#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/12/2012 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φόροι αντί…σεξΚάποτε, το τρίπτυχο της επιτυχίας ενός άρθρου ήταν η γνωστή ρήση «αίμα, στέμμα, σπέρμα». Με το αίμα έχουμε πάθε ανοσία και το στέμμα πλέον δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Το «σπέρμα» όμως; Αυτό αντικαταστάθηκε από τη φοροδιαφυγή! «Με τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο έλεος της λιτότητας που απορρέει από την κρίση χρέους, οι φόροι αντικαθιστούν το σεξ στα καθημερινά πρωτοσέλιδα του λαϊκού Τύπου, σε μια σπασμωδική κίνηση ενάντια σε εταιρείες και ιδιώτες που κατηγορούνται για μη καταβολή του μεριδίου τους» γράφει ο Harvey Morris στους New York Times.

Αφορμή, η φοροδιαφυγή των Starbucks στη Βρετανία. Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ προσφέρθηκε να πληρώσει στη βρετανική κυβέρνηση 20 εκατ. λίρες μέσα στα επόμενα χρόνια, αφού όπως αποδείχθηκε, φοροδιαφεύγει από το 1998. Μερίδα πολιτικών, εφημερίδες και πολίτες έχουν εξοργιστεί με το θέμα. Και φυσικά η Starbucks δεν είναι η μόνη εταιρεία. Η Google και η Amazon, μεταξύ άλλων, βρίσκονται στο στόχαστρο ευρωπαϊκών κυβερνήσεων –και κυρίως πολιτών που οργανώνοντας σε ομάδες πίεσης- επειδή καταφέρνουν να βρίσκουν παραθυράκια που του επιτρέπουν να πληρώνουν τους ελάχιστους φόρους στην Ευρώπη.

Το επιχειρηματικό λόμπι υποστηρίζει ότι αυτού του είδους οι αντιδράσεις βλάπτουν τις επιχειρήσεις. Αναλυτές τονίζουν την ανάγκη λήψης μέτρων από την ΕΕ. Η Μάργκαρετ Χοτζ, μέλος του κόμματος των Εργατικών και πρόεδρος της βρετανικής Επιτροπής Public Accounts, κατηγορεί τις επιχειρήσεις για «ανηθικότητα». Οι καταναλωτές απειλούν με μποϊκοτάζ, ενώ έχει γίνει κοινό ανέκδοτο ότι «οι φόροι είναι προαιρετικοί» -όπως και το σεξ άλλωστε..

http://rendezvous.blogs.nytimes.com/2012/12/07/taxes-are-the-new-sex-as-campaigns-target-multinationals/?ref=world.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αριστος2 avatar
  αριστος2 08/12/2012 14:12:34

  Δηλαδή οι Τράπεζες και οι υπόλοιποι οικονομικοί κολοσσοί με τα δίκτυα των offshore υποκαταστημάτων τους δεν φοροδιαφεύγουν εν γνώσει και της Αγγλικής κυβέρνησης και όλου του κόσμου που τόχει τούμπανο? Δηλαδή μόνο ο Άκης ήξερε απο offshore και οι Κρανιδιώτες?
  Η μήπως θεωρούν τους πολίτες βόδια ώστε να πούν: Nα, πιάσανε και τους Μεγαλοφοροφυγάδες τώρα, ας τους ξαναψηφίσουμε μη μας έρθη κι εδώ κανένας Τσίπρας και χάσουμε τις καταθέσεις μας...

 2. Zame avatar
  Zame 08/12/2012 14:56:25

  όχι μόνον εν γνώση..αλλά και υπό την προστασία του -LoC- & άλλων "ευαγών ιδρυμάτων"

 3. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 11/12/2012 10:28:17

  Στα starbucks στο Λονδίνο και ιδιαίτερα στην Oxford Street υπάρχουν πολλά καταστήματα της αλυσίδας. Έχω πάει πολλές φορές εκεί και πέρασα θαυμάσια. Πολύ καλό σέρβις, καλό περιβάλλον, άνεση και καλή διάθεση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.