα περιορισμού της πρόσβασης στο ΔιαδίκτυοΗ Αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών(FCC), ψήφισε σήμερα τους πρώτους κανονισμούς για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Σημειωτέον, ότι για πρώτη φόρα ορίζονται κανονισμοί για την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι κανονισμού αυτοί, εξασφαλίζουν στους χρήστες του Διαδικτύου από το σπίτι, απρόσκοπτη πρόσβαση σε κάθε νόμιμο διαδικτυακό περιεχόμενο. Ωστόσο οι χρήστες του διαδικτύου μέσω κινητών τηλεφώνων δεν θα έχουν την ίδια ελευθερία πρόσβασης , διότι η υπηρεσία αποφάσισε  να κρατήσει  τα ασύρματα δίκτυα σχετικά ελεύθερα, ώστε να αποφευχθεί το μπλοκάρισμα, είτε η μείωση της ταχύτητας του διαδικτύου.

Σε δηλώσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε τους νέους κανονισμούς και μεταξύ άλλων, τόνισε: «H σημερινή απόφαση συμβάλει στην διατήρηση του ελευθέρου χαρακτήρα του διαδικτύου, ενθαρρύνει την καινοτομία, προστατεύει τους καταναλωτές και υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου.»

Τρία από τα μέλη της FCC που ανήκουν στους Δημοκρατικούς, υπερψήφισαν την υποτιθέμενη ρύθμιση της διαδικτυακής ουδετερότητας.

Οι κανονισμοί προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και διαφωνίες , για το αν χρειάζεται η συγκεκριμένη νομοθεσία, που από ό,τι φαίνεται μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις αίθουσες των δικαστηρίων. Ο πρόεδρος της FCC Julius Genachowski,  υποστήριξε ότι η εν λόγω νομοθεσία θα προστατεύει τις πρωτοεμφανιζόμενες εταιρείες στο διαδίκτυο, καθώς και τους χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την ενημέρωση, την διασκέδαση και την επικοινωνία τους.

Τα άλλα δύο μέλη, που προέρχονται από τον χώρο των Ρεπουμπλικάνων, καταψήφισαν τους κανονισμούς, υποστηρίζοντας ότι οι κανονισμοί αυτοί θα εμποδίσουν τους παρόχους του διαδικτύου από τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών σχεδόν, κάτι που θα τους αποκλείσει από την διαδικτυακή οικονομία.

Τα μέτρα για την διαδικτυακή ουδετερότητα, αποτελούν την πρώτη κίνηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, για ρύθμιση της ευρυζωνικής πρόσβασης. Όμως τα ερωτήματα παραμένουν, ως προς το αν η υπηρεσία έχει το νόμιμο δικαίωμα να φέρει τον ρόλο του εθνικού φύλακα του διαδικτύου. Την περασμένη άνοιξη, η  FCC είχε κατηγορηθεί, έπειτα από δικαστική απόφαση για καταχώρηση εξουσίας, λόγω της επιβολής κιρρώσεων στην εταιρεία  Comcast επειδή απαγόρευσε την πρόσβαση στους χρήστες σε μία από τις εφαρμογές τις.

Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες ήδη σχεδιάζουν την ανατροπή των μέτρων, καθώς και την απόσυρση κεφαλαίων που έχουν δοθεί στην FCC. Κάτι που θα την καταστήσει ανίκανη να παίρνει τέτοιου ιδίους μέτρα.

«Η FCC επιχαίρει να επιβάλει έναν αμετροεπή κυβερνητικό έλεγχο στο διαδίκτυο, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, πράγμα που απειλεί το ίδιο το μέλλον της τεχνολογίας», είπε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Kay Bailey Hutchison.

Τη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν όμως και οι καταναλωτές. Αρκετοί οργανισμοί προστασίας των καταναλωτών  σκέπτονται να καταθέσουν μηνύσεις, εναντίον των μέτρων αυτών, υποστηρίζοντας ότι δεν προστατεύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Καταλυτικό ρόλο στον κατευνασμό των πνευμάτων έπαιξε η πρόταση του μέλους  των Δημοκρατικών Michael J. Copps. Ο Copps είπε:  « πρέπει να επαναπροσδιοριστεί  ο όρος της ευρυζωνικής πρόσβασης ως  τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία, ώστε τα μέτρα της υπηρεσίας να μη πληγούν από τις δικαστικές μάχες. Η πρόταση θα εξεταστεί από τον πρόεδρο της FCC.

The Washington Post

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 21/12/2010 23:35:36

  Το αστυνομικό κράτος του σοσιαλιστή Ομπάμα.

 2. Μisha avatar
  Μisha 21/12/2010 23:54:42

  Πληροφορίες που έχω καταθέσει εδώ και καιρό και οι οποίες επιμένουν, λένε πως μέσα στα σχέδια έκτακτης ανάγκης της κατοχικής κυβέρνησης είναι το μπλάκ άουτ στο διαδικτυο, το οποίο έχει εξελιχθεί στον πιο ενοχλητικό βραχνά της συμμορίας του ΓΑΠ.
  Ο ΟΤΕ είναι γερμανικός πια και δε θέλει πολύ μυαλό το πώς και γιατί μιας ενδεχόμενης επιβεβαίωσης της προαναφερθείσας εκδοχής.

  Γι αυτό καλό είναι παράλληλα με το διαδίκτυο να οργανώνονται και οι παλιές καλές μέθοδοι επικοινωνίας.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/12/2010 23:59:41

  Κάτι που δεν ξέρουμε εδώ. Αρμοδιότητα για το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, έχει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση μέσω του FCC. Πώς το απέκτησε δεν ξέρω, αλλά θα φανεί με λίγο ψάξιμο. Μέχρι το 1980, ΚΑΝΕΙΣ σδεν ασχολείτο με το Η/Μ φάσμα με εξάιρεση τα στρατά, το ράδιο και τα Σι-Μπι και την ΤιΒι. Η επανάσταση ήταν τα κινητά και το σπάσιμο της ΑΤΤ. Τότε απέκτησε αξία το φάσμα. Τα κινητά υπήρξαν γιατί το FCC τους έδωσε συχνότητα. Το φάσμα είναι πε-ρι-ο-ρι-σμε-νο. Εξ ού και το ασύρματο που λέει η ανάρτηση. Και το ενσύρματο έχει περιορισμούς, αλλά βάζεις μια δυο ίνες και πορεύεσαι. Το πρόβλημα είναι η ΠΟΣΟΤΗΤΑ της πληροφόρησης. Δεν χωράει από τους ...σωλήνες.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ archaeopteryx 22/12/2010 00:12:41

   καποτε( 85-92) στίς ΗΠΑ ασύρματη τηλεφωνία χρησιμοποιούσε 2,4 GHz..μετά μυστηριωδώς .....έπαυσε ...απαγορεύτηκε,δίοτι είχε κατοχυρωθεί(?) αλλού.....

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ παγωτατζής 22/12/2010 00:20:48

    αντέχεις; h++p://en.wikipedia.org/wiki/Spectrum_management

    Το 2.4 ήταν ασύρματη, αλλά όχι cellular. Η επανάσταση είχε και τους υπολογιστες να κάνουν την εποικοινωνία από κελί σε κελί. Δεν τα παρακολουθώ πιά, τώρα ασχολούμαι με ...πράσινη ανάπτυξη. Τι ανωμαλία, θεέ μου! Ένας λαμπρός κόσμος, με τα προβλήματά του και να ασχολείσαι με παράβολα και πρασινάδες...

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ archaeopteryx 22/12/2010 00:30:19

     Tό ΄86 πλήρωσα Motorola τηλέφωνο μέσα σε τσαντάκι με λουράκι ώμου(!) -τά θυμάσαι;-
     3.000$ ..μεγάλη ΄εξέλιξη από τότε..χώρια ή μισή μισή χρέωση λόγω μεσολάβησης δορυφόρου.
     Εκεί κανείς δεν έδινε τό κινητό του χωρίς σοβαρό λόγο σε κανέναν.
     Ηταν η χρυσή εποχή τών pagers..και τών ναρκοεμπόρων ,λόγω της νέας (τότε) τεχνολογίας
     ...έντονες αναμνήσεις μιάς ελεύθερης Αμερικής....

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ παγωτατζής 22/12/2010 00:59:11

      που λεφτά για τέτοια...

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ archaeopteryx 22/12/2010 01:06:52

      1 χρόνο ΄ξεχρέωνα..Νεανική τρέλλα....αστα.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ παγωτατζής 22/12/2010 00:22:02

    ωχ το 2.4 το έχουν για ...φουρνάκια τώρα.

    • Orestios avatar
     Orestios @ archaeopteryx 22/12/2010 00:28:14

     Brain cooking. xo! xo! xo!

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 22/12/2010 00:27:12

   Βουλώνουν οι σωλήνες?

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Orestios 22/12/2010 00:57:54

    το bandwidth ( δεν το ξέρω στο ελλενικόου) είναι πόσο φάσμα από πόσα Hz σε πόσα Hz σου επιτρέπουν να εκπέμπεις (για να μην γίνει μπαχαλο). Η ποσότητα της πληροφοριας, υπολογίζεται με ...μαθηματικά. Η ποσότητα αυξάνεται με αλγόριθμους που μεταφέρουν περίπου την ίδια πληροφορία, αλλά συμπιεσμένη, επομένως στέλνεις περισσότερη. Κωδικοποιείς αποκωδικοποιείς. Ένα καλώδιο, ή τόσα Ηz χωράνε μόνο τόση πληροφόρηση, με συμπίεση λίγο περισσότερη, με πακετάρισμα ακόμα περισσότερη. Γρήγορη γραμμή στο ιντερνετ σημαίνει χοντρό καλώδιο, ή οπτική ίνα. (το απλοποιώ, αλλά περίπου έτσι είναι). Καλώδια βάζεις συνέχεια. Η συχνότητα όμως, το φασμα, είναι περιοριμένη (άπό την μαμά Φύση). Αν λοιπόν σου δώσουν τόσα MHz για κινητό ιντερνετ, μετά από λίγο, φρακάρει. Σαν να προσπαθείς να πιάσεις με G2 ή G3 και να μιλάνε όλοι και να περιμένεις με τις ώρες να φορτώσει η σελίδα...

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ archaeopteryx 22/12/2010 01:08:05

     ευρος φάσματος ή εύρος συχνότητας;;

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ παγωτατζής 22/12/2010 01:24:05

      Μην μου βάζεις δύσκολα,δεν είμαι ηλεκτρολόγος... Από τόσα ΜHz μέχρι τοσα MHz χωράνε τόσες συνομιλίες κινητής, ή τόσα κανάλια FM. Αυτά τα ξέρει ο φίλος με τον ραδιοσταθμό στην Αγγλία...

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ παγωτατζής 22/12/2010 02:23:50

      εύρος φάσματος ή εύρος (φάσματος) ζώνης συχνοτήτων, bandwidth (BW). Στις ψηφιακές επικοινωνίες είναι βασικής σημασίας η "φασματική αποδοτικότητα" (bits/s)/Hz ή bps/Hz

     • sotos avatar
      sotos @ παγωτατζής 22/12/2010 10:41:41

      Ευρος ζωνης

 4. Tex avatar
  Tex 22/12/2010 09:15:23

  Τι περιμενατε?Να μας δωσουν κάτι και να μην το παρουν πισω,αφου εχουν κανει το παιχνίδι τους?Για το internet μιλάω και τις τηλεπικοινωνίες..Το μεν λιγοστεύει γιατί η ελευθερία του λόγου το παράκανε και το δε ακριβαίνει και έτσι γίνετε απρόσητο..Τίποτα δεν γίνετε για το καλό των ανθρώπων ,πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων που δεν τυχαίνουν μεγάλης προβολής.Το ίδιο γίνετε και με τα καύσιμα.Η βενζίνη δεν λέει να πέσει και πολλοί σκέφτονται το αέριο.Μόλις εδραιωθεί το αέριο στον περισσότερο κόσμο,ξαφνικά θα γίνει πολύτιμο και πέσει πέλεκυς και εκεί.
  Εν κατακλείδι ότι θέλουν μας πλασάρουν και μεις τα χάφτουμε και μας αρέσει κιόλας.
  ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟ 2011....Αν και δεν το βλέπω!

 5. καινός avatar
  καινός 22/12/2010 13:46:58

  Κύριοι είναι απλά τα πράματα. Περιορίσανε το internet μέσω ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΝ (το "κινητά τηλέφωνα" που αναφέρουν, είναι το ΜΕΣΟ) γιατί σε λίγο πολύ απλά όλα θα είναι ασύρματα. Το ενσύρματο θα καταργηθεί.

  Ο περιορισμός θα συνεχίσει να ισχύει και έτσι έχουν το αποτέλεσμά τους!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ καινός 22/12/2010 15:29:37

   Γιατί θα καταργηθεί το ενσύρματο; Δεν έχω δει ΤΙΠΟΤΑ προς αυτή την κατεύθυνση. Απ εναντίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.